Ahojte, môjmu 11 mesačnému synovi uteká jedno oko, ale iba naozaj máličko, keby ma mamina na to neupozornila tak si to ani nevsimnem, ani nikdo druhý si to nevšimol. Nemáte s tým skúsenosť? Čo pomohlo vašim deťom ?Upraví sa to ešte alebo radšej k lekárovi ? Ďakujem vopred za odpoved
Ahoj, aj mojej dcérke sem tam trošku utekalo očko, a boli sme u očného. Nič neobvyklé nespozoroval a po roku sa to upravilo.
Ahojky, mam osobnu skusenost, drobcovi to zacalo v 2,5 roku. Tiez si to nik nevsimol, len ja. Utieklo mu ocko tak raz za tri dni z jedneho uhlu vacsinou. Bola som s nim u pediatricky, ta skonstatovala, ze je to ok, prirodzeny vyvoj...ale na moju ziadost mi dala vymenny listok k ocnej. A tam potvrdili, ze na jedno ocko trochu skuli a to preto, lebo je dalekozraky, takze nevidi dobre do blizka a mozog sa to snazi kompenzovat, oko sa snazi zaostrovat. V zivote by mi to nenapadlo a nikdy som nemala podozrenie, ze horsie vidi, ked vymalovava, nevychadza za ciaru napr., v mojich knihach vyhladava a cita male pismenka atd. Ale ma celkom silne dioptrie, musi nosit okuliarky, ocko mu nebolo potrebne zakryvat, na okuliare si zvykol a je s nimi aj rozkosny... Malo by sa mu to casom zlepsit, s okuliarkami mu ocko neubieha a podla dalsich merani mu okuliare pomahaju. Takze to urcite nepodcen, treba to riesit co najskor. Drzim palce.