Cumlík pre dojčeného novorodenca

27. jún 2020

ahojte. vuete ni niektora poradit cumlik ktory prijal vas novorodenec??? kojim ju 8-12hodin denne a nezvladam ju este ududkavat ze potrebujem mat bradavku v puse zvysne hodiny do 24...
prosim vas existuje nejaky zazracny bradavkoidny cumlik ktory by nam mohol pomoct??? a nepokazit dojcenie? dakujem velmi. to dudkanie oroste fyzicky a psychicky nedavam. chcem aby sme boli obe v pohode. dakujem za tioy

pininka1
27. jún 2020

Z osobnej slusenosti, keďže synovia mali cumlík, chcela som dať aj malej, prisaham mala som doma všetky druhy, nezobrala ani jeden. Takze niekedy to naozaj nejde a môžeš dávať aký chxes

smejko25
27. jún 2020

Moja doteraz odmieta cumlik takze asi sa nepotesim 🙂 su deti ktore ani za svet nechcu 🙂
Take male dietatko ma prso nielen na papkanie ale aj ukludnenie pomojkanie atd 🙂 neboj to “vysenie” na prse rychlo prejde 🙂

makova333
27. jún 2020

ziadny speci sme nemali u jedneho Avent a dudloval by hadam doteraz, keby mu to nebolo trapne, bo ma 8 rokov 😀 Pri starsom dietku to bol uplne obycajny, taky gulaty. Bude tvoje dieta cumel prijme alebo nie (a nie nema to vplyv na dojcenie ked bude mat aj cumlik).

lylyjana
27. jún 2020

Kamoska si velmi pochvaluje MAM cumliky. Tiez hladala cumel, lebo babo by bolo prisate nonstop. Koji dalej bezproblemovo napriek tomu, ze maly pouziva aj cumel.

heidy222
27. jún 2020

MAM su super. Kojeny mladsi si Ma cumel, Ma pol roka a uz Ked ho zabudnem.doma zaspi aj bez takze pohodka. Starsie dieta nechcelo cumel Ani za svet

mabenn
27. jún 2020

uplne na zaciatku som pouzivala kaucukovy cumel, je to iny material, taky maksi ako silikon a neskor avent sadol, kojenie nepokazilo

simona92101
27. jún 2020

Nuk cumle od malicka,iny nechcela.maju taky ktory vyzera ako bradavka,trosku je plosky,vola sa Nuk freestyle,krpata ma 14m a stale ma velkost pre najmensie babenka,proste jej vyhovuje.

jana_eyre_2
27. jún 2020

Môj prvý nechcel absolútne žiaden dudlik, ale druhá dcéra a posledny syn si najlepšie zvykli na ten najmenší z DM babylove - on je pre deti do 2m, mali ho aj do pol roka - je uplne malilinkaty.. s kojenim som nemala problém a posledného som odstavovala po 20m života kvôli sebe..

nenaaaaa
27. jún 2020

Ja som mala tiež taký problem.. malá nechcela vôbec cumel.. začali sme používať značku lovi.. ten chce už viac ale stále to není ono

autor
27. jún 2020

dakujem vsetkym za tipy

era777
27. jún 2020

Ja som mala detto maly hodiny a hodiny na mne prsnik v ustach, ked som vybrala rev, uz som revala s nim.. Vyskusali sme asi vsetky mozne tvary, ale zabral az ten stary komunisticky v tvare kvietka, nahodne som ho kupila aj ked ruzovi 😂reku oskusam stal len 0.85 centov a chytil ho, obdoba su BIBS na konci tvar ceresnicky, kup v lekarni malu flasticku glukozy a daj jej kvapku na cumel a skus tak, mne sestricky v nemocke davali na bradavku na oblb aby chyti, ja som malemu dala kvapku espumisanu a zacal dudlat a bol pokoj 🙏 a vobec to na dojcenie nema ziaden vplyv uz ma 4 mesiace a saje ako divy 😉 cumel cez den nepouziva, uz len na zaspatie, v noci ho vypluje a do rana spi bez, ked sa mrvi nahodou tak mu ho strcim do ust a je kludny

ja_mama
27. jún 2020

Nepises kolko tyzdnov ma babatko...u nas zo zaciatku tiez cumel nechcela - mala som MAM aj Avent ale boli jej velke, napinalo ju z nich preto ich odmietala...vsetky mozne znacky sme pokupili, aj ten obyc okruhly kaucukovy (tiez sa mi zdal velky) a nakoniec sa naucila na Lovi a ten Nuk co bol vyssie spomenuty, napriek tomu ze tieto dva maju kazdy iny tvar....ked podrastla uz v pohode aj ine znacky, skusila by som aj tie DM, oni su podobne tvarovo ako Lovi, mozno dokonca aj mensie a teda aj lacne takze na skusenie ideal...teraz aj tie striedame a chutia 🙂 inak zo zaciatku sa mi zdalo, ze mi to trochu kazi kojenie, tak som s cumlom pockala. tiez ju ale nic okrem dudlania nevedelo ukludnit a hlavne v kociku ked sa zobudila...ked mala cca 6 tyzdnov som skusila zas a uz nemala problem striedat cumel s prsnikom

mimibb
27. jún 2020

Moja najmladšia prijala cumlík až v 5mes...vyskusali sme cca 8druhov,drahe aj lacné,silikónové, kaucukove.. Nakoniec sa zlutovala pri značke Mam, kebyže si nerobí dudel zo mňa a totálne mi nerozdudle bradavky, lebo chcela vyslovene len dudlat, akonáhle sa spustilo mlieko, tak nervacila, lebo bola úplne plná..... tak cumlík neriesim, no bol to boj....

lucindav
27. jún 2020

Tiež som mala všelijaké, maly ceckoš sa chytil na babylove kaučukové symetrické. Staršia dcéra neprijala žiaden.

lenkasgt
27. jún 2020

To co ti tu pisu ako ich deti maju cumle a nepokazilo im to dojcenie nepocuvaj..lebo vsetko je individualne niektore deti to v pohode zvladnu ale to neznamena ze aj tvoje 😉 a mozno ano a zbytocne sa bojis, v tomto ti naozaj nik neporadi...ani s cumlom ti neporadim, mali sme doma bibs najmensiu velkost a nechcela to. Tiez bola na zaciatki vela na cicke potom to preslo..zalezi teda ci este skusis chvilu vydrzat alebo len skusat vsetky dostupne znacky a tvary 🤷 ja som napr ine neskusala rovnako som sa bala ako ty...teraz ma mala 5m a naozaj len obcas ma taky dudlovaci den..napr dnes 😀 ..u mna platilo ze na konovi ani na internete nenajdes navod na tvoje vlastne dieta, musis sa len ty rozhodnut, vyskusat 🙂 keby sa vam pokazi prisatie cumel rychlo zahodit, to je jedine co asi plati 🙂

evitka83
27. jún 2020

Mam 2 deti, kazde ine. Dcera bola vyberava, revala ako tur. Kupila som asi 10 druhov cumlov, ani jeden nechcela. Nakoniec zo zufalstva som kupila tie stare skarede kaucukove cumle od chicca. Tahala ako diva. Syn nie je vyberavy dudle cokolvek. Samozrejme najoblubenejsi dudel som ja. Ale je plne kojeny, v poho sem tam stiahne aj z flase, aj cumel, hocijaky co mam prave po ruke. Kazde dieta je ine, tak posli muza do obchodu, nech vezme z kazdeho po jednom a zistis len skusanim 😉 alebo este mozno zistis, ze ziaden dudel nechce 🤪 drzim palce a pevne nervy

nelca0510
27. jún 2020

My mamr od Lovi,dcera je s nim spokoj a aj kojim

mrs_m
27. jún 2020

Ja skúsenosť ešte nemám, ale keď som hľadala cumlík, čo by najviac pripomínal prsník, tak som narazila na tento. Píšu o ňom, že by nemal pokaziť prisatie, lebo dieťa pri ňom musí taktiež otvoriť pusu doširoka ako pri kojení. Ale či to tak naozaj bude 🤷‍♀️

autor
27. jún 2020

dakujem vsetkym

siska53
27. jún 2020

No.. ak bude ako nasi, tak ziaden.. jeden ho vypluval, dceru z toho napinalo..

autor
27. jún 2020

tak kaucukovyvsymetricky nepresiel