Dobrý, potrebujem rady, čo mam robiť keď sa dieťatko ľaká?
Má 4 mesiace a boji sa neznámych ľudí, stále sa rozplače, napr. keď vidí susedu, keď sa jej niekto prihovorí a podobne..
Začne odvracať hlavičku a plače.. bojím sa ju aj odviesť niekam kde je veľa ľudí..
Mate aj vy takéto podobné skúsenosti z deťmi?
Dakujem vopred na konkrétne odpovede.
Moja dcerka bola do takych 6mesiacov taka ista...neznasala vela ludi,ktokolvek k nam prisiel,plakala a potom v noci zle spinkala.
Ked nemusis,zbytocne ju nenos po rodine a znamch,nakupnych centrach a tak.Daj jej cas a pokojny rezim,venuj sa jej,ona potrebuje najviac teba🙂Radsej chod s nou sama von a budte vonku.Ona sa rozkuka a postupne bude odvaznejsia,neboj🙂
Ahoj, aj moja sa tak bála, ono to prešlo samo, ale tuším až v nejakom 8-9mes, snažila som sa všetkých pomenovať dala som každému skrátené meno hladkala som ich alebo bila po nose a chytila som jej rúčku nech si to aj ona skúsi tak sa potom smiala, ale najprv si dobre porevala 😒
Je to malicke dieta.vsetko sa uci. Pozna teba a pri tebe sa citi bezpecne. Je to uplne normalne. Vsetko chce cas. Mozog sa vyvija. Nemozes chciet od takeho babatka aby sa hned prisposobilo. Moj ma 2roky a nemusi neznamych ludi a krici ze musime ist papa. Siroku rodinu uz pozna.
moja najmladšia toto robila cca od pol roka do roka a pol, keď sa k nej niekto ozval to spustila taký rev že sa ľudia až zľakli, potom ju to prešlo, teraz ma dva a pol a cudzích moc nemusí ale už aspoň nereve, neviem prečo je to tak alebo čím to je, ostatné deti mi to nerobili
No tak je nenos tam kde je vela ludi, ona je malinka, casom z toho vyrastie. Ked trosku povyrastie, sama prejavi zaujem o druhych a nove prostredie.