Čo znamenajú nočné mory?

14. okt 2022

Dobrý deň, videla som tu dnes tú tému o snoch a wckach. Mne sa teda nikdy takéto nesnívalo, ale vsimla som si vela z vás malo ten istý sen. Mne sa už viac než rok snívaju v noci nočné mory. Prvý polrok to bolo viacmenej o tom, že som bola v tmavej miestností a kovovom stole a rezali do mňa hlboko nožom, hlavne do chrbta. Z tohto som sa postupne prestala prebúdzať až to prešlo do toho, že sa mi celkom aj dobre spalo a nebolo mi to rezanie nepríjemné. Zobudila som sa casto spotená, ale dobre vyspatá. Potom sa z nejakého dovodu nočné mory zacali meniť. Sú všelijaké. Napríklad že ma chce niekto zaskrtit a zobudim sa jak ma chyti pod krkom, niekto ma chce zabiť, zbiť. Hadam sa s blízkymi a ťahá to zo mna akokeby to najhoršie. Tie najhoršie pocity. Uz sa mi snivalo aj, ze som niekoho zabila a potom som stresovala, že ako to schovam a ututlem. Alebo že ma dokusal do krku a tváre pes na smrť. Najčastejšie sú to sny, v ktorých umieram alebo trpim ja. Často krvavé, s nožmi a uskrtenim. Nechapem preco sa mi to sníva. Občas sa mi sníva aj o tom, že po mne alebo po posteli lezú pavúky (bojim sa ich), a po zobudení som ešte dezorientovaná a chvilu ich vidím akokeby "naživo". Mal niekto niečo podobné? Ako sa toho viem zbaviť? Reálne som myslela, že ma to prejde ale keďže to trva už tak dlho tak neviem. Zobudim sa v priemere z tých snov len tak 2x za týždeň. Ale mám ich celý týždeň. Zriedka sa mi sníva niečo normálne.

viestta
14. okt 2022

Mne sa občas sníva, že padám z lešenia. Nehľadám za tým nič. Akurát viem, že toto sa mi stáva keď som v srese

ewka9
14. okt 2022

Neviem čo znamenajú, ale zlé sny môžu ale nemusia vypovedať aj o psychickej pohode človeka, možno máš len nejaké náročnejšie obdobie, nie si v strese alebo vyčerpaná? Ešte ma napadá, nevečeriaš krátko pred spaním? Ja keď sa najem v nočných hodinách, tak sa mi tiež snívajú bludy..

autor
14. okt 2022

@viestta To sa stavalo aj mne. Ale tak myslim si, ze je iné obcasne si spadnut z lesenia jak zomierat každú noc. 😂

autor
14. okt 2022

@ewka9 Veceriam pomerne skoro. Takze v tom nie je problem. Psychicky narocnejsie obdobie mam. Ale nie je to, žeby sa okolo mna diali nejake vraždy, zabíjačky.

viestta
14. okt 2022

V zlom 9bdobi som padala zesenia aj 5x za noc

autor
14. okt 2022

Este by ma zaujímalo prečo dali moji tému do "Staram sa o dietatko". Ja dieťa nemám. Tehotenstvo môžem tiež vylúčiť. 😂

autor
14. okt 2022

@viestta Ou tak to uz je iné. A zobudila si sa na každý pád?

viestta
14. okt 2022

Áno. A je to vôbec dôležité?

autor
14. okt 2022

@viestta Ja som sa budila len ked som sa zľakla. Inak ma niekedy zabijaju proste "dookola". Napriklad s tymi nozmi do chrbta. Davno by som mala byt akokeby mŕtva a zobudit sa na to ale nezobudim. Tiez som si uvedomila, ze sa nikdy nebranim, ked na mna niekto v sne zautoci.

1andrea111
14. okt 2022

Skús na noc niečo upokojujúce, čaje, voľnopredajné napr. Persen, prip. si skúsiť pred spaním nastaviť myseľ, idem spať, uvoľním sa, budú sa mi snívať krásne sny, napr o... popredstavovat si ten sen