Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí nechcú zaviesť cumlík?

28. nov 2024

Co si myslite o ludoch, ktory nechcu dovolit aby baby zacalo pouzivat cumel?

terezkaarthuramax
28. nov 2024

Je to ich babatko a ich vec. Urcite svoje babatko miluju a chcu pre neho to najlepsie.

thirstymonk
28. nov 2024

Naše babo same od seba nechcelo zaviesť cumel a zrobilo si cumel z matky :D

aurora33
28. nov 2024

Ze je to len a len ich vec

domak2
28. nov 2024

@thirstymonk a co si si o svojom baby myslel? 😅

oceanahory
28. nov 2024

Ze je to spravne rozhodnutie a mal by sa aspon o to pokusit kazdy rodic, kedze je to vlastne uplne zbytocna navykova vec, ktora skodi zubom a samotnemu chrupu dietata. ALE, deti su rozne, niektore sa tazko daju ukludnit, niektore zeny nemozu dojcit, dieta je zly spac a pod....takze vobec neodsudzujem nikoho, kto nasledne siahol po dudliku, ja som inak nespravila, aj moje dieta malo na spanok cumel.

ysseba
28. nov 2024

Že je to len ich vec. A že aspoň budú mať o robotu menej s odvykaním od cumľu, čo tiež niekedy nie je ľahký proces 😀

majka99999
28. nov 2024

Kazdy robi, ako uzna za vhodne, starsi mal, ale mladsi plul a ja som bola osobny cumlik. Mozno chcu len dojcit, cumlik moze pokazit prisatie (nemusi), mozno citali, ze su z toho krive zuby alebo ze byva horror oducit dieta, co ma 4, a stale beha s cumlom, aj von. Ich vec. Nastastie u nas vsetko prebehlo fayn.

really8
28. nov 2024

Preco by som si mala nieco mysliet zrovna o tomto? Ja nechapem otazkam typu co si myslite o ludoch ktori….

henka123123
28. nov 2024

Co je na tom? Ja som tiez nedala cumel kym som kojila..potom som dala az ked som dokojila aj to len na noc.. ale ak budem mat dalsie uz sa budem snazit nedat vobec 🙂

jana_eyre_2
28. nov 2024

Myslím si že je to ich vec, jediné čo mi vždy vadilo ak mi niekto začal mudrovat do toho či cumel áno, či nie 😉 ale to sa týka akejkoľvek témy nevyziadanych rád..

diewcatqoo
28. nov 2024

What? To aj na toto je potrebny nejaky nazor? Preco by som si mala o tych ludoch nieco mysliet?
Moje obe deti su bezcumlove. Nechcelo ani jedno. Autorka, prosim, co si o takych detoch myslis?

lelelienka
28. nov 2024

Že majú šťastie že ho ich dieťa nepotrebuje.

sisska96
28. nov 2024

Mám to na háku :D

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@majka99999 ja som mala na ešte ako 5 ročná. Na spanie. No si pamätám že raz bola u nás ráno návšteva a ja som sa zobudila a cumlik skryla, aby návšteva nevidela. 😁 Ako som si od neho odvykla si nepamätám

minesasubu
28. nov 2024

syn cumeľ mal až keď sme prišli domov z porodnice cca mal tyždeň , nechcela som mu ho davať avšak
kojo poradkyňa povedla že je to ok takže za mňa každy nech sa rozhodne ako chce je to jeho vec
ja som od začiatku vedela že ho budeme davať len na spanie takže dosť rychlo sme sa ho zbavili a syn nebol zavislák

autor
28. nov 2024

@lelelienka a ak potrebuje a aj tak nedaju?

autor
28. nov 2024

@minesasubu ak zaspal, cumel si vybrala von?

viestta
28. nov 2024

Je cumel povinny? Ja som netusila, ze ano. Ked niekde nie je napisane, ze je povinny, tak kazdy nech robi co chce.

oceanahory
28. nov 2024

@minesasubu My sme tiez mali iba na spanok, aj to mu vacsinou potom vypadol pocas spanku 😅. Do tyzdna sme sa nasledne dudla zbavili...

minesasubu
28. nov 2024

@autorka vyplul ho sam ale nikdy som nevyberala načo to mi nedavalo zmysel

ivangeline
28. nov 2024

Že je to úžasne. Mám 5 deti bez cumla. Určite to pomohlo dojčeniu a rýchlemu rozrozpravaniu sa. Čo si ty myslíš o ľuďoch, kt 2 a viac ročnému dieťaťu nechajú cumel celý deň a ešte naňho rozprávajú a čakajú odpoved, keď to dieťa ma zapchaté ústa? :D
Všetko s mierou…

maryetta
28. nov 2024

Prve dve deti odmietali cumel. Treti chcel mal iba na spanie. Rovnako ako teraz dalsia dcera. To nie je ze chce nechce. Alebo ja ci chcem. Pre mna je to obrovska pomoc. Ked si predstavim ako ma "cucali" starsie deti.

autor
28. nov 2024

@ivangeline ako si to dosiahla? Necumlali palce?

janka_266
28. nov 2024

že je to ich vec. mamy a otca. nie babky, dedka, tety, kamošky, ktorá vidí to dieťa len na insta. môj mal dudel asi 2 týždne, potom sme ho od toho nedopatrením odučili :D a aj dobre to bolo, veď ani fotky s dudlom nevyzerajú dobre :D a teda samozrejme, všetky negatíva už boli popísané vyššie :D

oceanahory
28. nov 2024

@ivangeline Moja znama logopedicka mi vravela, ze najviac zboznuje rodicov, ktori jej donesu trojrocne dieta s cumlom, ze nechce rozpravar a pytaju sa nechapavo PRECO? 😅🤦

veronicka1901
28. nov 2024

Ja si skor myslim "nieco" o rodicoch, ktori 3 rocnemu dietatu dovolia mat cumel v ustach cely den. Ale ich dieta, ich problem. Ono to nie je vzdy uplne o rozhodnuti rodica. Nasa prva dcera cumel mala len na zaspavanie do 2 rokov, druha mala asi len 3 mesiace a nechcela a najmladsia nemala vobec.

janocka
28. nov 2024

mojim deťom som cumeľ nedávala... bola som ešte pred tehotenstvom rozhodnutá, že ak budem mať niekedy dieťa, tak cumeľ mať nebude. Pri prvom dieťati som si vypočula od rodiny, že ako to, že mu nedám cumeľ, že ho trápim, že kto to kedy videl dieťa bez cumľa, že si bude cmúľať palec... Ja som si povedala, že svoje dieťa utíšim inak ako umelinou v ústach a tak aj bolo. Palec si necmúľal ani jeden syn, ani druhý. Prvé týždne by možno boli ľahšie, ak by cumeľ prvý syn mal, ale možno ani nie, to sa už nedozviem.

akje
28. nov 2024

@autorka ze je to ich babo, ich presvedcenie a ich vec 😊
Pytas sa, lebo sa bojis reakcie okolia, ak dudku nedas? Kludne im povedz, ze to chces skusit bez neho a mas 😊

bale1rinka
28. nov 2024

prvá dcéra revala v kuse, cumeľ vypľúvala, ani za boha mať cumeľ, proste sme to museli prežiť, nosili sme na rukách FURT, chcela proste blízskosť, druhý syn=iba cumeľ a furt a všade do 3,5roka, sám ho zahodil potom, a tretie dieťa tiež necháme ako si vyberie, ja to beriem iba z tej psychologickej stránky dieťaťa a nie mňa, ja som dospelá a viem spracovať podnety, dieťa sa stále učí a nevie pracovať s emóciami...

akje
28. nov 2024

"Že je to úžasne. Mám 5 deti bez cumla. Určite to pomohlo dojčeniu a rýchlemu rozrozpravaniu sa. Čo si ty myslíš o ľuďoch, kt 2 a viac ročnému dieťaťu nechajú cumel celý deň a ešte naňho rozprávajú a čakajú odpoved, keď to dieťa ma zapchaté ústa? :D
Všetko s mierou…"

@ivangeline moja bola strasny dudkac :D mlela ako pila od 1,5 roka a do 3 rokov sa cumla nevedela zbavit.
Syn cumel moc nechcel, vypluval ho uz ako babo, potom ich akurat tak vzdy rozhryzaval. Nebol dovod mu ho davat.. no a ten do 3 rokov rozpravat odmietal :D
Neviem teda, ci to ma nejaky suvis s rozpravanim. 🙂) to len moja skusenost s cumlom a rozpravanim 🙂)