Čo robiť s 2-ročným dieťaťom vonku, keď prší?

9. sep 2024

Ahojte, kedze sa blizi chladnejsie obdobie a s tym aj dazde, a s detmi treba chodit von, tak by ma zaujimalo, co mam robit s dietatom (2r) von v dazdi?
Kedze vela krat som tu citala, ze s nimi chodia mamicky za kazdeho pocasia aj na 3 hodiny von a stat von a pozerat ako sa clape v mlakach 2 hodiny sa mi teda nechce. 🙂

unicornlady
9. sep 2024

Závisí od intenzity dažďa.
Dieťa pršiplášť, gumáky. Ty dáždnik a môžete ísť na prechádzku.
Jasné, že do každej mláky stúpi, veď ale preto má tie gumáky.
Čiže nemusíš len stáť, môžete sa prechádzať a občas budete mať zastávky kalužové.

bellaa3007
9. sep 2024

detské kutiky 🙂

lucia147852
9. sep 2024

Ako píše
@unicornlady. Ak sa ti nechce stať vonku, tak sa nervac zavretá doma 🤷🏻‍♀️

januska12323
9. sep 2024

Kúp si gumáky a skáč s ním.

mane01
9. sep 2024

My sme chodili na prechadzky… mali sme take male ciele, maly rad pozeral auta, teda sme isli na hlavnu krizovatku 🤦🏼, niekedy sme sa presli do velkeho supermarketu, ja som zaroven nakupila. Alebo sme isli na stanicu peso, pozriet vlaciky. Tie deti sa naucia aj chodit takto… v skolke sa tiez chodia prejst. Jasne, ze sme isli ako slimaci, kade tade sme sa zastavili, vselico obdivovali, napr.dazdovku a pod… ale dalo sa vzdy nieco vymysliet. Ale zas ked uplne lialo, tak sme nesli von. Zas takych dni, ze total leje cely den nie je az tak vela.

flientica
9. sep 2024

aj zo skolky chodievaju von ked mrholi. takze pokial vyrazne neleje ako z krhly hor sa budovat imunitu 🙂

veklipo
9. sep 2024

Fakt Ti odporúčam chodit vonku za každého počasia. A nie, nie je to zábava. Ale ocenis to neskôr v škôlke. Moje deti boli KAŽDÝ deň vonku, aj vonku spavali. A bývajú minimálne choré. Teraz máš čas budovať imutinitu, keď sa raz vrátiš do prace, bude to ťažšie.
Prikladám foto, ako moja dcéra spávala v -25C

lalala94
9. sep 2024

,,Kedze vela krat som tu citala, ze s nimi chodia mamicky za kazdeho pocasia aj na 3 hodiny von a stat von a pozerat ako sa clape v mlakach 2 hodiny sa mi teda nechce."

Internet znesie, asi toľko k tomu. Tu ti každá napíše, že je vonku s deťmi 2x denne po 5 hodín - či je +40C, -20C, búrky, hromy, blesky, krúpy, víchrica, len ti zabudnú napísať to, že žijú v rodinných domoch a deti akurát vypustia na záhradu a ony si riešia svoje veci. 😀 Žijem v Košiciach a len raz som videla, že otecko išiel s dvomi deťmi von počas dažda. Ja keď idem v takom počasí von s dcérou, tak sme vonku vždy samé, neviem teda, kde sú všetky tie mamičky, ktoré sú vonku s deťmi dlhé hodiny za každého počasia, ale vždy si spomeniem na tieto témy. 😀

No ale aby som ti odpovedala na otázku, obuj si gumáky aj ty a choďte do tých kaluží spolu. 🙂 My ešte pozeráme slimáky, dážďovky, chrobáky a pod. Skúmame blato, nič extra. Väčšinou sme v takom počasí vonku tak hodinu, hodinu a pol. Závisí aj od intenzity dažda.

annm81
9. sep 2024

Mláky, bicykel, pieskovisko, teda presnejšie blatovisko, kde môžu deti stavať rôzne vodné stavby, zbieranie dažďoviek, slimákov a slizniakov, vyrábanie lodiek z lístia a vetvičiek, kreslenie kriedami, hojdačky...

cyberk
9. sep 2024

Najnovsie zbierame slimakov, alebo naberem vodu do vedierka a pustime dolu smykackou,, alebo varime polievky v pieskovisku :D ale teda viac ako 1,5h vonku nie sme v takomto pocasi, aj dcerka aj my mame prsiplaste a ani neviem, ci sme vobec niekedy stretli niekoho vonku (s dietatom, co boli na prechadzke :D).. a si zober, ze to byvame v hlavnom meste :D tak tiez netusim, kde su tie mamicky vsetky hhh

nika23t
9. sep 2024

Ja som asi iná, ale ja som nechodievala s deťmi von pocas dažďa. Po daždi áno, keď jemne mrholilo, len na dvor, ale aby som ako blázon behala s dáždnikom po daždi za dieťaťom, tak to nie. A popravde, keď aj pozriem z okna, nepamätám si, aby som nejakú mamu takto videla.

nika23t
9. sep 2024

A už čítam ďalšie príspevky, ze nie som jediná, kto si to všimol 😊

h2
9. sep 2024

@lucia147852 Prečo myslíš, že byť doma automaticky znamená nerváčiť sa?

Autorka, vôbec nie som presvedčená, že v hustom nepríjemnom daždi je každý vonku s dieťaťom 3 hodiny, to je blbosť. Mierny dáždik, či mrholenie nevadí, ale nie byť nasilu vonku, hoci "psa nehodno vyhnať"? Keď je hnusne, nie som blázon, aby som chodila von (dážď teraz nemám na mysli, mne osobne oveľa viac vadí napríklad silný vietor. Pokiaľ nemusím, určite len tak, na bezcieľnu prechádzku vtedy nepôjdem.).

katulienkax
9. sep 2024

ale nechodia von a klamu, lebo ked som chodievala po starsiu do skolky a prsalo, vonku v BA, Petrzalka ziadne dieta neskakalo po mlakach, mozno 1 chudatko

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2024

My sme chodili aj v dazdi, snehu, jednoducho v kazdom pocasi. Doma sa da kreslit, malovat, modelovat z plasteliny, vystrihovat a naliepat, je velmi vela vytvarnych cinnosti, ale existuju aj puzzle pre male deti, rozne stavebnice, zalezi od toho, co to dieta bavi a to treba zistit.

cookie29
9. sep 2024

@h2 lebo vacsina deti potrebuje byt aspon chvilu vonku 😉

ja chodim casto, pravidelne, ale teda u nas prsi velku cast roka takze nemam moc na vyber 🙂 niekedy prechadzka, niekedy skakat do mlak a pod. Silit to nemusis, ani 2x3 hodiny denne, ale aspon cosi padne vzdy dobre aj Tebe aj dietatu

h2
9. sep 2024

@cookie29 Ale keď na to nie sú podmienky?

hederamonstera
9. sep 2024

Nechodime von za dazda, vtedy nemam vycitky, ze pustam tv a mam chvilu pokoj😀

basulaak
9. sep 2024

Ono, aj ked chodia za kazdeho pocasia tak na 30 min a hajde dom. To tak akurat vychadza na prechadzku. Ok max do hodiny su spat. Aj to velkrat nie kazdy den. Takze kludne v gumakoch na odrazadlo, za ruku ak sa chce prejst, nazbierat gastany, alebo len do obchodu. Pripadne kutik ci nakupne stredisko s free kutikmi a ist na kolac s kavou.

mclissa
9. sep 2024

Vies co 20-30 minutova prechadzka uplne staci. A ja mam rada take dni ked je vonku skaredo, a vegetime si doma. Vonku sa certi blaznia a doma pekne utulno a hrame sa. Popripade zastriem a mame cinema day. Mne je uplne jedno kto kedy chodi von. Ja si robim podla seba a ako mojej rodine vyhovuje.

lubina
9. sep 2024

nase baby ked boli male a prsalo, tak milovali gumaky a dazdniky 🙂. Takto sme vydrzali na prechadzke aj dve hodinky, kazdu mlaku "vyskusali"....ale ked lialo ako z vreca, ako sa hovori, tak sme sa radsej hrali doma a pozerali sme dazd z okna. Ved nikdy nebolo tak, ze by lialo dva dni, vzdy sa nasla cast dna, kedy sa vonku ist dalo, kedy ten dazd bol taky lahsi...

buba183
9. sep 2024

Ísť von skákať do mlák. Doma rozprávky, kocky skladať, vyspať múku do pekáča a kresliť, plastelína, piecť koláč spolu. Je toho hafo. Ja skôr neviem čo s väčšími deťmi.

autor
9. sep 2024

Dakujem za reakcie, nechcem sediet doma cely den, tak pojdeme aj ked bude mrholit ako vravite, dame prechadzku, poskace mlaky, co ma napadne, aspon hodinku. Vo velkom dazdi asi nie.

wonder13
9. sep 2024

Keď bola nejaká veľká búrka, tak sme von nešli. Prípadne sme išli na návštevu ku kamoskam.
Inak sme chodili na prechádzku v daždi,alebo sme brali aj odrážadlo, malý bol happy, že si môže brať svoj dáždnik, vojsť 100x do mláky, hodiť tam kameň,... Ako zo začiatku som si musela na to zvykať, a mala som nervy z tých mlak, ale zvykla som si.
Ale musím povedať, že som nikdy som nestretla žiadnu mamičku vonku v daždi 🤔

zzuunnaa
9. sep 2024

@autorka tiež nie som mama co je von za každého počasia, keď je vonku 40st tak sme proste dnu, rovnako keď prší atd… ale bývame v dome, takze gumáky musia byt a minule som jej kupila aj take veci do dažďa “keby niečo”. Dnes u nás od rana prší, aj som malej vysvetľovala je nejdeme von a prečo (lebo teraz sme chodili doobeda fakt každý deň), no nedalo sa len von a von, doma bola ako čert.. obliekla som ju a toľko radosti v ociach keď na ňu pršalo 🤣🤣🤣 našťastie mame záhradu, boli sme von možno 20 minút, zablatena bola asi az na usiach ale išla potom spokojne dnu.. takze za seba odporúčam tie nepremokavé veci… inak pre zaujímavosť my sme skoro vždy samé von, či je pekne, či škaredo, mamičiek na dedine kopa len neviem kde 😀

h2
9. sep 2024

Vidím, že stále majú mnohí problém s používaním "von" a "vonku", tak si dovolím malé jazykové okienko:
Kam idem? VON.
A keď tam budem, tak som kde? VONKU.

danica2711
9. sep 2024

a čo si s ním robila doteraz, keď pršalo? Že by tu dva roky nepršalo, keď to riešiš až teraz? Alebo že by ťa zrazu začalo baviť pozerať, ako sa dieťa radostne čľapká v mlákach, keď ti to napíšeme?

zzuunnaa
9. sep 2024

@h2 hahahaha to bolo na mna? 😀 sorry, som z východu, niektoré veci ani rokmi nevymazes 😀

h2
9. sep 2024

@zzuunnaa Nieee, nikoho konkrétneho som nemyslela. 😀 A ani som to nemyslela zle.

nairia
9. sep 2024

ja sa ta opytam, mila autorka- ake je tvoje dieta? vydrzi byt v pohode aj doma? alebo musi byt kazdy den vonku, lebo inak ti zbura interier?
ja som niekedy s dcerou bola okrem nakupu aj par dni doma vkuse. a nie sme typy,co by chodili von, ked prsi. dokonca ani v lete, ked bola este mala, sme nechodili von, lebo mi prislo zbytocne sa chodit trajdat po vypekoch, hoc aj mimo kritickych hodin.
zato synovec, ten pokial nie je vonku aspon 2h doobeda a 2h poobede, tak to je s nim na maslu. ten je schopny zburat dom.
a teda k otazke- kreslit, lepit, malovat, nieco tvorit, citat si knizky, tancovat, domace prace nejakym stylom alebo proste aj nechat dieta len tak (v ramci bezpecnosti) nech sa motka.