Dobrý deň, prosím poraďte, mám 10 mesačné dieťa, nekojim, cez deň spava 2x. Doobedny spánok trvá 2-3 hodiny, poobedny 2 (zväčša od 14-16). Vecer ho ukladam spať okolo ôsmej. Problém nastáva v noci, budi sa aj osem krat za noc. Nestačí mu dať len cumlik, buď ho musim ukolisat, alebo zaspi pri pití z fľaše (čaj, voda). Mám ale dojem, že pit vyžaduje len zo zvyku, smädný nie je. Mlieko mu dávam okolo piatej ráno, potom spí ešte do šiestej, vtedy vstava.
Trvá to už asi aj dva mesiace, už som vyskusala kadečo, aj ho poobede budiť, nenechám ho spať poobede dlhšie ako do 16. Aj na večeru nedavat kašu, ak by mu zle travilo, aj mu nedavat v noci piť (ak je na to zvyknutý) , vtedy som ho na rukach ukolisavala takmer celú noc, napriek tomu že plakal, pit som nedala ale len ho na rukách kolisala. Zatiaľ nič nepomohlo. Poraďte prosím čo zmeniť, aby syn prespal v kuse aspoň väčšiu časť noci. Ďakujem
@juliana188 takze by som asi trosicku obmedzila to spanie denne. Nie len tak ze max do 16.00 prosto menej spania cez den. Len je otazne ci aj to zaruci ze bude spat lepsie ake aspon by som skusila no 😊
Mam skoro som 11mesacnu a ver ze budenie nepomaha. Iba bude nervozny aj cez den. Nam uz sa spanie tolko krat pomenilo a furt zle spi v noci ci cez den spi 3 hod alebo spi 5 hod. Podla mna treba vydrzat.
@juliana188 asi ta nepotesim. Ale bud vdacna aspon za krasny spanok cez den. Moj syn do 2 rokov spaval v 20-45 minutovych intervaloch. V noci hore prakticky stale, cez den dal 2 krat po tych max 45 minutach. Po 2. roku sa to trocha zlepsilo. Ale noc mi prespal az niekde okolo 3. roka. Skusala som vsetko. Na kontroli k pediatricke som chodila skor ja ako maly, bo som bola uplne KO. Dnes ma syn skoro 7 rokov- spinka nadherne, je velmi nadany a sikovny. Ak mozem poradit skus viac spat cez den a ak sa da, striedat sa v noci pri malom s manzelom. Niekedy treba proste len vydrzat. Velmi drzim palce. Ale mozno aj ked dieta zacne bezkat, tak pride zlom a bude viac unaveny. 🤞
@kika831 no tiež vyvalujem oci koľko spi. Moja skoro 11mes. Tak hodinku denne.raz.za čas aj druhý spánok ale Max hodinka.zavidim mamám,ktorým deti spia aj 3h. S mojou vždy bol😝problém so spánkom.ufff
@juliana188 ahoj asi tá nepoteším, ale zažila som si to pri našej malej do pol roka spánok úplne super a potom zrazu zmena...nočný spánok príšerný hore kazdu chvíľku boli noci že bola hore aj dve tri hodiny...skusala som kadečo ako ty aby sa spanie zmenilo nemohlo nič. Proste bola také dieťa...našťastie už sa naučila spat ale až teraz po treťom roku.
@juliana188 no neviem ci poradit ale hlavne ma zarazilo kolko vela spi cez den. Niet sa comu cudovat ze v noci sa stale budi ma plytky slaby spanok kedze cez den spi aj 5 hodin to je naozaj dost vela na 10 mesacneho. Tym nechcem povedat ze je to zle ale tym ze spi vela cez den je aj normalne ze v noci sa budi a tazko sa mu zaspava naspat.