Dobrý deň, chcem sa opýtať na názor. Mam syna 2 roky a 3 mesiace. Hrozne sa mu páči lyžovanie o ničom nehovorí len ze chce lyžovať. Je veľmi zdatný od 9 mesiacoch chodí vie už bicyklovať a jazdi na dvojkolesovom odrazdle. Inými slovami je športovec futbal hokej ja naša každodenná vec. Viem ze deti by sa mali učiť lyžovať kvôli kĺbom po treťom roku života.
Takže prejdem k veci myslíte si, že ho mozem postaviť na lyže nech to skúsi alebo radšej nie? Aké sú vaše skúsenosti u malých detí s lyžovaním? Jasne ze bolo by to len párkrát. Myslím ze uňho je to len veľká túžba ako pri veľa činnostiach.
Ďakujem za odpoveď
@zowie tak ja som chcela len počuť názor. Susedia obidve deti dali na lyže v 2 rokoch. A sú ok. Len náhoda je náhoda
@majusska202 ved ale nepocuvaj inych. Urobis podla nazoru mamiciek na MK a potom to budes lutovat ze si nedala? Ci naopak? Vsetko s rozumom. Vyskusajte, chce to skusit, skus..
@zowie skúsiť to ideme dnes poobede keď sa zobudí rozhodla som sa ze keď tak veľmi chce doprajem mu to
@majusska202 robte podla seba, nasi rodicia sa neriadili sociaknymi sietami a prezili sme to, spravne rozhodnutie👍
@majusska202 moja stala na lyziach ked mala 2,5. Vyskusaj, bude ho to bavit ok, ak nie vyckas este chvilu.
Kludne vyskusaj .Aj nasi chlapci zacali velmi skoro s lyzovanim,
@majusska202 veď mu to dopraj také malé deti sa ešte neboja a všetko sa rýchlo naucia
Existuju vobec take male lyziarky?
chodte na svah dajte ho na den do lyziarskej skolky a uvidite
16,5cm chodidlo najmensie https://www.decathlon.sk/detska-lyziarska-obuv-...
a na zaciatko by som na den pozicala auvidite ako to pojde
Určite môže lyžovať ak má chuť, aj naši lyzovali skoro, samozrejme ak chce. Malú sme včera dali na lyže lebo chcela, ale keď obula lyžiarky, začala plakať a bolo po lyžovaní. Môj muž robil roky inštruktora, stále vraví že hlavne dieťa musí chcieť, nie rodič.
Moj maly lyzuje od malicka, kratko pred 3.rokom zacal. Ma 7 a instruktor ho chce do zavodneho klubu.
@majusska202 ja som ani nevedela, že dieťa má lyžovať až od troch rokov. Syn sa naučil v kúpeľoch lyžovať sám, keď mal 3 roky, krstná dcéra mala v novembri 2 roky a vo februári už lyžovali sama na vleku. Ak to dieťa chce skúsiť, treba ho podporovať, však ani chodiť nezačíname rovnako, tak je to aj s ostatnými činnosťami.
@majusska202 jz som to iste riesila vlani... nakoniec som sa docitala, ze kvoli chrbtici sa lyzovanie odporuca najskor od 3 rokov ... ktovie, ja som ale pockala.
Ano,s klbmi je to pravda.vacsina trojrocnych deti vydrzi na lyziach max 30 min,vtedy sa o nejaku zataz nejedna.su ale aj deti nadane,ktore maju k tomu vztah odmalicka,videla som raz trojrocne dieta lyzovat vsetky zjazdovky paralelne.ale to bola velka vynimka.z mojho pohladu - dvojrocne dieta kludne vziat na lyze,ale len vozit vedla seba na palici,nenutit robit pluh,nech nevykrivuje kolena.nauci sa rovnovahe,trosku hranit a najma bude to zabava a nadobudne k lyzovaniu pozitivny vztah.samozrejme,nie pol dna na kopci.pripadne sa po rovine moze capkat s lyzami sam,tahat na palici ako na vleku atd.vsetko uzitocne veci.
@majusska202 tak ked bude velmi chciet skocit do studne,nebran mu. Ja neviem,kam sa ponahlate,ci aby boli videjka na fb a instagrame,ake mas nadane dieta? Tie varovania nie su len tak. Hazardovat s tak mladym detskym telickom.
Ďakujem vám všetky boli sme lyzovat hrozne sa tešil celý čas v požičovni vravel ze sa ide lyžovať. Po prvom páde povedal nechcem lyže. Ôk dali sme si čaj oddýchol si a sam začal že sa chce a 5krat sa pustil kopcekom a povedal dosť. Išli sme domov a celý sa tešil že sa lyžoval a každému vravel ze sa ešte pôjde
@majusska202 Mám ani nie 3 ročného syna, ktorý mal problémy s bedrovým kĺbom (nie luxácia). Vlani sme akurát na jeho 2. narodeniny boli v Krkonošiach, manžel ho postavil na lyže a je o.k.
Manzel je byvaly instruktor lyzovania a povedal, ze malu nebude ucit skor ako v 4 rokoch. Lyzovanie je podla mna nebezpecny sport a deti uz musia nieco chapat. Ja sama mam 2 rocnu a este si ju na lyziach neviem predstavit.
@amelie2017 ja som instruktorka a teda ani ja, ani nikto z mojich kolegov tento nazor nezdiela. Je to na dietati. Aj dvojrocne dieta moze skusat, ked ho to bavi a je na to stavane. Kolko lyziarskych hviezd zacinalo pod tromi rokmi...
@majusska202 deti su rozne. A v zasade nevidim dovod preco to neskusit. Na jednej strane je pravda , ze na klby kosti je lepsi vyssi vek. Ale!!!! Tvoje dieta nebude lyzovat hodiny denne!!! A pochodit si na lyziach popustat, urcite zdraviu neublizi. Dalsia vec je koordinacia, kde az cca v 4r dokazu deti urobit, ako napr stat na jednej nohe, atd... co su dolezite pri vyucbe lyzovania, ale zase.... vy sa nechystate na hodiny drilivania a vycviku. Chce sa postavit, skuste to.... pri zdravom rozume a miere, moze mat t pekny zazitok. Avsak odporucam naozaj respektovat, ze ked ho to bude bavit len obut, alebo len 10 min... ze ten vek je este dost nizky a ze o rok, dva - tri to bude lepsie. My sme stavali starsiu dceru az v skoro 5r ( zial rok pred tym stahovanie a prestavba, pred tym tehotenstvo a porod...)... a naucila sa za 2 hodiny to co ine deti za 3 sezony! Dnes lyzuje v klube a lyzuje vyborne!. ... mladsiu sme stavali, nemala este 3r, ( takze tiez 2r) velmi chcela, za sezonu sa velmi pekne rozjazdila, aj lanovkou chodila .( neucila som pluh,lebo to este nemala silu ) ... tuto sezonu si veru moc toho nepamatala🙂 a neskutocnu hysterou mala, strasny strach.
@cuttina spustit sa za kopcom za domom ok, ale brat tak male dieta na svah medzi ostatnych lyziarov je velke riziko. Uz sa to tu rozoberalo viackrat v inych diskusiach a teda viac instruktorov sa vyjadrilo, ze by si 2 rocne dieta nezobrali na triko. Ale kazdy ma svoj nazor a kazdy si pozna dieta.
@amelie2017 ale tvoj muz ako instruktor vsak snad by mu bolo jasne; ze vyraz postavit na lyze 2r znamena obut dieta, posucha si nohami po snehu a horuca cokolada.... pokus cislo dva... popustat z rovinateho kopca mame, alebo tatovi do ruk a cokolada.🙂)).domov...... instruktori si nebru na serioznu vyucbu deti mladsie ako 4r / velmi.sikovne 3r... ale zase je dobre podporit v zoznamovani aj tie mladsie ak chcu, javia zaujem. 🙂
@egiginka jemu to je jasne, ale by si sa cudovala, kolko premotivovanych rodicov donesie dieta, nech ho naucia a myslia si, ze na 3. den dovolenky sa s nimi uz bude spustat na ciernej zjazdovke. Alebo to beru ako uschovnu deti, kym si oni zalyzuju a nechapu, ze tak male deti nie.
Ale ano, nasa uz ma 3, tento rok sme ju tiez chceli postavit na lyze, ze nech si vyskusa, ale stylom ako pises ty, no covid a neda sa. Tak snad o rok.
@majusska202 Kľudne daj na lyže. Naša dcéra je septembrová a ke'd mala necelého 1,5 roka revala na svahu kde sa učil starší syn lyžovať: " A ja ťem yžéééé"(ja chcem lyže). tak sme najskôr dali papučkové. Len v nich chodila. Všade. Na svahu, na chodníku, pri bytovke, v obývačke. Potom to už išlo rýchlo a od 3 rokov jazdila sama na vleku-Pome. Teraz má 9 a už za ňou nestíham. Nieje taká talentovaná, len ja som už stará a bojím sa 🙂
@amelie2017 ano presne tak!.. aj ja som si to vsimla, ze casto predstava nelyzujucich / slabo lyzujucich rodicov je ina ako realita 🙂 .... pisala som to vyssie. Stardiu dcerku sme stavali mala o mesiac 5 rokov. Za 4h lyzovania - 2 dni zlyzovala v paralelnom obluku cervenu zjazdovku. Po par dnoch na lyxuach.... isla plynulo , rychli v paralelnom obluku rychlejsie a hlavne lepsie co do stylu ako decja co lyzovali od 3r !. Teraz lyzuje v klube, zial sezona nam nepraje;( preteky nebudu asi zuadne..... ale pointa o nic neprisla! Prave naopak hned pochytila spravne rady a tym padom sa u nwj neuchytili zlozvyky ako v pluhu na zachode🙂))
@majusska202 je to tvoje dieta, ak chce skusit to mozes, negativa vies, mozno bude nadejny lyziar. 👍