Čo si myslíte o krátkych vlasoch na dievčatkách?

29. aug 2022

Ahojte nadvazujem na temu predtym. Mam dvojrocnu dcerku a ma 1.5 cm vlasky. Preto lebo sa potila a vedela skrabat az do krvi. Takze ano stane sa ze jej povedia ze je chlapec. Napr ked ma oblecenu bielu modru bezovu resp. nie ruzovy vrch. Aj ked ma kriklavo ruzove botasky aj tak su schopni lidia ze povedat ze chlapec. Mne to vobec neprekaza. Vu si co myslite o vystrihanych dievcatkach?

elizabet173
29. aug 2022

že ma po tom nič nie je. Dôvodov môže byť more, mne osobne je srdečne jedno, či má dievčatko vystrihané vlásky, alebo chlapec vlasy po pás, nijako mi to neprekáža, neobmedzuje ma to

dskjhfdlkdjhl
29. aug 2022

Moje deti maju huste vlasy a mali ich huste aj ked boli male. Takze dievca-nedievca, boli vzdy vystrihane, az okolo 2.5 roka som nechala narast, lebo potom uz boli ochotne si dat aj sponku/gumku. Ja sama mam huste vlasy a viem ako sa v tom clovek poti, ked to nema napr. v cope. A to, ze jej niekto povie, ze je chlapec, to by som vobec neriesila.

lorin29
29. aug 2022

Mna moja mama strihala na krátko do 4tej triedy na základnej škole 😊a nikdy by som jej to ani nevyčítala potom mi nechala nárast a mala som do 3 rokov nádherné hnedé dlhé vlasy 😊pokiaľ som si ich sama neznicila🤣

simca06022011
29. aug 2022

moja bola do 1 roka uplne bez vlasov, cize to ci ma 1,5r dievca dlhe valsy alebo nie, mne je uprimne jedno :D radsej kratke ako zachuvane dlhe... ako bezne vidim, lebo "nechce sa dat cesat".

marcellka32
29. aug 2022

Ja som bola strihana na "Majku z Gurunu" až do 4.triedy

syslik81
29. aug 2022

moja ked sa narodila mala miesto vlasov take paperie .. vyzerala ako male slonicka.. bola tym padom na kratko -zlata ale vyzerala ako chlapec.. no kym isla do skolky vlasky podrastli a sama si pytala dlhsie -princeznovske .. teraz ma 8 a je po ramena .. ja som nechcela pre mna s dlhymi bola moje babatko s kratkymi je uz maly pubertak-ale jej rozhodnutie .. tak ako sa mi nepaci na chlapcoch dlhe nepacia sa mi ani dievcata s uplne kratkymi .. ani dospele a ani deti-ale ich hlava ich rozhodnutie

iwesska
29. aug 2022

Ja som bola na chlapca ostrihana do 9.rocnika ZS, co som si o tom myslela ja asi nebolo podstatne😁🤷‍♀️

diewcatqoo
29. aug 2022

Vobec sa nad tym nezamyslam, ci a ako je nejake dieta vystrihane. Myslim, ze kvoli praktickosti je ale lepsie pre rodica, ak maju taketo male deti kratke vlasky. Ale je to kazdeho osobna vec.
Btw, ja mam syna, ktory ma kratke vlasy a ked bol maly, chodil takmer vzdy obleceny v modrych/zelenych farbach, aj kocik sme mali nie dievcensky a aj tak mi strasne vela ludi povedalo, ake mam pekne dievcatko. Syn je okaty, usmievavy, jamky v licach.. no jednoducho krasne dievcatko 🙂

denden77
29. aug 2022

moja ma sice vlasy dlhsie ale ani tie nie su zaruka 🤣 na ihrisku bezne pocuvam "aky krasny kuceravy chlapcek", ked je oblecena v chlapcenskom 😊

marca12
29. aug 2022

Mne sa nepaci,ak maju dievcata kratke vlasy. Aj mna tak strihali a nepaci sa mi to. Ale nech si kazdy robi so svojim dietatom,co chce.

mikadooo
29. aug 2022

Keď som bola malá, mala som krátke vlasy. Veľmi mi z toho bolo smutno. Prvý krát dlhé vlasy mama dovolila až okolo 10 rokov a pamätám si presne prvý krát ten pocit na telesnej, keď mi vlasy viali okolo hlavy ako veľmi som sa z toho tešila. Neviem ale kedy som to začala vnímať, že nemám dlhé vlasy. Princezné atď boli vždy tie dlhovlasé. Marí sa mi, že niekedy v škôlke. A pomáhajú jej tie krátke vlasy proti škrabaniu? Lebo náš malý sa škrabe ako drak, či má krátke (takmer dohola) alebo dlhé (5cm)...

janulik2008
29. aug 2022

Niekomu to pristane, niekomu nie.
Ale ja si doteraz pamätám, že keď sme chodili k starej mame, tak akonáhle sme prišli nás brala ku kaderníčke ostrihať. Nepomohli, keď sme povedali že chceme dlhé vlasy. Jednoducho ako sme prišli hneď medzi dverami "Panebože, zarastené ste jak 🐵 🤦

januska12323
29. aug 2022

Či chlapec alebo dievča je mi jedno čo má na hlave. Jediné čo neviem pochopiť je ofina padajúca do očí alebo dlhé vlasy bez gumičky alebo niečoho aby nezavadzali.

simona20201309
29. aug 2022

Mam taky istý nazor ako v predošlej téme. Nepáči sa mi to, keď chlapec vyzerá ako dievča a dievca ako chlapec. Tak dievčatka môžu mať krátky strih, ale dievčenský. Ale vystrihat na 1cm? Neviem si ani predstaviť, ako to vyzerá. Nič ma do toho nie je, ale nepáči sa mi to.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulik2008
29. aug 2022

@denden77 to sme počúvali aj my, teda sestra kvôli malej. Malá v ružovom, kočík ružový a náušnice v ušiach. A každý to je chalan? Tak sa sestra nasr.ila a malej obliekla košeľu, nohavice krátke a také tenisky plátené a dala motýlika 🤣🤣

tamvtme
29. aug 2022

Niekedy je dost tazke rozoznat chlapca.od dievcata, hlavne pri takychto krpcoch, kedze aj chlapcom davaju ruzovu, maju dlhe vlasy...nikdy nezabudnem, ked malo moje dieta rok a pol, zimna ruzova kombineza, ruzova capica spod ktorej trcali 2 vrkoce, sedela na ruzovej motorke a okoloiduci pan sa spytal ci je to dievca alebo chlapec😀

denden77
29. aug 2022

@janulik2008 🤣🤣🤣 tak to som este neskusala 👌😁 u nas staci, ked ma cierne leginy, cierne tricko a siltovku.. babky na lavickach hned vidia kuceraveho chlapceka 🤷‍♀️😁

basska_b
29. aug 2022

Moja dcerka ma2.5 roka a jej vlasy maju asi 5 cm. Proste nikdy sme ju nestrihali, ale dako jej to nerastie. Dievcatko sa da "dozdobit" celenkami, ruzovou, satami, nausnicami... ale aj tak jej sem tam dakto povie, ze je chalan. Este je malicka, no...

xena0
29. aug 2022

Je mi to úplne ukradnuté kto má aký strih vlasov

lilke
29. aug 2022

Mamina bola kaderníčka, obe so sestrou nás nakrátko strihala cca. do 6-7 rokov, aby nám spevneli vlasy, aby nám nevytrhala gumičkami. U sestry zabralo, mala naozaj slabulinke vlásky, mali šancu spevniet.

petricka22
29. aug 2022

Tiez nas mama strihala “na chalana”, ked sme boli male. Ked vidim tie fotky, ze nebyt dievcenskych veci, vyzeram uplne ako chalan, tak mi je mna samej luto 😀 ze ako nam to mohla urobit. Pre nu to vtedy bolo prakticke.
Ale ak mas na to dovody, je to predsa uplne jedno, je to tvoje dieta, mozes ho ostrihat ako chces, myslim, ze to nik z cudzich ludi nebude riesit.

nekonecna_katastrofa
29. aug 2022

Mama mňa aj sestru asi do 6 rokov strihala na Majku z Gurunu. Otrasné to bolo. Našťastie prišla v tom čase naša staršia sestra z Anglicka a dohovorila jej, nech nám nechá narásť vlasy. Dodnes máme doma fotky, kde sme boli na oslave odfotené s jedným dievčaťom v našom veku, ona mala krásne dlhé vlasy a my podľa hrnca 🙄 závideli sme jej, niekedy sme si dali na hlavu pančuchy a hrali sa, že máme copy. Mne osobne sa nepáčia chlapci s dlhými vlasmi a dievčatá s krátkymi (kratšími ako po plecia).

linduska86
30. aug 2022

😃 A neuvažovala si jej tu hlavu umyť častejšie? Keďže sa skrabala ako spomínaš až do krvi...

autor
30. aug 2022

@linduska86 no my jej hlavku umyvame kazdy den vecer. sem tam aj dvakrat ak sa spoti po obednom spanku. kazdopadne ona sa skrabe pro poteni a poti sa casto. ma.aj dietu ta jej trochu pomaha. ale ono to nie je sposobene nedostatkom hygieny ale atopickou pokozkou

miadi
30. aug 2022

Nejak sa nad tym
Nepozastavujem. Moja dcera mà asymmetricky uces ktory sme vymysleli .. Bob pri jednom uchu kratsi pri druhom dlhsie 🙂Ja vzdy len obdivujem African American male deticky s 200 koralkami a copikmi. Lebo s mojou bol vzdy boj dat len jednu gumicku do vlasou 😆 mna mama strihala na chlapca do 8r babky na dedina sa mà pytali “ chlapečku či si ?” Vadilo mi to ale tvrdila ze mam malo vlasou a ze mi zhustnu., mam take huste ze kadernici vzdy pytaju 2x za farbenie ze vela farby bla bla 🥹

loliku
30. aug 2022

Ani mne sa to nepáči na dievčatách ale to ti môže byť jedno🙃 keď sa skrabala čo narobis hlavne že je spokojná čo tam po vlasoch na rok sa už škrabať nemusí a bude mať dlhšie keď tak. Moji chalani mali vždy dlhšie kučeravé keď boli malý a tiež si ich mylili s dievčatami. Popravde ja to tiež ťažko niekedy rozoznať a poviem naopak 😂😂 ale teraz je už tá móda ozaj taká že človek nevie či to je dievča či chlapec 😂😂

shee11
30. aug 2022

Nasa 5 ročná, ani raz nestrihaná.😀 8 ročný má vlasy dlhšie ako ona, rovné a husté. Ja vôbec neriešim krátke/dlhé, dievca/chlapec. Každý sme individualita. 🙂

maciatko79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mihulam
30. aug 2022

inych ludi neries, mne tiez vraveli nech necham mojej dorast vlasy (mala ako majka z gurunu,najdlhsie asi po plecia), ona sa vzdy chcela strihat, takze ludia riesia stale nieco, ale za to skrabanie, by som odporucila nieco si precitat o parazitoch. Znie to cudne ale ano moze to byt aj z toho, Moja sa skrabala do krvi na chrbte, a v stolici mala parazity, teraz to riesime.