Mamičky prosím poraďte čo robiť.Mam 11mesacnu dcérku a strašne zle mi spinka cez deň je to dokopy cca2hodiny ak chcem aby spala viac tak musím ležať pri nej akonáhle ju preložím do postieľky tak je hneď hore .Aj vnoci sa mi budí posadí sa v postieľke a začne s tlieskať a pri tomto plače zo začiatku sme také problémy nemali v pohode spinkavala aj v noci celkom dobre ale teraz hrôza v noci sa budí pomaly každú hodinu hladná není to som už skúšala tak neviem čo pri prvom dieťati som taký problém nemala a už som dosť unavená tak neviem čo stým . Ďakujem
@lenocka5685 asi jej idu zuby nie?inac to Ti cez den dobre spi sestra ma 8 mesacnu a ta spi doobeda 30 min a potom este raz max do hodiny.Iba ju cez den co najviac unavit vonku a doma.Moj syn maval tske obdobia, ze o 04:00 je vyspaty
skus jej dat na noc Brufen mozno ju bolia zubky a uvidis ci sa polepsi mne to poradila pediatricka a mala pravdu vysli zuby inac bol pokojny len noci sa budil
@eliska13 brufen sme skúšali zuby jej idú už ich má prerezane len to že málo spinká tak aj malo priberá ona mi od 9mesiacov chodí a vlastne všetko vybeha a potom podľa doktorky má malú váhu váži 7kg
@lenocka5685 Dávaš ju spať cez den dvakrát? Ked píšeš, že dokopy spí 2 hodiny? Skús ju dať spať cez obed len raz a potom by ti mala aj večer lepšie zaspať a možno aj v noci. Ale podľa mna 2 hodiny cez den je úplne normálne na takýto vek, niektoré deti nespia ani toľko. Moj prostredný syn od roka nespával cez den vobec, večer šiel spať o 19:00 a ráno vstával o 4:00 vysmiaty ako lečo. Poviem ti, bola som zničená pri nom. Teraz mám 16mes. syna a ten spí pekne cez obed hodinu, dve, ako kedy sa mu podarí a v noci tiež spí dobre. Čo sa týka tej váhy, moj malý má len 9,5kg, takže tiež málo, ale naša dr. povedala, že je to ok, síce je na okraji tabuľky, ale nemožu byť všetci veľkí a tuční. 😀
spi s nou v posteli asi ma obdobie ze ta pri sebe potrebuje citit...cez den dve hodky stacia treba ju skoro ulozit na nocny spanok nech ho ma 13 hodinovy
MOj syn mal v roku 8,400g a nikto nepvoedal ani popol, plus v 11 mesiacoch spaval cez obed uz len jeden spanok okolo 1,5 hodiny, ak bolo zuby a horsia noc potiahol cez obed dlhsie. Cez den dve hoiny a viac je podla man super a stavim sa, ze noci su super. Okolo roka to bolo anrocne aj u nas a to mam ennarocne a dobre spiace dieta, pmatam si,ze som muzovi plakala v kupelni, ze nechcme dalsie, ani to jedno, co mame uz nechcem. 🙂 AKo prislo, tak odislo...teda odislo s prerezanymi stolickami.
@janickacrazy skúšala som aj to že len raz denne ale to bola strašne upistana a ona pravidelne vstáva o 5hod.rano to by ani nevadilo len keby sa vnoci nebudila každú hodinu niekedy aj častejšie .A ťa váha ona pri narodení vrazila 2200a merala 47 cm ale naša doktorka stále tvrdí že je to málo že ak nepriberie ťa už ju bude musieť poslať na vyšetrenie Pri synovi som nemala taký problém toho som uspala dala do postieľky a v pohode spinkal
@sykorkauhliarka večer ju kupeme o 19:00 a Max o 20:00 ide spať a ja samozrejme snou aby som si aspoň chvíľku oddýchla len cez deň nič nespravím keď musím pri nej ležať aby spala a horšie je keď príde starší syn zo školy a treba sa s ním učiť
@lenocka5685 preco pri nej lezis, ekd spi dve hodiny? Budila by sa, ci rpeco?
@alby2014 hej akonáhle odídem hneď je hore
aha
No moj maly mal teraz 9 mesiaco a spi raz denne cca 2 hodky, niekedy menej niekedy viac, ked som ho davala spat dva krat, tak to bolo len uspavanie a 20 minut spanku, teraz je to akurat pre neho, no a v noci sa budil kazdu chvilu, ale nejako ho to same preslo, teraz zase nevie vecer zaspat, ono deti maju kadejake fazy a niekedy nepomoze nic len vydrzat a mat pevne nervy 🙂
@lenocka5685 si robis prdel... ked vstava o 5 tak neskoro ju davate spat ? ona sama nechce ist ci aky je dovod ? nasa mala vstava cca o 6:00 alebo o 6:30 a na obed spinka o 11:00 do 13:00 ako kedy je to orientacne ale 17:20 kupeme a o 18:00 buva vynimocne vymysla...spim s nou v posteli ududluje sa na ciciku ked to potrebuje tak jej to dam...ved je este mala ....aj teraz s nou lezim v posteli lebo mi je prednejsia ako....co ja viem ? vsetko je upratane...oprala som dve pracky vysavala som navarene bolo od vcera ...neidu mi fotit byt do designove casopisu o byvani...
@lenocka5685 Podľa mna tá váha je v pohode vzhľadom k tej porodnej váhe, moj mal porodnú 3540g, takže podľa nej by mal mať viac teraz, ale on je slabý jedák, takže ja sa ani nečudujem, že tak málo váži, ale netrápim sa, mám už tretie bábo, už som sa poučila, nebudem sa zbytočne stresovať. No to časté budenie v noci je horšie, hádam to bude len tými zubkami a prejde to, každé dieťa je iné, hádam to čoskoro prejde, držím palčeky.
@sykorkauhliarka autorka ma dve deti, lezat s babatkom v psotelia prsnikom v jeho puse je super, ak mas jedno.
@sykorkauhliarka no to že ona nechce spať a samozrejme že aj teraz ležím pri nej aby spala
na obed je v skole a vecer tiez spi ..to druhe
@sykorkauhliarka lahko si to predstavujes.
@alby2014 asi ano ale viem ake.to je byt pri dietati lebo ak odidem zobudi sa ;)
@sykorkauhliarka vyučovanie je Max do 12:00 a asi neviete koľko roboty to dá niekedy vysvetliť 8 ročnému chlapcoch všetko to učivo čo majú a je toho dosť a potom aby bol potich lebo mala som a podobne
ja si nastastie zariadim inac aby som to nevedela ;)
@lenocka5685 Tak možeš ho dať aj do družiny, ked už o to ide, ak by si potrebovala klud pri malej, aby spala. Moj syn tam rád chodil, aj úlohy si tam napísal a doma mal aspon už pokoj.
Ja mam to iste, ked ho dam do postielky, tak spi 30 minut a musim ho ist nanovo uspat a ostat s nim. Uz to neriesim, lebo nic nevyriesim..snazim sa vsetko porobit, kym zaspi a uz ostavam pri nom, beriem to ako relax, lebo su to dve hodinky z celeho dna, kedy mam klud 😉 Ale su dni, ked aj lezim pri nom a spi mozno hodinku. No a maly ma 16 mesiacov za cely ten cas spal dobre v noci asi 2 mesiace, vtedy som nadavala, ze sa budi kazde tri hodiny, co by som zato dala teraz, som rada, ked sa ako-tak vyspim 3-4 noci v mesiaci. Proste prve dieta si mala ukazkove na spinkanie, pri druhom to uz tak nie je. Takych deti je ale vela, nic s tym neurobis, iba musis cakat, kedy to prejde.
Ahoj papava ti dobre ? Večer pred spaním máte kľúčoví režim tak že sa neblaznite ? Skús svetielko alebo zvonkohru či ako sa to volá spievala jej uspávanky ? Skús kúpiť palác snov záves ho na okno nech ráno na neho zasvieti slnko to očistí palác od zlého sna ...
@janickacrazy aj by som dala ale unas je družina mala čiže sú všetky triedy 1-4 spojené a sú len dve druzinarky takže keď som doma na materskej tak mi ho nezobtali v prvej triede tam chodil
@lenocka5685 Aha, tak nič potom.
Mamičky chcem sa Vam všetkým poďakovať za vaše rady a názory zo srdiečka vám veľmi pekne ďakujem
@lenocka5685 vahu neries,nasa nemala ani 7kg v tom veku a to pri narodeni mala 3090g.
Spanok-nuz nas od narodenia bol zly denny spac a v danom veku som bola rada,ze spi aspon hodinu,ak nahodou pospal dve,som.jasala a maval aj 20-30minutovky cize nespal ten cas suvisle,ale na etapy. Cez noc vsak spaval dobre,aspon to. Ale on celkovo ma mensiu potrebu spanku,je schopny zaspat o 22 a vstat rano sam o 6:30-napr cez vikend. Ma sice coskoro 7r.,ale on toto robi od da sa povedat este babatkovskych cias.. Mal 16m.a zacal vynechavat popoludny spanok,najskor jeden,casom dva a tak.. A v skolke,ked zaspal,tak zas nevedel zaspat vecer,castokrat az o 22:30..
Nasa sesterka zas bola schopna byt v tom veku aj do 1 v noci hore a o 6 budicek a ani cez den nejak valne nespala.. Je hyperaktivna, uz je dospela,no pretrvava to.
Prosto su aj take deticky. Ak vsak vies,ze pri tebe potiahne dlhsie,ja by som nevahala,lahla si k nej a dospavala s nou noc. Mne dobre padlo,ak deti zaspali poobede naraz-velka vynimka, tych zopar razov som sa snazila aj ja s nimi si pospat.
@lenocka5685 skús si prečítať:
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/821/7-dov...