Ahojte, obraciam sa na vas o radu. Mame 8 mesacnu dcerku ktora uz asi cca 1 mesiac ma velmi nepokojny spanok v noci. Cez den je to stastne a velmi zive babatko. Spinka 2x cez den, tak 1,5hod. - bojuje so zaspavanim, ale potom spinka kludne. Cez den papa uz tuhu stravu, kojim ju len rano, podvecer a potom na noc. Vecer zaspava vacsinou pri kojeni, ak nie tak musim byt pri nej aby zaspala (cca o 20hod.). Viac-menej sa budi o 7hod.rano, len v noci nespinka vobec kludnym spankom uz vyse mesiaca. Od 20h do cca 23:30h spinka relativne kludne, ale potom to zacne... hlasno mrnci a poplakava a to aj kazdych 15 minut ale vacsinou aj v spanku a nepreberie sa vyslovene (mozno by sa prebrala viac ak by sme ju nechali dlhsie). Ked jej dame cumlik, tak sa hned ukludni ale len kym jej nevypadne a potom opat hned zacne plakat alebo mrncat a prehadzovat sa. Uz sme boli v stadiu kedy som ju nemusela v noci kojit, ale teraz som skusila ci to nie je tym tak som ju zacala opat kojit v noci, ale nevyzera ze to pomaha. Pomoze to v tom, ze ju to uspi ale potom po nej.case (niekedy hned, niekedy az po hodinke) to zacne opat. Uz sme z toho maximalne vycerpani, aj s manzelom lebo sme viac-menej cele noci hore. Uz som nevladala vstavat jej "podavat" cumlik kazdych 15-30 minut, tak som ju zacala v noci davat medzi nas. To vacsinou pomoze len v tom, ze jej ten cumlik podam rychlejsie aj v "polospanku" 🙂 ale inac je to to iste ako v postielke. Rano sa zobudi a je vysmiata a vyzera, ze je asi vyspinkana..... no my sme ako po najhorsej zurke!
Mysleli sme, ze mozno zubky...no vsade som citala, ze ak take nieco sposobuju zubky tak vacsinou len na par dni a potom sa to ukludni ale u nas to je KAZDU noc - dokonca nie len doma, ale aj ked sme boli teraz v hoteli napr. Zubky zatial este nema, aj ked uz od 3.mesiaca mame pocit, ze "uz kazdu chvilu".
No dufam, ze som to tu opisala dobre a ze nam niekto pomoze co mozeme v tejto situacii robit lebo sme uz naozaj zufali. Dakujeme.
Ahoj, my mávame také obdobia tiež ešte niekedy. A my to máme v období zúbkov. Nám kým vyšiel prvý tiež dlho mala nepokojné noci, takže si myslím, že je to predsa z toho. Nevidíš nejaký náznak na dasienkach? Skús homeopatické čípky viburcol.
ahoj..nezazivate nic vynimocne 😉 okolo 8. mesiaca sa casto velmi pokazi spanok - mozu to byt zubky alebo proste dozrievanie mozgu alebo separacna uzkost...je viac moznosti ale riesenie je asi len vydrzat...u nas to bolo 8.-11.mesiac..maly sa sice nebudl az tak casto ale stale dost casto na to aby som bola vycerpana z neustaleho nocneho kojenia...u nas nic ine nepomahalo...maleho som nastahovala k nam do postele nech ho zakazdym netaham z postielky a davam naspat a myslim ze bol trochu spokojnejsi 🙂
@tinka648 Fuuha, tak toto presne riesime aj my, akoby si opisovala moju situaciu, a detto cca nieco cez mesiac...maly vedel prespat celu noc, a teraz proste ani za svet, po polnoci to zacina a kazdu hodinu..nastahovali sme ho k nam do postele, ale prd..neviem ci su to zuby, prve dva mu vysli bez takehoto nocneho mrncania..a teraz nema ani naznak dalsich..my si to s partnerom delime, raz ho cicika on raz ja..ale je to o hubu..treba vymaknut prve mrncanie, lebo inak je kuvik hore, a to je seriozny pruser...mne by tiez kazda rada bodla...
ella_joy ja mám presne ale fakt presne to isté, neviem čo mám robiť, ale tebe pomôže aspon manžel, ten môj chodí na týždňovky ☹
Aj ja sa pridavam do klubu. A asi Ta nepotesim v tom, ze ako na to Ti presne poradit neviem, ale mozno pomoze vediet, ze v tom nie ste sami a ze to prestane!
My sme mali presne toto iste. Mala ma teraz skoro 11 mesiacov a postupne to zlozite obdobie prechadza, takze urcite treba vydrzat. Presne ako pisala mirkita, je to o zubkoch, dozrievani mozgu, separacnej uzkosti, zmenach soankovych cyklov. My sme mali problem so zaspavanim viac cez den - proste nie a nie vypnut sa a upokojit sa, dodnes mame problem, ze sa niekedy po pol hodine zobudi zjavne unavena este ale uz sa nevie upokojit. Proste ju vsetko rusi, vsetko vnima, obcas jej az prepne a nevie sa upokojit. Je to narocne, ale asi nic sa neda robit. Niektore maminky sa prave v tomto narocnom obdobi uchylia k vyplakavacim metodam, ale podla mna to nie je spravne. Ono to dieta prave teraz potrebuje oporu. Mne sa osvedcilo pri zaspavani byt obcas tvrda (to vtedy ked viem, ze vlastne unavena je a len nevie zaspat. Nema to vyznam ak ospala nie je) a skratka ju opat zas a znova polozit a zopakovat to... castokrat som uvazovala cez den ze to vzdam a ideme sa spat hrat a mala sa nakoniec poddala a spala 2 hodiny. Cize proste ak intuitivne citis, ze sa len nevie upokojit tak jej skus dat cas. A ked uz spi, tak ako si sama napisala reagovat co najrychlejsie a necakat kym sa dieta prilis preberie. My dodnes spavame tak, ze cez den a vecer v postielke (ale prekladam ju spiacu po dojceni) a v noci ked idem do postele beriem ju k sebe. Niekomu vadi si naucit dieta do postele, mne vyhovuje, ze je pri mne. Spi tak pokojne, casto az do 8:30 a ja jej v polospanku len davam prsko a spime dalej.
Urcite to pominie a upravi sa, u nas to z budenia aj 10-15x teraz preslo tak na 3-4x, ani to vlastne nepocitam. Velmi drzime palce!
Tak dievčatá, presne týmto prechádzame aj my. Malá mi chodí spávať od narodenia o 18:30. Zvykla prespať do 3:30, dala som jej mm a potom spala do 6:00. Pred šiestym mesiacom to bolo tak, že prespala niekedy aj do piatej potom sa napila a spala ďalej. Ja som bola pri nej kráľovsky vyspatá, ale toto čo teraz robí.. No teraz vedieme proste rušný nočný život. Uložím ju spať - pekne zaspáva sama v postieľke, a o hodinu je hore, lebo jej vypadne cumel - a takto pekne až do rána, s tým, že si začala pýtať v noci zasa jesť. Takže okolo druhej jej musím dať zasa moje mlieko. Ja som už tiež z toho veľmi vyčerpaná.
Ja som toto zlé spanie spozorovala po začatí príkrmov. Ale myslím si že to má isto spojitosť so zubami, lebo dva jej už vyšli a horné dva jej výjdu každú chvíľku.
Vidím že viaceré máte tieto problémy, no riešenie nemá asi nikto.. Iba prejsť tým.
@ tinka648 Začnem tým, že ... máme dve deti. Syn ma dva a pol roka a dcérka 14 mesiacov. Cez deň sú to zlaté deti, presne ako to opisuješ Ty. Ale v noci. Koniec ... ešte šťastie, že mám aj zlatého manžela, nie len deti. Ani Kubko ani Paulínka v noci poriadne nespia. Stále niečo brunčia, plačú zo spánku, kričia, mám niekedy pocit, že sú viac hore ako v spánku. Pričom sa nechcú hrať, alebo niečo iné. Chcú spať, len ten spánok nie je pokojný. Zo začiatku som to riešila a čím viac som to riešila, tým viac som prichádzala k záveru, že to proste nemám riešiť, a ono to proste prejde. Jednoducho sú deťurence, ktoré od 3 mesiacov prespia celú noc a sú deti, ktoré prespia noc na 4 roky. Nebudem ti ani hovoriť, aká som vyčerpaná. Nespím už takmer tri roky. Je to pohroma. S manželom sa niekedy k sebe ani neozývame, len to čo musíme, lebo fakt vyčerpanosť robí svoje. Jednoducho musíme toto obdobie preklenúť a vydržať. Prajem Ti veľa energie aj keď ja niekedy fungujem už len tak, akoby na baterky... 😀 A aby som nezabudla. Ak Ti budú baby dávať múdre rady, tak si to neber veľmi k srdcu. Proste sú deti a deti. A žiaľ, tie naše nie sú tabuľkové ... 😀
My sme mali toto presne v takomto veku a malej veru aj prvy zubok vysiel ked mala 8 mesiacov a druhej tiez. Tie zubky sa vyvijaju a najviac je to vzdy prave v noci. Ja som obom dcerkam, ked uz som bola tiez zufala z nedostatku spanku a vecneho hladania cumlov, mali sme vzdy dva 😀 , dala na cumel trochu Calgelu. Tak malo ako hrasok, dcerky potom dudlali v spanku, asi im to tie dasienka trochu ukludnilo a tak na hodinku bol klud. Ten prvy zubok je najhorsi.S kazdym dalsim je to lepsie a lepsie (az ked sa zacnu rezat stolicky to zasa zacne byt horsie). To len musite vydrzat. Ale uplne to chapem, vycerpanie az na dno svojich sil.........