Dá sa zvýšiť imunita u plne dojčených bábätiek?

koralinka
15. dec 2011

Mamičky dá sa nejak zvýšiť imunita u plne dojčených bábätiek? Moja mala má 5 mesiacov a už druhýkrát je chorá - kašel a soplík ale tentokrát bola strašne zahlienená, obliekam ju radšej viac ako menej - z vonku ked prídeme vôbec neni spotena ale teplučka, takže si myslíš že primerane je oblečena, nie som špeciálne závisla na čistote - že by som to prehánala a tým by som jej oslabovala imunitu - plus tým že je plne dojčena - by nemala byvať chora nie?? potom sa stále bojím každého jej kýchnutia alebo zakašlania a už som v strese či nebude zasa chora 😖 pritom ja ani muž nebývame chorí ani za detí sme nebývali, ja už neviem čo robim zle že mi prechladne hocikedy....

kaja73
15. dec 2011

@koralinka zacni jej davat C vitamin a ak nedavas D vitamin,tak aj ten.
Cecka ja davam v zdravi 100 mg na kg vahy-použivam 100 % C vitamin-nie chemicke koktejly ako cebion 😝 . Dobre je napr Dm kove praskove cecko-das gesunde plus-je to len a len c vitamin bez primesi. 😉
Možes zacat mensou davkou. Hlavne nedaj vstok c vitamin naraz,ale postupne pocas dna po malinkych davkach-napr v cajiku,alebo aj v hocakom prikrme-ak už davas.
Nam sa imunita posrala po ockovani a dlho sme sa trapili. Až cecko v tomto davkovani nam pomohlo.

maminaa29
25. mar 2012

Ahoj, ja som skúsila produkty Flavon max a super, tiež kojím, takže ich berem ja a dostanú sa cez mliečko k bábatku...keď potrebuješ info, daj vedieť, rada pomôžem! 🙂

31majka12
25. mar 2012

@kaja73 ahoj to gesunde plus kolko davas...?
Lebo tam neni pisane davkovanie pre male deti

danabel
25. mar 2012

@koralinka možno by si mohla skúsiť zo stravy vylúčiť mliečne výrobky - hlavne mlieko veľmi zahlieňuje... a ešte pozri si neg.očkovania - plne dojčené dieťa zdravých rodičov nemá mať prečo zníženú imunitu...

koralinka
autor
25. mar 2012

@danabel no lenže ona ešte je len samé mliečne výrobky má len 9 mesiacov, ráno má výživu, naobed príkrm a potom už len mliečne - kašu/jogurt/flasu žial sama sa mi odstavila :( už od 8 mesiaca začala štrajkovať najprv len v noci pila a teraz už 2 tyžden má len flasu :(

diid
25. mar 2012

mam dvojicky a pili UM od narodenia plus kazdy duhy krat som im davala odsate MM prve 4 mesiace. Ziadne vitaminy ani nic som im nedavala a prvy krat boli nachladeny ked mali 14mes. Hned od 2tt po narodeni, sme ale chodili von kazdy den rano hodinu aj poobede za kazdeho pocasia aj ked prsalo tak sme boli na balkone.

diid
25. mar 2012

@koralinka daj jest aj chlebik, keks, strukovu polievku napr rozmixovanu na kasu, alebo ine polievky, vareny zemiak s maslom na kasu , caj, vodu, dzus, niektore kase sa robia z vody, par dni vydrzi, inac sa dava Omega -3 a probiotika pre male deti

koralinka
autor
25. mar 2012

@diid šak papa aj rožok aj chrumky aj kekse, a tie kaše to sú vodou robene ale je to mliečna kaša a začala som jej dávať kvapky biogaia a odvtedy musim si zaklopať nemala ani soplik ani nič - lebo tento príspevok je z decembra a práve od vtedy jej dávam tie kvapky a pomáha to

danabel
25. mar 2012

@koralinka aha, nevšimla som si,že je to starý príspevok 🙂 biogaia sú super, aj my ich dávame ešte stále