máme 10.mes syna, od narodenia v noci nespíme, najskôr koliky, potom zúbky, prestávam kojiť teraz, v noci vypije aj 2 fľaše mlieka, potom ho nájdem o 4 ráno precikaného s mokrým pyžamkom a plachtou. mám nervy v kýbli, psychicky aj fyzicky na dne. čo robiť? kedy to prestane? budí sa na každé šuchnutie periny, manžel má alergiu, v noci niekedy kašle, malý je stále potom hore, máme ho dať do vlastnej izby? ja už fakt nevládzem... ☹
Ahoj, nepoznám ťa ale keď čítam tvoj príspevok, mám pocit že som ho napísala ja sama. Presne to prežívam a už mám pocit, že niekedy som hneď ráno neznesiteľná, kvôli tej únave...Jednoduch vstávam a som unavenejšia ako keď si líham do postele☹ máme 10mesiacov ani jeden zub, a mám pocit že sa nám tlačia od kedy sme na svete...mám aj 4 ročné dievčatko a keď v noci zakašle malý je hneď hore...
tak toto poznám.ja mám skoro 7 mesačného syna a u nás je to to isté.a k tomu mám aj 2 ročnú dcérku...tiež mi nič iné neostáva,len vydržať.teraz skúšam zvýšiť mu dávku mlieka-dávam UM.tak uvidím,či to zaberie.na krabici totižto píšu,žeby mal jesť len 4x a náš papá 7x 😒 ale už to aj vidno na jeho váhe.poslednú dobu sa mi v noci budí aj každých 30 min. 😢
do vlastnej izby by som ho nedávala.podľa mňa je ešte maličký.
ja sa upokojujem tým,že raz to skončí.a kedy?to neviem,ale raz to určite príde 😀
držím palce a želám pevné nervy
ja sa mozem len pridat 😉 .moj maly to robil takisto.aj som nakrmila,prebalila,nosila na rukach 😝 ...nepomohlo.asi to musi prejst samo.ja som tiez uz nevladala,ale musime vydrzat 😵 .zacalo sa to zlepsovat ked mal rok a osem-devat mesiacov.teraz prespinka celu noc,sem-tam si vypita cajik.nam dost pomohla aj taka lampicka co na strop premieta obrazky,vyskusajte 🙂 .
my sme mali tiez problem s castym budenim v noci..vyriesili sme to tak ze my spime v obyvke a maly ceeeeelu noc bez zobudenia sam v spalni...urcite vyskusajte..u nas to zabralo..samozrejme ak nejdu zuby 🙂
Ahoja, tak my sme mali presne toto iste do 8meho mesiaca, potom som si povedala dost a zacala ucit maleho na UM (dovtedy som ho kojila), pomaly sme presli na UM a odvtedy sa mi maly aj prestal budit, odvtedy ako som ho prestala kojit v noci mu davam pit len 1x 120 ml, a aj to sa snazim uz obmedzit, myslim, ze ucit pit babatko v noci viacej mliecka nie je dobre lebo si zvykne a bude chciet pit stale, prave naopak pomaly sa pokusaj nocne pitie obmedzit, deticky v ich veku by uz mali prespat celu noc, ja vecer davam malemu 210 ml a vydrzi do 1-2 rana, niekdedy sa postasti a prespi bez mliecka celu noc. Ja si myslim, ze u nas to bolo sposobene prave tym nocnym kojenim-jedenim ako nahle si odvykol vie prespat v kuse aj 6-7 hodin, tak len pevne nervy a vydrzat 😉
nič....vydržať, každému dieťaťu sa režim upraví inak a inokedy a siliť to nemá význam.....niektoré deti samé spávajú ako 1/2 ročné a iným to trvá aj do dvoch rokov a nejaké učenie sa spávať podľa knihy neuznávam....proste naozaj len vydržať a ono to príde samo, viem, že je to niekedy na nervy, ale upraví sa to 😉
Ahoj, je mi ľúto, čo prežívaž, ale vydržať to musíš. No jedno, čo môžeš spraviť, je prestať mu dávať v noci dve fľaše mlieka. Radšej ako večeru dať nejakú poriadne hustú kašičku. Pretože to, že ti dieťa v noci pije dve fľaše mlieka nie je preto, že by to mliečko potrebovalo, ale preto, že si na to zvyklo. A z toho sa potom budí precikané. Možno pár noci ešte bude cirkus, ale potom si dieťatko zvykne, že mlieko už nebude. A jednoznačne by som dala dieťa, ktoré nemá hlboký spánok do inej izby. Nie je to dieťa už až také maličké. Niektoré deti spia samostatne v izbe už od narodenia. Pomôže to aj dieťaťu, aj tebe. A ak má napríklad cumlík a má ho cez noc, tak pri tom ťa môže zastúpiť aj manžel, aby si si aj ty oddýchla. Aspoň teda v noci.
Kralicica tak ja by som ho naopak do vlastne izby skúsila dať. Naša Hanka síce prespala od 6 mesiacov celú noc a dva týždne potom išla do svojej izbičky a hoci my sme prvú noc takmer oka nezažmúrili, ona spala krásne celú noc bez zobudenie či plaču.
Myslím, že 10 mesačné dieťatko už v noci nemusí vypiť 2 fľaše mlieka, že to určite nie je o hlade. Skús mu ho nedať, prípadne mu dať trochu čistej vody prípadne slabého čaju. AK sa večer normálne naje, voda alebo čaj by mu od smädu mali pomôcť.
Skús si pozrieť príspevky "každé dieťa sa vie naučiť spať" a Ty sama sa musíš rozhodnúť, či urobíš zmenu: hoci bude možno týždeň či dva plač (osobne si myslím, že dieťatko to "vzdá" do týždňa") alebo budeš Ty, ako poniektoré píšu do dvoch rokov nervózna, nevyspatá, unavená............ Ja osobne si myslím, že Ty aj Tvoj syn si zaslúži usmiatu, kľudnú a spokojnú maminu, ktorá má chuť, čas a silu sa svojmu synovi venovať 😉 . Niekedy len treba nabrať odvahu na zmenu. držím palce
a keby skusil manzel spat v inej izbe?nas ocino spi,lebo maly sa tiez budi na vsetko a takto si lepsie pospi aj maly aj manzel je vyspaty do prace..
tú vlastnú izbu skús, za to nič nedáš 😉 a ja som staršiemu synovi dávala na noc stále menej a menej UM až sa odučil v noci papať úplne. oduč si ho čím skôr pretože známa má dcéru ktorá bude mať v lete 3 roky a stále v noci vstáva aj 3-4x a pýta si mliečko a podobne 😝
manžel tiež budieval Mirku... kašlom, ale aj neskorým chodením do postele a podobne... tak som sa s vtedy pár mesačnou dcérku presunula do detskej izby a spinkala krásne celú noc (iba flašku čajíku v noci)... 🙂
naozaj 🙂 opisala si aj mna...ma 10 mesiacov,7 zubkov,starsiu sestru:4 rocnu,manzel alergik,spime spolu v jednej izbe ☹ uz som to vravela aj lekarke a poradila mi veceru hustu kasu,do flase cistu vodu,ja este kojim a mala mi vstava aj ked sa len otocim v posteli...mam ju v noci bez slova uistit,ze som tam s mou,ale namiesto nakojenia,ponuknut cistu vodu.....ma vydrzat bez dojcenia aspon 4 hodiny ☹ aj ked place,nebrat ju na ruky,lebo na dobre sa rychlo zvyka 😒 ...skusit ju nechat tak........mam nato jednu knihu stiahnutu v pc,ak chces,napis mi inail do posty a polem ti ju...opati sa ..je to o tom ako naucit dieta spat...na nas pomaly zabera 😉 kto napise imail,tomu kludne poslem 😀 mne ju tiez poslali babenky z MK 😉
tiez by som vyskusala svoju izbu, ..ja mam sice spaca, ale tiez spinka vo svojej izbe, posielku sme vymenili za postel, najprv normalnu velku..ale uz z nej spadol, tak za mensiu s bocnicami.., ..a spinkava este viac ako spal, ..ma svoj mesiacik, s ktorym sa tulka /hracka co hra melodiu/...drzim prsty, nech sa to skoro ukludni 🙂
noo nic iba vydrzat 😀 okolo dvoch rokov sa to zredukuje 🙂
to mame aj my doma, ja este kojim takze skoro celu noc, budi starsieho, budi manzela, starsi bol taky isty a zial ako pisu babenky preslo to az v dvoch rokoch takze len vydrzat ☹
mne sa obe deti budili do 2r.x-krat,davala som im mliecko a ked som to povedala tak ma ,,vyhresila,,ze take velke dieta nema pit v noci mliecko,nech mu davam vodu alebo caj,nevedela som si to predstavit....no bolo to hrozne par noci,ale potom sa uspokojili na caji.teraz ma mladsi 2r.aj 3/4,a budi sa uz len dvakrat,raz ze niesom prinom,takze v noci sa stahujem ☹ k nemu a uz som pri nom az do rana, 😀 a na to ziarli starsi....a druhykrat sa zobudi,ze chce mliecko---skusa ma ---ale mliecko ,,nemame,,-akoze--a davam mu caj. 🙂
"Kazde dieta sa vie naucit spat" ano mam ju aj ja a nechala som sa inspirovat ale kazda mama a dieta ma svoje hranice. v niektorych pripadoch sa podla toho neda ist. Mala som presne rovnaky problem. Do 10 mesiacov som kojila a budila sa kazdych 15min. Chcela som prestat s kojenim postupne ale tak jacala.. nechapala preco jej raz dam a inokedy nie, tak som prestala kojit zo dna na den a uz dostavala len flasku. V noci vrieskala aj pol hodinu kym zasa zaspala. Mala som stople v usiach aby som to prezila lebo vtedy sme nemali moznost spania v inej miestnosti. Len som jej povedala aby spinkala dalej, ze som pri nej a dalej som sa jej nevenovala. Nemalo to ucinok. Do 2 tyzdnov zacala normalne spavat. budila sa tak 2x za noc co dostala flasu s mliekom 160ml a spala vklude dalej. Neskor sa uz zacala budit len raz. Nahradit vsak mlieko vodou nezabralo 🙂 Mas ale nadej ze nemusis cakat do dvoch rokov. Ciastocne zlepsenie moze prist skor ;) maznacik na spanie niektorym detom pomaha 😉
vydrzat🙂 nasa ma skoro 13 mesiacov a nase priemerne noci su 6x za noc hore a posledny mesiac sa budi aj na 2 hodiny a chce sa len tak tulit ... ja kojim ..podla mna nic lepsie nie je ked mas nespavca - ja by som urcite nemohla robit v noci UM to je fakt o nervy... neviem preco odstavovat ak je mliecka dost.. a s takymi nazormi ze nedat mlieko ale radsej sytu kasu na veceru nesuhlasim - skus sa ty najest niecoho syteho vecer a potom chod spat s bruchom tazkym ako balvan... podla mna sa nevyspis... 10 mesacne dieta v pohode moze byt v noci hladne aj smadne... ja sama sa skoro vzdy napijem ked ma mala zobudi... takze pijem aj 4-5x pocas noci
Toto isté sme zažívali aj my. Tiež vo veku cca 9-10 mesiacov bol hore aj každých 20 min. 🙄 ale ono to samé prešlo. Netrvalo to obdobie dlho. On proste bol rozhýčkaný, nechcel byť vo vlastnej postielke a stále by bol na prsníku. Tak sme postielku pripevnili k našej posteli a dali sme celú bočnicu preč. Vlastne mal pocit, že je s nami a nie za nejakou mrežou🙂 bol síce o nejakých 15 cm nižšie, ale spal tam kľudne. Keď sa prebral, podala som mu ruku a spal ďalej. Najväčší skok sme zažili, keď som ho v 13 mes. odstavila, odvtedy spal takmer celú noc a v 17. mesiacoch sme ho presunuli do vlastnej izby, kúpili novú posteľ, urobili vlastnú izbu. Odvtedy prespáva celú noc. Niekedy príde okolo 6-tej k nám, prebehne po tme, skočí medzi nás a spí ďalej. takto nám to vyhovuje. Do dvoch rokov našťastie nevymýšlal, ale nahradila ho ďalšia šinterka🙂 Tá našťastie zaspí sama, zatiaľ sa nám darí, len máme iba 2 mesiace. Ale učíme ju zaspávať samu od narodenia.
kralicica no, to mozes byt este rada, Oli sa mi budil na to UM do 17 mesiacov kazde 2-3 hodiny. Prezila som, ale bolo to o hubu. Samo to prestalo v 17 mesiacoch. Mokre pyzamo sme mali kazdu noc, presne, okolo tretej, nevydrzalo :( Je to este spunt, to odstavenie od nocneho mliecka by som riesila iba ak dost papa aj cez den. Nas vypil cez den dve, maximalne tri flase, takze sa v noci dokrmoval, co uz. Dcerku kojim, zatial to iste, v noci pije najviac. Budeme v roku odstavovat, ale som psychicky pripravena jej to UM robit aj v noci. Manzel spi v spalni, starsi syn vo svojej izbicke, pri tom mm chrapani by sme nespali ani jeden :(
moja zlata,len vydrz,moj to robil tiez,prestalo to az okolo 2 roku,tiez som bola na nervy,unavena,nevyspata,cez den som musela varit,lebo mame aj starsieho,ale vydrzala som,teraz sa zobudi 2 krat,chce pit 😉 neviem iny recept