Pekný deň, z okolia ma strašia,že mame malej zrušiť dudel, lebo bude mat predkus? Aký máte nazor vy? Používame značku ortodenticky Bibs, kupila som už veľa iných značiek- mam, avent a ziadne iné nechce.
Nepáči sa mi,že ho začala pytat už častejšie aj cez den. Aké máte skúsenosti s deťmi vy? Vedeli aspon v neskoršom veku si dat vysvetlit,že dudel už netreba?
za mna dieta ktore rozprava nepotrebuje dudel najma cez den a ano moze mat predkus
Také veľké dieťa dudel nepotrebuje. Dajte ho niekomu pre bábätko alebo ukecať za nejakú hračku a vysvetliť, že už je veľká slečna.
Treba sa ho zbavit cim skor. Zavislacit bude na nom zrejme stale, takze je to jedno kedy ho oplace (mozno budes prekvapena a nebude to vobec problem). My sme ho v 1.5 roku zahodili presne kvoli zubkom, chvilu pytala ale zvladla to pekne za par dni.
Nám zubárka doporučila zrušiť do 2 rokov.
Má 1r9m, začala rozprávať a s tým dudlom v ústach sa hrozne jej všetko vyslovuje.
My sme zrušili tento týždeň, odstrihla som časť z neho. Za 3 dni si zvykla, že je pokazený a ten nechce. Už aj normálne zaspáva. Fakt je to otázka pár dní, dieťa bez toho prežije
Určite zrušiť okrem zubára to povie aj logopedička… nám tiež pomohlo strihanie a to dlho sa nevedela rozlúčiť
Ja poznam rodinku, otec zubar a 3rocny ani na krok bez dudleny😅😅😅. Nas poucuju a sami robia to iste🫠
@nina296 Ahoj, som zubárka a je to strašné, čo vidíme v ordinácii od tých cumlíkov...asi sa ti to nebude páčiť, ale 2 ročné dieťa už dávno nemá mať cumlík, tolerujeme ortodonticke a max do 1 roka, pokazia všetko, predkus alebo otvorený zhryz, že medzi zuby aj prst strčím a reč.... a potom mamky len zazerajú, keď im ukážem, čo ten cumlík napáchal...takže ak chceš skutočne dobrú radu, už dnes bolo neskoro, aby si ho vyhodila...
@katika9145 ešte podotknúť, že mám 4 deti a ani jedno cumlík nemalo...ide to v pohode aj bez toho a odúčanie je niekedy hrôza
Nechala som malemu cumel tolko kolko potreboval.Vsetci na mna tlacili,mala som v pazi.On potreboval cumel a ja pokoj.Naco mu robit stresy ze mu ho vezmem?V 3 rokoch dostal chorobu Ruky-nohy-usta. Povedala som mu ze to ma z toho cumlika vyhadzanu pusinku vyrazkami.Vybral ho a viac ho nechcel.Takze ano,neskor to pochopia.Ja by som dudku nebrala.Je to ich ukludnovak,pokoj,istota.
Na instagrame sledujem viacero zubárov a viac x sa tejto téme venovali, pridali aj foto a áno, cumel spôsobuje predkus. Preto sme mojej zrušili dudlík, keď mala 1r7m a to bola brutal dudlomil.
A teda nielen predkus ale celkovo mení tvar zúbkov, po umytí zúbkov sa ním opäť zanesu do pusinky baktérie (ak nie je čisto sterilizovaný) atď.
@nina296 ahoj moj ma 2.5roka a cumel ma stale hl na zaspatie
@nina296 ja som malemu zobrala, ked mal 2,5 roka, aj to len preto, ze uz ho nedudlal, ale vracal mi ho v 2 kusoch🤷♀️. Predkus nema... Ma velmi krasne a rovne zuby. Ale druhykrat by som mu ho este asi nechala, lebo si potom zuzlal prsty, cmulal tricko.... Chybal mu.
Mladsi ma 15 mesiacov a niektore dni ma dudel skoro stale... Ale on ma stale len par zubkov (to starsi mal v jeho veku dvakrat tolko).... A zrejme mu idu dalsie a je nervozny.
@nina296 naša má dudel len na denný spánok a do auta, lebo plakala, večer na spanie nechýba a cez deň tiež, ani ho nikdy takto nemala. Bude mat ť 2 roky. Dnes som jej na obedný spánok ukázala, že už duduška nebude a normálne som cumel odstrihla, pozrela si ho a sama ho zahodila. Takže teraz určite pár dní obedný spánok a auto pomrnká, ale žiaľ, už je naozaj veľká na dudel.
Joj bibs cele zle ten ma len napis ortodonticky inak nic..predkus “jak blazen “ dobre radia
@stannkal 3 rokov? Rada mozno tak spred 15rokov
@nina296 predkus môže mať, aj nemusí -nie je to pravidlo ale je väčšia pravdepodobnosť, že ho mať bude ako nebude. Veľa to záleží od toho, či má dobrú veľkosť cumľa a ako silno ho saje. Dá sa odučiť od cumľa aj veľmi empaticky, najskôr veľa o tom rozprávať a postupne skracovať intervaly, kedy cumel bude 🙂
predkus má dcéra - lekár sa vyjadril ,že preto lebo mala dlho cumeľ...
takže podľa možnosti cumeľ zrušiť, lebo inak sa za strojček nedoplatíš....😉