Čo robiť, keď ročná dcérka nechce spať?

yamee17
16. okt 2013

mamy prosim o pomoc!! som zufala, nestastna, unavena a nervozna... :/ rocna dcera odmieta spat.... doteraz mala rezim ale jedneho dna akoby utalo a vsetko je fuc... rano vstavame o 8smej ale ona s placom a nasilu zaspi az ookolo 14:30, kdezto predtym zaspala o 12:00 a spala az do 15tej... aj to sa mi teraz 10x cez den budi s placom.... a vecer nedajboze zaspat... zaspava o 10tej pol 11tej... :( to nie je normalne .... no a v noci sa mi bude 4-6x na mlieko... papame umele mlieko od narodenia... ja si skutocne neviem rady... az mi je doplacu lebo skutocne nevladzem... som vynervovana a neskutocne vycerpana.... co mam robit?? kazda odpoved dobra...

sviezost
16. okt 2013

Moja mala stava o 6:00hod spat chodi o 11:00 hod a spinka do 14,30hod vecer chodi spat o 18:30 hod budi sa mi este vecer na mliecko 2:00hod. Ale teraz ktomu hlavnemu nieje nejdu jej nahodou zubky? Vedcinov v tedy su deticky nervozne . Drzim palce. 😉

azbestica
16. okt 2013

presne tak to je aj u nas kedysi tak dobre spavala a teraz presne tak isto ako ty vravis len s tym rozdielom ze nasa si pospi aspon dlhsie rano. Uz dnes som skusala ze ju necham dlhsie sa hrat vo vode ze hadam ju to zmoze a nic zaspala o desiatej 😒 este zajra vyskusam pobyt na cerstvom vzduchu tesne pred spanim sa s nou prejst.
ak zistis ako na to tak daj vediet 🙂

nonika
16. okt 2013

No u nas to funguje tiez tak neako asi od 1,5 a teraz ma 2,5...skusala som vsetko mozne, rano skor budit, na obed skor zaspavat ale nic a ja som rada ked mi zaspi o dvanastej 😨 😒

brady1
16. okt 2013

Tak ju nenut spat poobede ked nechce každe dieta je ine. samozrejme ked zaspi o 14:3O že večer ide neskoro spat. Takto sa ty nervuješ že nespi cez den aj ju nervuješ.Bola by si kludnejšia. my sme tiež skoro od začiatku na umelom mlieku ale v noci sa nebudime ani sme sa nebudili. možno by si mala skusit nejaky prikrm večer, ročne babo by malo prespat celu noc najma ked je na umelom mlieku, skus sa poradit s pediatrom. A ešte k tomu spaniu cez den poznam tri deti ktore od roka prestali spavat cez den a zubkov maju vacsinou problem so spanim v noci.

josenka
16. okt 2013

Tiež som mala takýto problém s malým. Do roka spával buď v kočíku alebo v postieľke, potom obrovské revy, cirkus, spať nie a nie. Spievala som, vozila, nič. Tak som sa naštvala, vyhodila kočík aj postieľku, ukladám ho na gauč, ku ktorému som pritlačila komodu, aby nespadol. Zabralo to, ale aj tak sa po cca 1 - 1,5 hodine budí, tak si idem ľahnúť k nemu a ešte pospí - pol hodinu až hodinu. V noci sa to nezmenilo, ale ja dojčím, tak mi to je jedno.

vinifred
16. okt 2013

..to musí jednoducho prejsť..môj toto robil do roka a pol...držím palce.. ☹

klara9
16. okt 2013

nezacina chodit?

majjjjuska
17. okt 2013

podla mna to chce svoj čas,postupne ako bude rasť,tak ju to prejde...ja ti verím,že si z toho na nervy lebo mne to tiež moje dietatko robievalo a bola som presne na tom istom ako aj ty

simanjelicek
17. okt 2013

aj ja mam 1 ročneho syna, poobede nema problem zaspat pekne o 12 spinka ale v noci mame problem, zaspi hned o 20hod spapa kašičku na dobru noc ale potom od 22 hodine byva hore každu hodinu až do 4:30 niekedy do 5:30 ale to je skor zazrak je už hore uplne ,dokonca sa niekedy v noci zobudi a je hore aj 2 hodiny čo vystraja, tiež som unavena a vynervovana skušala som všetko možne, ale už nemam silu ani napady :(

lucka2101
17. okt 2013

ja mam skoro 11 mesacneho chlapceka a nechce mi tiez spat spi iba doobedu cca 2 hodiny poobede nechce vobec spat, vecer ide spat okolo 19 ho to zlomi kedzde nespi poobede, v noci sa mi budi asi 10x a zobudi sa uprostred noci a nespi 3 hodiny chce sa hrat vezmem ho ku sebe na postel ale nepomoze to hned sa pyta na zem chodit a je po spanku, musim cakat 3 hodiny kym sa unavi a opat zaspi, vstava rano okolo 6,30 a ja som uz z toho na nervy toto nam robi uz asi 5 mesiacov, zacal nam to robit odkedy ho druhykrat zaockovali predtym spaval dobre budil sa iba 2 maximalne 3 krat za noc a vstaval okolo 7,30 a od dna kedy ho zaockovala vsetko zabudol mysleli sme ze je to zo zubkov asi vysli nam az len pred 2 mesiacmi a to robi uz asi 5 mesiacov,uz sme bezradni , ked to poviem doktorke tak sa len smeje ze mame sa s nim hrat ze z toho vyrastie ale my sme uz z toho na nervy,je este stale kojeny ale nebudi sa na hlad , mysleli sme ze mam slabe mlieko dali sme kasu a to iste proste nechce spat ale hrat sa tak sa kazdy den v noci bud o 23 alebo 02, alebo 04 hrame

sante81
17. okt 2013

u nas to trvalo presne 6 tyždnov, isli jej zuby, bola 2x chorá, potom zase infekcia v ustach, posledné 2 dni sme sa vrátili do normálneho starého rezimu. jediné pozivítum pre mna bol ubytok na váhe 4kg 🙂