Baby poradte,moja dcera asi pred 3 tyzdnami spadla a porezala si pery .odvtedy sme jej nedavali cumel kvoli tomu aby sa jej rana zahojila a nahovorili sme jej ze doktorka cumel vzala ,no kazdu noc nam uz cele 3 tyzdne place takych 15-20 min.a i s placom naspet zaspava a vcera si dokonca pred spanim zacala cmulat zips s detskej kabelky tak manzel to uz nevydrzal a behal jej kupit novy cumel .a teraz dilema :mam jej ten cumel nechat aspon na spanie a pockat kym sama ho odhodi alebo uz jej ho vobec nedavat kedze uz tolko bez neho vydrzala?
@vanesskakevin nechajte to nanej,ak by ju pusinka bolela tak ho cumlať nebude.Kolko má rôčky?
mala 3 v januari preto aj uvazujem ci nechatt alebo nie kedze uz je dost velka,zas cez den jej ho netreba ale v noci som uz zufala s tym placom
@vanesskakevin ja osobne by som cumel určite nedala. Je to ale na každej matke ako si danú vec zváži, no podla mňa je už dosť veliká aby mala ešte cumel 🤐
môj synček má 7 mesiacov a ešte nikdy necumľal cumeľ, aj ked bolo najhoršie, vydržala som a cumeľ som mu nedala a ani nedám.
@vanesskakevin ak si za tri týždne ešte stále pýta cumel ... uf, je riadna závisláčka 🙂 Ale neboj, zbaví sa ho, však poznáš nejakého dospelého behať z cumlom? 🙂
Skús odstrihávaciu metódu. Večer jej ho daj, v noci keď tvrdo spí, tak jej ho vyber, odstrihni z neho kúštik a ráno povedz, že to ona odhryzla. O niekoľko dní bude taký krátky, že sa jej nebude dať cumlať a možno ho sama odloží, že to teda nemá význam.
Co by som ja dala za to keby moja mala chcela cumlik, stale sa nam nedari naucit ju
@vaneskakevin - my sme dcerku oducili od cumla pomerne rychlo - cakala som teda komplikacie, ale zvladli sme to. Mala 2 roky, ked sme jej par dni hovorili, ze k takym velkym detom chodi cumlikova vila a zoberie im cumlik, ktory da potom malickym babatkam, a za ten cumlik im nieco da. Parkrat sme jej to spomenuli, potom sa obcas aj sama opytala, kde je ta vila 🙂 No a raz , ked sa sla vecer kupat, cumel sme zobrali a nechali jej v postielke darcek od cumlikovej vily. Taka latkova babika Haba (http://detskahracka.mimishop.cz/detail.php?zboz...) - schvalne sme vybrali nieco take do postielky na stiskanie. Ked dcerka prisla, tak kukala, kukala, tesila sa, povedali sme, ze tu asi bola ta cumlikova vila, lebo ze cumlik tu nie je, ale je tu tato babika. Taka nou bola zaujata, ze na cumlik zabudla. Nikdy viac si ho nepytala, iba spominala aj navstevam a pod., ze bola u nas cumlikova vila, vzala cumlik pre babatka a doniesla jej babiku 🙂 Je pravda, ze par tyzdnov trvalo dlhsie, kym zaspala (vymyslala), ale nikdy neplakala ani si nikdy nepytala cumel. Cize by som na Tvojom mieste isla nejakou takou umiernenou cestou dohody, ak by sa dalo - tri rocky su uz podla mna tiez dost na cumel (aj dva asi boli, nasa ho, nastastie, mala len na zaspanie, cez den absolutne a po zaspati po par minutach vyplula), trochu by som sa obavala o zubky.
ako sa da babo naucit na cumel? mame podobny problem ako @grejci1 a netusim ako maleho na cumel navyknut. a dovod ---> dost intenzivne si cmula palec alebo aj viac prstov. a je jedno ci je napapany alebo hladny, ci zaspava... bojim sa ze mu to uskodi viac ako ten kusok gumy. ved palec mu schovat nemozem, ani vymenit za nejaku peknu hracku 😢
ja neviem ale ziadny extremizmus neni dobry. 3 roky je sice vela ale ... podla mojho nazoru nejde o narodnu ani nadnarodnu tragediu ak dieta ten cumel ma v pripade ze po nom tak silno tuzi. su deti u ktorych to prebehne lahko a su deti ktore k tomu jednoducho potrebuju dospiet.
zoberte to takto aj dospelaci maju svoje neresti. fajcenie kavicka internet serialy nieco co je skratka pre nas momentom uvolnenia co potrebujeme. neverim ze je niekto kto nema vobec nic na co sa cely den tesi uz len blba tepla vana napriklad. a teraz si predstavte ze pride niekto velky a z nicoho nic v jednej sekunde vam vasu oblubenu vec vezme. jasne sme dospeli vieme sa vysporiadat s kadecim ale tiez by nam to nebolo prijemne. aj vacsina fajciarov potrebuje na odnaucenie velmi silne odhodlanie a volu. skuste zobrat 120 kilovemu manzelovi cigarety a povedat ze uz nikdy viac 😀 u nas sa nefajci aby bolo jasno ale ja som napriklad zavislak na kave 😀
ja mylsim ze v 18 dudel pytat nebude. jasne ze je vhodne to skusat roznymi metodami ju od neho odhovorit a ona sa na nejaku urcite skor alebo neskor chyti na vysoku s nim nepojde. ale nerobila by som to takymto nasilnym sposobom. najde si inu zavislost mozno este horsiu. uz je velka a cize by som ju motivovala k tomu aby k odlozeniu dospela akoze sama. vies ako ked zeny podsuvaju manzelom svoju ppredstavu sposobom ze si chlap mysli ze na to prisiel celkom sam 😀
ale kazdy si pozna svoje dieta sam a instinktivne vytusi co na neho plati. treba pocuvat svoj instinkt a podla toho sa zachovat 😉
Máme susedu ktorá má 7 rokov a večer pije kakavko z fľaštičky...noo podľa mňa už prehnané. Ale keď som to povedala priateľovi, tak ma zaklincoval, že jeho bratranec do 3. tej triedy nosil v nepriehľadnom sáčku fľašku s kakaom a potajomky chodil cucať na záchod.... 😀
Ja si myslím že každé dieťa je iné. Aj moj syn dudal asi do dvoch rokov, potom ako sa v noci začal budiť keď mu dudel vypadol tak som mu ho vzala, nedala. Ani si už nepamatám či plakal, ale asi nie keďže si to nepamatám. Dcérky cumlík nemali ale stredná cucala prsty, aj keď od toho si odvykla, doteraz cmuľa všetko čo sa jej dostane do rúk. Akurát pred dvoma týždňami mala na mandli takú obrovskú boľavú aftu, že odvtedy som ju nevidela cucať nič.....
Myslim ze je uz velka a postupne si bez cumla zvykne. Maly mal tiez do 3 rokov a zubarka pri prehliadke skonststovala,ze ma z toho posunute zubky dovnutra☹ Druhy syn zasa cumel nechce, no zacina palcek cmulat..
Pri prvých dvoch deťoch som cumle rušila zo dňa na deň. Akonáhle sa im ho podarilo rozkusnúť. Bála som sa, že v noci vdýchnu tie odkusnuté kúsky a zadusia sa. Decká neplakali, vyrovnali sa s tým po svojom. Syn žužlal rožky paplónov, asi tri obliečky sme potom museli vyhodiť. Dcéra si začala hrýzť nechty, hryzie si ich doteraz. Najmladšie drobátko je zasa závislák na pršteku.
Ja ti radím vysporiadať si to najprv v sebe, dohodnúť sa s manželom, aby ste ťahali za jeden povraz. Dieťa sa prispôsobí takmer čomukoľvek s čím vy dospelí prídete, ale musíte byť vy dôslední. Či už jej ho necháte, alebo sa rozhodnete, že dudel ide preč.
@pralinka25 no i ja si myslim ze asi preto to tak zle niesla lebo ho neodhodila sama ale my sme jej ho vzali ,viem ze uz 3 roky je dost ale ked tak pozeram nanu ako sa trapi no srdce mi lame ,,takze sme sa nakoniec rozhodli ze jej ten cumel nechame do septembra kedze potom nastupuje do skolky a potom budeme hladat nejaku cestu ako jej rozumne vysvetlit ze uz je na to velka ,nosi ho chvalabohu len na spanie cez den sa uz hanbi pred kamaratmi nechce ho takze asi to pojde lahsie neskor
ale baby inac na nieco ta trojtyzdnova odvykacka bola dobra ,moja mala od 8 mesiacov pri zaspavani a i cely den ked mohla byt pri mne ma musela drzat za ruku a teraz co bola bez cumla sa ritual prerusil a ruku uz netreba.HURAAAAA
ja sice deti nemam ale sestry maju, jedna ucila deti na cumliky-ale pri odvykaní to bolo tazké este ako 6 rocne sa ich nechceli vzdat , a dalsie 3 sestry vôbec nedavali detom cumliky a neviem ci to ma nieco spolocne ale tie deti co neboli ucene na cumlik spavali kludnejsie a cez den tiez boli vyrazne pokojnejsie.Ja ak raz budem mat babo nechcem ho ucit na cumlik, ale ak nahodou predsa sa nauci tak si myslim ze nieje dobre ho brat nasilu , skuste malej casto opakovat ze uz je velka a velke deti nemaju cumlik,nezaberie to sice hned ale casom si to dieta uvedomi a da cumlik prec same.Na druhej strane moja svokra tvrdi ze deti co piju z flasky maju zdrave zuby,to mi povedala ked som sa cudovala ze mojej 8 rocnej svagrinke robia kakao do flasky 😲
@vanesskakevin myslim ze ked jej to budete dostatocne opakovat a motivovat ju nakoniec sama uzna ze uz staci. myslim si ze by si stejne nasla nejaku nahradu a cmulat si prst alebo hryzt nechty je podla mna este horsie.
pamataj na vysoku s nim nepojde :D
Ked sa propaguje dojcenie do samoodstavenia a nikomu nieje podozrive ze aj 5 rocne deti sa ukludnuju prsnikom , preco dudlik by nemohli mat 😀
ja si myslim ze ak uz bez neho vydrzala tak jej ho uz nedavat .
moj syn ma cumel este stale, ale uz iba na spanie, ved to nie je nic hrozne, nemam este vnutorny pocit, ze uz by to mat nemal 😉