Čo robiť, keď sa dieťa veľmi zľakne?

amamicka
23. jún 2015

Dobrý, potrebujem rady, čo mam robiť keď sa dieťatko ľaká?
Má 4 mesiace a boji sa neznámych ľudí, stále sa rozplače, napr. keď vidí susedu, keď sa jej niekto prihovorí a podobne..
Začne odvracať hlavičku a plače.. bojím sa ju aj odviesť niekam kde je veľa ľudí..
Mate aj vy takéto podobné skúsenosti z deťmi?
Dakujem vopred na konkrétne odpovede.

pribinak
23. jún 2015

No tak je nenos tam kde je vela ludi, ona je malinka, casom z toho vyrastie. Ked trosku povyrastie, sama prejavi zaujem o druhych a nove prostredie.

vodavodickova
23. jún 2015

Moja dcerka bola do takych 6mesiacov taka ista...neznasala vela ludi,ktokolvek k nam prisiel,plakala a potom v noci zle spinkala.
Ked nemusis,zbytocne ju nenos po rodine a znamch,nakupnych centrach a tak.Daj jej cas a pokojny rezim,venuj sa jej,ona potrebuje najviac teba🙂Radsej chod s nou sama von a budte vonku.Ona sa rozkuka a postupne bude odvaznejsia,neboj🙂

kuceravasue12
23. jún 2015

Ahoj, aj moja sa tak bála, ono to prešlo samo, ale tuším až v nejakom 8-9mes, snažila som sa všetkých pomenovať dala som každému skrátené meno hladkala som ich alebo bila po nose a chytila som jej rúčku nech si to aj ona skúsi tak sa potom smiala, ale najprv si dobre porevala 😒

dubka29
23. jún 2015

Je to malicke dieta.vsetko sa uci. Pozna teba a pri tebe sa citi bezpecne. Je to uplne normalne. Vsetko chce cas. Mozog sa vyvija. Nemozes chciet od takeho babatka aby sa hned prisposobilo. Moj ma 2roky a nemusi neznamych ludi a krici ze musime ist papa. Siroku rodinu uz pozna.

hameeda
23. jún 2015

moja najmladšia toto robila cca od pol roka do roka a pol, keď sa k nej niekto ozval to spustila taký rev že sa ľudia až zľakli, potom ju to prešlo, teraz ma dva a pol a cudzích moc nemusí ale už aspoň nereve, neviem prečo je to tak alebo čím to je, ostatné deti mi to nerobili