Ahojte. Čo robíte s malými deťmi vonku keď prší? Myslím také 1,5 ročné dieťa.
Ako samozrejme ideme vonku stále, gumáky prsiplaste - chodí po mlakach. Inokedy keď ma náladu na kočík tak sa prejdeme s kočíkom.
Ale hľadám ešte nejaké inšpirácie, aké aktivity počas dažďa robíte s takýmito krpcami?
Ďakujem 🙂
Nájdeme mláku a v nej sa výhra s bagrom, traktorom, hádže do mláky kamienky, neďaleko domu máme riečku, takže aj možnosť hrať sa v horšom počasí pri vode pod mostom.
Chystáme sa do školy na zajtra
V dazdi von nechodime😊
Nechodíme von po daždi 🙄
Aj brázdenie mlák na odrážadle je celkom zábava 😀
@anastazia93 my v daždi sme von málokedy , ale po daždi chodíme radi. Väčšinou sa deti hrajú pri mláke, prípadne rovno v nej, hádžu malé kamienky do vody, prechádzame sa. Ak rýchlo schnú chodníky, odrážadlo/bicykel - cez mláku a potom kolesami "maľujú " stopy po chodníku. Pozorujú kvapky na listoch. Počítame dážďovky 🙂
@babusik85 😀
My v dazdi nechodime von,no ked tak rychlo,ked na chvilu prestane,prebehneme nejaku trasu za ruku a vyhybame sa mlakam.🙂No nevylucujem do buducna,ze zacneme chodit von v gumakoch a prsiplasti...
Sme doma a zotavujeme sa po dlhej prechádzke v deň predtým (ako bolo včera), keď býva väčšinou veľmi pekne. (dnes nie je problém si na shmu.sk presne vyčíhať počasie)
Teda hlavne ja, keďže tlačievam dvojičkovský kočík. Neviem si predstaviť trajdať sa vonku v daždi...nepoviem kebyže prší už nejaký desiaty deň v kuse, tak už by som asi vybehla, ale takto mi to príde úplne kontraproduktívne. Všetko mokré, špinavé, vlhké, keď chcem dať malým mlieko, tak im naprší dovnútra - no úplná radosť.
Majú 14 mesiacov a na skákanie do mlák majú ešte čas, i keď neviem, či to je zas taká nevyhnutnosť.
Ale keď tam si na to vyhliadnem keď bude akurát po pršaní. Priamo počas dažďa by som naschvál nešla ani ja ako dospelá, nieto ešte takí malí špunti.
Ja som sa pomýlila až teraz som si všimla ze sa pýtate na malé detičky
@sapetka
@sunny8
@elizabeth88
Podla mna to autorka myslela tak ze co robite doma ked prsi 🙂 ze ako chodia aj vonku ked prsi ale ze doma co robit
@smejko25 nie nie. Myslela som vonku. Ako nemusí byť priamo len počas dažďa. Aj po dazdi. Taky deň ako dnes.
Ako my chodíme vonku aj počas dazda. Obe máme prsiplaste aj gumaky. Len chodíme po parku, skáče do mláky, berie všetko zo zeme.
Tak že čo tak robievate vy.
@anastazia93 jazdi na odrazadle po mlakach..skace do mlak.hra sa v pieskovisku z mokreho sa lepsie stavia...na dvore slimakov zbiera.smyka sa na smyklavke...ako bezne vsetko..ked fuuka sme vnutri
@anastazia93 taaak pardon 😁😁😁😁
chodili sme často do lesa, prenášali sme slimáky z cesty aby ich nezrazili autá ( to ho baví doteraz), pozorovali žaby a žubrienky, hádzali skaly do vody, púšťali loďky (konáre) dolu potokom...my sme na dedine, chováme zvieratá, takže tých aktivít mal kopec aj počas dažďa.
Kamienky do mlaky to vie aj milion rokov pri tom stravit
"Varit" v mlake
A skakat do kaluzi
Na odrazadle po mlakach @henka123123 chodit to je oblubene u mnohych deticiek, moj synovec ten si to uziva 😀
Co robime? Chytame kvapky a pocitame, ktora z nas chytila viac.
V dazdi von nechodime. Chodime po dazdi. A co robi? Skace v kaluzi, prechadzame sa...ale ked je dazdivo, vacsinou sme doma a oprasime plastelinu, temperky, nalepky...
@anastazia93 a čo iného okrem prechádzky by si chcela v daždi robiť?