Cumlík - nočný spánok

2. dec 2022

Pomohlo zrušenie cumlíka nočným spánkom? Budili sa vaše deti v noci menej? Poslednú dobu mám pocit, že som len podávač cumlíka. Sama si ho nájsť nevie (skušala som učiť).

maria711
2. dec 2022

A kolko ma mesiacov? Nasa ma 14mesiacov a az teraz jej idu zuby, tak cumel zatial nerusim. Sama ho najde skoro vzdy a ked nie, tak jej ho podam. Nemam s tym problem, to je len obdobie a prejde to. Kym su malinke a nevedia sa postarat o seba same, sme tu pre nich 🙂 to je nasa aktualna praca.

mariavalacsai
2. dec 2022

Podla toho kolko ma mesiacov. U nas ked sme mali 4 m zhorsil sa nam spanok tym, ze bolo treba neustale podavat cumlik, cize som ju brala prec. Zlepsil sa spanok. Potom vsak zacali ist zubky neriesim, pretoze v noci cumlik ju upokuje. Ale uz dokaze najst aj sama v postielke vacsinou. Ale teraz ked nam naraz idu 3 zubky radsej nech ma cumlik 😂😂

autor
2. dec 2022

@maria711 @mariavalacsai Má rok. Dnes som čítala, že cumlík môže kaziť nočný spánok lebo pri prechode medzi spankovymi cyklami ho potrebuje. A ked ho nema nevie prejst do ďalšieho. Tak ma zaujímajú osobné skúsenosti. Naša už má 8 zubov, zatiaľ v noci až taký problém kvôli nim nebol. Zatial. :D Dcerenka ho skoro vždy nenájde. :D A to má svietiace. Furt ju nájdem ako leží na chrbte, vrieska a ani chýru ani slychu žeby sa ho snažila nájsť. Jasné, že som tu 100% pre ňu, ale ak nám môžem zlepšiť spánok (v priemere 5 zobudení na noc), prečo to neskusiť 🙂 Lebo už toto obdobie trvá mesiace.

petamich
2. dec 2022

mali sme take obdobie a preslo, ma aktualne 16M a nebudi sa bez cumla, vypluje ho ked zaspi a spi, ked mu chyba najde ho uz aj sam 🙂 pred tym ani oci neotvoril len reval 😂
kazdopadne ano, moze to pomoct

maria711
2. dec 2022

Skuste a uvidite, aj ja som to citala, no nie u kazdeho to tak funguje.

autor
2. dec 2022

@petamich hej, presne. Oči zavreté, vrieska a čaká kedy ju obslúžim 😀

autor
2. dec 2022

@maria711 veď práve. Či to vôbec bude fungovať. A či časté podávanie cumla nebude nakoniec nahradené častým nosením na rukách. Lebo ťapkanie, hladkanie, ššškanie, prihováranie a pod. nefunguje.

maria711
2. dec 2022

No my to mame kazde dva tyzdne inak.

petamich
2. dec 2022

presne viem o com hovoris 🙂 zeby sa rukou natiahol a nasiel jeden z tych 3-4 co tam maval pohodene, tak to vtedy v tej dobe nie

nikpa
2. dec 2022

Odkedy dávam na noc fosforovy svietiaci dudel, maly si ho pekne nájde v noci sám. Málokedy sa stane, že nie a začne plakať.

autor
3. dec 2022

@nikpa nobelovu cenu tomu, kto vymyslel svietaci cumel 😀 len tá moja dievka ho nevie akosi oceniť.