Ahojte momentálne má môj syn 16 mesiacov nikdy pred tým taký nebol posledné týždne je strašne zlý nervózny nedám mu niečo nedovolím mu niečo spustí rev hodi sa mi o zem začne kričať búchať revať po celej zemi sa mi hádže neviem ho ukľudniť niekedy to trvá aj pol hod.kym sa ukľudní a potom znovu to isté neviem ako na neho máte niekto takéto dieťa ? Ako na neho idete ? Ďakujem za každú radu
@wivienka111 To trvá už možno mesiac a každý deň vôbec si ho už nevšímam lenže on ešte horšie začne kričať som zúfalá ešte že sa susedia nesťažujú 😔
@evkakozickova Nastupuje obdobie vzdoru 😀 mne všetci radili že nevšímaj si a prestane ale nefunguje to. Už keď som bezradná tak to síce praktizujem ale len preto aby som ho nevyhodila cez okno alebo seba 😁😃 inak sa snažím už keď to prichádza rýchlo odpútať jeho pozornosť na niečo čo viem že ho zaujíma. Občas to zaberie a keď nie tak si proste ďalej robím svoje, samozrejme že keď si začne búchať hlavu tak dávam pozor aby si neublížil ale inak keď to už prepukne, nechám ho kým sa dojeduje. Bezne to robí vonku, v obchode, proste trapas ale veľa ľudí to chápe keďže to prežili so svojimi deťmi, no a keď nie tak nevadí, nič si z druhých čo zazeraju nerob. U nas ukľudnovanie ani pekne reči nezaberajú, malý má 21mesiacov a dúfam, že keď sa naučí rozprávať ustúpi to aspoň trochu, proste si takto ventiluje svoje pocity, nevie ešte inak s nimi narábať a ani mi povedať čo práve chce. Netreba si z toho robiť ťažkú hlavu, len pevné nervy a ono to prejde 😉
@nikpa no on už stihol aj polamať zásuvky aj rúčky všade
@evkakozickova Asi máte takého malého nervacika ako my, náš vyvalil dvierka na linke a treskol s dverami tak že vyletel rám čo držal sklenenu tabuľu. Občas to hraničí s nebezpecim. Bola som aj na konzultácii u detskej psychologičky, ukludnila ma, vraj je to v tomto veku normálne. Žiadne konkrétne návody mi nedala, len proste vydržať, nepovoliť im lebo nás skúšajú. Pevne nastaviť hranice čo môže a čo už nie.
@evkakozickova ja si pamätám ako moja chitila hysak v Lidli hodila sa o zem a revala. Ja som ju prekročila a išla ďalej no a mala bola taká soknuta,že prestala aj plakať 😂😂 je to individuálne v každej situácii, niekedy sa mi to podarilo odputať, niekedy ignorovať, niekedy tulit
presne tak kazde dieta je ine, bud odputat od placu pozornost alebo proste trocha ignortacie niekedy nezaskodi a dieta sa nauci, ze sa okolo neho netoci cely svet
rozhodne na to treba ist hlavne s kludom, aj ked sa to zda byt nemozne. netreba si ho moc pri tom zachvate vsimat, nech sa nauci, ze proste nie. ked aj zacne plakat, nechaj ho tak, podla mna je to normalne obdobie, ktorym si raz za cas prejde kazde dieta