ahoj maminky. prosim poradte. mam takmer 2 rocneho syna. doteraz sme problem so zaspavanim nemali. umyt, napapat, spinkat. predtym v posteli este neaka knizka, pesnicka. chvilku sa pogulkal a spinkal.( zaspava so mnou na manzelskej,potom ho prekladam do postielky z ktorej moze vyliezt)teraz?? hororiada! ked mu co i len spomeniem , ze pojdeme za chvilku spinkat, dostane hisak. zacne revat, ze nie spinkat! do spalne ho vleciem na silu. stale chce utiect. vymysla, ze chce auto, pit, za tatom,... ked uz pochopi, ze niet uniku zacne vymyslat v posteli. najprv chce prikryt, potom zas nechce.. a pri tom sa neskutocne nervaci. vysvetlovala som, ignorovala, dostal uz aj po riti- nic nezabera.som uz zufala. nakoniec sa premrnci az do spanku, to ja uz som hotova a odkvacavam s nim. toto je cez denny aj nocny spanok. davam ho spavat priblizne v rovnaku dobu, a spat sa mu chce -vidim to na nom. trva to asi 2 tyzdne. celkovo ked sa mu nieco nedari,alebo neni po jeho sa nervaci. kazdeho cape, mna a aj ine deti.-zeby obdobie vzdoru? poradte! dakujem.
niektore deti prave od 2 rokoch prestavaju spat poobede. Skus ho nedat a potom odpadne aj sam mozno o siedmej, mozno o osmej vecer.A prespi ti celu noc aj bez jedu..
Moj krpec mal pred cca 1,5 mesiacom obdobie,ze sa rozhodol,ze cez den uz spat nepojde-bolo to,ked boli tie horucavy,tak som myslela,ze kvoli nim,ale nebolo to preto..Pricinu nepoznam,skusala som ho este parkrat ulozit,ale bolo to zbytocne-nezaspal..Nerobil sice pri tom ziadny cirkus,ale nenutila som ho,upravila som mu cas na spanie vecer-predtym chodil okolo 20.30 do postele,ale ked nespal cez den-isiel medzi 19.00-19.30 a rano vstaval klasicky ako inokedy o 8.00-8.30..Videla som na nom,ze mu ten obedny spanok chyba,bol do vecera dost mrzuty,ale co uz..Teraz su tomu asi 2-3 tyzdne,co zase zacal cez den spat,ale davam ho neskor,okolo 14.00-predtym chodil okolo 12.30-13.00,a zase spinka...Deti ten denny spanok potrebuju,su kludnejsie,aj vecer lepsie zaspia,treba len najst tu spravnu "paku"... 😉 Je samozrejme par vynimiek,ale mozno je to niecim inym,mozno to maminy nakoniec vzdaju a deti sa rychlo prisposobia..Poznam deti,ktore zevraj doma spat nechcu,ale v skolke "chrapu" ostosest a este doma idu bez problemov vecer spinkat..
Moze to byt obdobie vzdoru, to vrcholi okolo 2 rokov. Aj kedze pises, ze sa nervaci, ked sa mu nieco nedari a ked bije druhych. Hlavne preto ho prestan bit aj ty (aj ked je to len jemne capnutie, ide o princip). On nechape, ze sa to nesmie, ked ty mu po zadku capnes bez trestu. Tym sa to este zhorsi.
Co sa tyka toho spania: nastala nejaka zmena? Zacal chodit do jasli? Spi viac alebo naopak menej cez den? Ak spi relativne dlho, je mozne, ze naozaj este nie je unaveny. Ak nespi vobec alebo malo, tak je prilis unaveny a preto robi o to vacsi cirkus...
Mozes skusit, ze ho da spat otec, alebo ze bude pri vas. Rutina znie normalne, tu asi nebude treba menit. Kedze si zalozila otazku, kde kazdy moze napisat iba raz, bude tazke prist na pravu pricinu...
Este mozes skusit nejaku ikludnujucu hudbu alebo sum mora. Pred spanim dat hracakm dobru noc, zobrat si oblubenu hracku so sebou spat, dat ju ulozit spat spolu so synom atd.