Čo všetko potrebujem, ak chcem začať látkovať ročné dieťa?

oblivian
2. júl 2019

Ahojte, môjmu synčekovi (má rok aj 2 mesiace) som pred mesiacom prestala dávať plienku, keď sa hrá na dvore. Objavil svoj pipik a začal cikať vedome. Skúsila som ho nechať aj vo vnútri bez plienky - dávam ho vycikať sa, keď tak cítim, že už by bolo na čase, ale aj tak sa často vyciká/vykaká na podlahu (aj hneď po tom, čo sa vycikal do nočníka). Asi sa mu to páči... 😀
Preto by som mu v prípade, keď sa mu nemôžem na 100% venovať alebo ideme niekam, rada dávala látkovú plienku. Je to ekologickejšie aj ekonomickejšie, ak beriem, že tú plienku mu chcem dať niekedy iba na pár minút a potom zase dať dole.
Syn nosí veľkosť 86/92, váži 11kg, plienku mu dávam číslo 5.
Potrebujem radu, lebo vôbec neviem, akú plienku by som mu mala kúpiť (značka, veľkosť, typ...), aké vložky, čoho koľko kusov (prádlo periem zvyčajne každý deň).
Ďakujem za pomoc! 🙂

adkoalauri
3. júl 2019

@oblivian mam latkove plienky,rada vam ich predam

marylon
3. júl 2019

@oblivian odporúčam skupinu látkovkárky tu na MK

iamkate
3. júl 2019

Bud zlozite klasicku stvorcovu plienku a na to pul nohavicky alebo su este rozne nohavickove plienky ale to sa mi zda zbytocne...vo vasom pripade by som si zaobstarala len par kusov obycajnych latkovych plienok a 2x pul gatuse ;) popripade vlozit flisovu separacku, zachyti hovienko a dobre saje (ja somsi kupila pol metra flisu za 4€ a nastrihala doma;) )

iamkate
3. júl 2019

A tie pul gatuse...je to podla mna uplne jedno aka znacka ja mam doma kazde inej znacky a este k tomu aj z bazaru a vsetky sluzia rovnako dobre 🙂 velkost sa kupuje podla kilogramov 🙂