Čo vám pomohlo pri uspávaní deťatka?

danuella
13. jan 2014

Chcem vas poprosit oradu. Zvazujem kupu detskej premietačky, lampy... alebo nejakej hračky čo hra melodiu aby pomhli pri uspavani. Neviem vsak ci to nie je zbytocnost. Mate s tym nejaku skusenost- pomohlo to vasmu dietaku? Dakujem za rady

tajka1986
13. jan 2014

My máme aj detský projektor aj kolotoč nad postielku, nám pomáha jedine pomalá melodia z kolotoča 🙂 , projektor je fajn, ale iba ak ju chcem na chvílu zabaviť cez deň, lebo ak jej to pustím večer, preberie ju to a na spánok môžeme zabudnúť.

margarita
13. jan 2014

nasim detom najviac pomohlo na zaspanie dojcenie 😀
pri prvej som mala aj kolotoc nad postielkou, ale nie s melodiou, len taky mechanicky s plysovymi hrackami, pri druhom som ho ani nevytiahla, nestihla som ho najst medzi vecami 😉 a spal tusim este lepsie ako dcera.
osobne si myslim, ze najma novorodencovi je to uplne ze fuk, a hlavne potrebuje pritomnost mamy, narucie, vonu, blizkost.

belllinka
13. jan 2014

Najlepsie ti pomoze fen, digestor, vysavac, alebo stranka www.uspavac.cz. Tam su tie zvuky nahrate v nekonecnej slucke. Toto je zarucene lepsie ako kadejake lampicky a melodie.

ushuaia
13. jan 2014

My sme velmi spokojni...a najma mala s hracim kolotocom co sa pripevni na postielku...ten co mame my je od Fhiser price 🙂 (mali sme stastie - je pozicany )...ma velky klobucik na kt. su zavesene 4 zvieratka, toci sa, a najma klobucik ma tlmene svetlo, takze dietatko pekne vidi aj tie zvieratka... 🙂 v konstrukcii ma zabudovany hraci panel na 3 melodie...nemozme si vynachvalit...a dcerka nam pekne zaspinka... 🙂

alicka7
13. jan 2014

Ja som kupila premietacku ked mala dcerka 9 mesiacov, malo to opacny efekt, bola vystrasena z hlasnej hudby, ktora sa nedala stisit a aj z premietania mala zmiesane pocity. Kedze som ju este dojcila, v ten vecer mi dohryzla bradavku. Nakoniec som to vratila a bol pokoj. Fungujeme na plysovej ovecke, ktora sa natahuje snurkou, hra jemnu melodiu, zaspavame pri nej uz rok.

katrinka8
13. jan 2014

Ahoj, nam pomohlo toto: http://www.babymarket.sk/sk/7254/139/chicco-pro... Dostala som to pred 4 roklmi od kamaratky zo Spanielska, ked som bola este tehotna s dcerkou. Kazdy vecer pred spanim som si pustala 😀 , je tam velmi prijemna hudba, ziadne take pistave fidlikania, fakt je to ako z CD-ka zvuuk: je tam nejaka vazna hudba, asi 3 piesne, potom idu relaxacne piesne a potom za tym zvuky prirody (ako pri mori v noci, potom potocik - naozaj realne zvuky).
Premieta to hviezdicky na stenu a strop, meni sa farba pomalicky, velmi plynule a prirodzene, nic nasilne, ani silne svetlo, take na uspatie (u nas vyhodne, aj ked napr. som potrebovala v noci prebalit, ja som videla, babo sa nezobudilo). Po case, ked to prehra vsetky melodie asi 3x (asi 10-15 minut, neviem presne, mozno viac), sa to automaticky vypne, aj svetlo po case same zhasne. Da sa to nastavit aj tak, ze nepremieta hviezdicky, ale len to farebne svieti.
Neviem, ci to bolo tym, ze som to ja pocuvala, ale dcerka mi pri tom uz 3 a 1/2 roka zaspava a teraz dostal take iste aj syncek od mojich rodicov 😉 Cize u nas to urcite pomohlo, resp. nase deti na to reaguju.

palomka
13. jan 2014

pri dcere sme mali kolotoc, pomahal. pri synovi tiez, ale ten ho nechcel, rusilo ho to a som aj rada, lebo pri dcere sme si uzili naozaj placu ked sa pokazil a ostatne kolotoce nemali taku melodiu...takze sme sa museli oducat. najlepsie dieta na nic neucit, len ho ulozit do postielky , pohladkat a odist...len treba pevnu volu a nervy 😀 ja sa tesim, ze sme sa uz cumla zbavili 😀 😝

cinnamon111
13. jan 2014

projektor je super, máme takú hviezdičku čo hrá melódie a premieta takú oblohu s macíkmi. Keď bola maličká, tak to bola aj melódia s hojdacieho kresielka a všeobecne jemná hudba, nasťahovala som si do mobilu napr. elán - neviem byť sám, alebo hocijaká lirická pieseň. A zaberá, nám to doteraz.

71282
13. máj 2015

uspavam maleho pri digestore a super funguje maly je za 5 minut uspaty 🙂

baryana
13. máj 2015

a nie je najlepsie dietatko nakrmit, pomojkat a ulozit do postielky? nechat, nech zaspi same? neviem si predstavit, ze by som ja zaspavala pri vysavaci, fene, alebo digestore v kuchyni. a kolotoc som pustala, ked malo babatko cas bdenia " hrania". ved vsetky tieto veci rozptyluju. a pleties si na seba bic. ak babatko budes od samého zaciatku ucit zaspavat same, bude to brat ako samozrejmost. /samozrejme nevylucujem vynimky.

snopkulka
13. máj 2015

žiadna moderná vymoženosť nenahradí blízkosť maminy 😉 my tak uspávame doteraz 🙂

vedorka
13. máj 2015

nam velmi pomohol od par tyzdnov "biely sum" je to nahravka z youtube, take sumenie. cez stary mobil sme ho pustali celu noc aj cez den ked isiel spat. jeden cely rok spal pri nom ;) bonus bol, ze odfiltroval zvuky okolia, takze sa mrnus nebudil na psy, sireny, susedov a hocico zvonku. ja som mohla tiez robit s riadom, varit a tak, lebo to potom cez ten sum nepocul 🙂

wyslmt
17. júl 2015

My sme sa od narodenia nosili na rukach a tak malicky zaspal. Ked mal zhruba 4 mesiace bol uz dost tazky,tak som si povedala, ze to musi zvladnut sam. Jeden vecer plakal a protestoval, nakoniec sam zaspal, ale bola som pri nom kym nezaspal. No a potom sa to uz naucil. Nakojili sme sa, polozila som ho do postielky, kukal, neskor si aj hakal, rozpraval sam pre seba a zaspal. V 8 mesiaci som prestala kojit. Malicky mi zacal zaspavat pri flaske. Vedela som, ze sa blizi katastrofa. Ze raz to pride, po flaske nezaspi a bude plac. Tak aj bolo, zacal vystrajat, lebo zrazu nevedel ako zaspat sam,kedze sa naucil na flasu. Tak znovu na ruky. To som ale dlho nevydrzala,lebo je predsa stale tazsi a tazsi. Tak som si povedala, ze sa to musi znovu naucit.Po vypiti flasky vstal v postielke a zacal mrnkat, zobrala som ho chvilu na ruky,ked sa trosku upokojil,polozila som ho este bdeleho do postielky, hladkala som ho a opakovala buvaj. Po chvili som prestala anechala tak,ked sa znovu postavil, polozila som ho a znova hladkala a hovorila mu lezkaj a buvaj,za par minut zaspal. Chvilu sme fungovali takto. No a pred nedavnom ma moj malicky velmi milo prekvapil. Ma 11 mesiacov. Vypil mliecko,odhodil flasku a postavil sa. Naciaholza mnou ruku, ja som mu jemne povedala nie a teraz si lazkaj a buvaj. A na moje prekvapenie si malicky sam lahol a zaspal. Odvtedy zaspavame takto 🙂