Čo robiť, aby trojročnému dieťaťu nebola v noci zima?

edie63
25. sep 2013

Dcera ma 3 roky a uz dlhsi cas sa v noci odkopava a je jej zima. V noci mame zakurene, viac uz nemozeme, to by sa uz nedalo vydrzat. Zakazdym, ked chodim za dcerou do jej izbicky, paplon ma niekde uplne mimo, ona ma vacsinou studene nohy, licka alebo aj ruky. Ma na sebe pyzamko, pod tym tielko a ponozky. Nejaky cas som k nej pravidelne chodila prikryvat ju, ale tym som narobila viac skody, pretoze sa budila na to, ze som tam, nevyspala sa ani ona a ani ja a aj tak sa odkopavala, takze mozem tam ist aj kazdych desat minut, zmysel to nema. Co mam robit? Mam ju este obliect (pancuchy a pod.)? Cim a ako ju mam prikryt? Dakujem za vase rady a skusenosti.

bibiana20
25. sep 2013

skus spaci vak

dukokatka
25. sep 2013

dat jej pancusky bavlnene .,ja tiez malej davam ked je zima,lebo ona sa tiez odkopuje ako kazdy.

simca06022011
25. sep 2013

Ked nechce spaci vak, moja ho nechce, tak iba obliect poriadne. Ja davam malej dlhe hrubsie pyzamo a hrube ponozky. Ale to sme s nou v izbe cize ked ide niekto okolo aj tak ju zakryje.. inak ak bude chladnejsie nebudem sa branit ani pancucham :P

janinna11
25. sep 2013

Nemyslim si, ze by jej bola zima, i ked ma studene koncatiny, zobudila sa niekedy na to, ze by jej bolo chladno?. V noci sa lepsie spi, ked je chladnejsie. My mavame okolo 20 az 22 stupnov a maleemu davam dole aj ponozky, ked zaspi, jednak je to nepohodlne a myslim ze zbytocne. Nemozes ju pradsa babusit od mala, otuzovanie je zdravsie. Ja mam este takmer 3mesacne mimi a nechavam ho buvat len v pyzamku a zakryte dekou, aj to len tak do urovne bruska.

alenah31
25. sep 2013

Moja 4-rocna nosi na spanie flisove spacie overaly na sposob dupaciek 😉 😉 ak ti chodi este v nosi cikat da sa kupit aj taky spodok a vrch, je to super, vacsinou je detom zima od noziciek 😉

evelinq
25. sep 2013

Ahoj, môj syn má 2,5 roka a tiež sa budil keď sme ho prikrývali to sa budil lebo mu bolo teplo a zas keď bol odkrytý mu bolo zima teraz máme 22 stupňov a spí zakryty musíš odhadnúť teplotu aby jej bolo pod paplonom akurát a nebude sa odkopavat tiež spime v ponozkach

jenny2009
25. sep 2013

isto je jej horuco, myslim ze ponozky a tielko je na noc vela

jankagun
25. sep 2013

my tiez nosime "dupacky" celé ale pod tym nic nema,to jej staci a ked sa aj nahodou "odkope",tak jej nie je zima.

loveli
25. sep 2013

Ja som mojej usila velikanske spacie vrece, uz ma 4,5, vysoka je na 6 a este v nom ma plno miesta🙂 rada v nom spava, a ja som kludna ze je celu noc prikryta🙂

ikke
25. sep 2013

skus normalny paplon (140x200cm) pripadne ho zastrc aj po stranach pod matrac

ileas
25. sep 2013

ja dávam tiež flisové overaly lebo sa mi tiež odkopáva v noci.Ale keby mu bola zima tak sa budi a nespí pokojne celú noc.Keď idem okolo tak ho prikryjem ale o pár sekund je zase odkopany.

inffinity
25. sep 2013

Moja mala se zbudi kdyz ji prikryju nekdy mi prijde ze je uplne alergicka na perinu.. jak ma studene nohy dam ji ponozky ale behem noci si je sunda 😀 😀 nebudi se na to ze je ji zima tak to extra neresim 🙂

obcansr
25. sep 2013

no moj malý sa tiež odkopával a bol aj studený ale dávala som mu len ponožky a prikrila ho , teraz spinká sam v izbe ma už 5 ročkov ale dávam mu ponožky na noc a ked mu je zimka už sa vie aj sám prikrkit v noci , no myslím že je moc naobliekaná stačí jej pyžamko a ponožky poprípade overal alebo ako baby písali spací vak z toho sa neodkope

belasy_motylik
25. sep 2013

Jednoznačne odporúčam flisové overalové pyžamko, používame už 3 roky a ooobrovská spokojnosť 😵 Obleč ju tak, aby si ju nemusela vôbec chodiť prikrývať, je to lepšie pre teba aj pre dieťa.

abbie
25. sep 2013

na na tieto pripady najlepsie funguje spaci vak 😉 my sme ho pouzivali skoro do roka a pol a teraz sa mi opat zacal rozkopavat, tak nad nim zas uvazujeme ... v Brendone maju velky vyber

magali
25. sep 2013

baby to nemyslite vazne s tymi pancuchami a tielkami na noc.. ved to musi byt nepohodlne, radsej by som dala hrubsie pyzamko.. moj maly je od malicka strasne teplokrvny, stale sa odkopava, lebo mu je teplo, nikdy som ho nebabusila na noc.. radsej zohnat vacsi spaci vak alebo overal ale preboha nie vrstvit ako cez den ked je dieta vonku

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kokorunecka
25. sep 2013

Ja neprikrývam vôbec, lebo sa zobudí, keď sa odkope 😀
Dávam klasické pyžamko a pod to body + ponožky, keď je chladnejšie tak pančušky.

rainee
25. sep 2013

nasa je tiez vkuse odkopana a ladova , teraz sa nam nekuri a v izbe je dost zima. ale my sme vsetci zimomravci, ja by som nedbala mat aj 35 stupnov doma 🙂 mne pediatricka este davno povedala ze pod pyzamko treba dat este pancusky a tricko s kratkym rukavom, ked je dieta odkopane je mu zima a moze prechladnut na mechur. nepovazujem to za babusenie, je to menej ako ked ma pyzamo a zakryjete ho hrubym paplonom 😉 ale najviac sa nam osvedcili tie flisove overaly, len vacsie velkosti je tazko zohnat.

martina1305
25. sep 2013

moja 4,5 rocna dcerka sa tiez rada odkopava, cestuje po celej posteli. doteraz jej objednavam cele overalove pyzamka, aby mala stale pocas noci zakryte krize a na nohy davam podkolienky. tiez jej obujem na pyzamko, takze aj nohy su stale v teple...aspon takto zabezpecim, nech jej neni prilis zima, ked sa odkope. aj do skôlky nosime ponozky

annalena
25. sep 2013

moja 4rocna spi od narodenia v spacom vaku, mame ich niekolko, hrubsie zimne aj uplne tenulinke na leto - pre moj kludny spanok najlepsi vynalez 🙂 A spime stale pri otvorenom okne.

horana
25. sep 2013

Mali sme taketo obdobie cca rok to trvalo, dcera zavtedy zacala prechladat, na mocak, aj kasle atd. cize som videla opakovane ze to nie je "len" studene telo. Napriek dohovaraniu nedokazala sa zakryvat, nejak sa vzdy v spanku odkopala. Nastahovali sme jej postel do nasej spalne, aj ked sa tam nedalo hybat a prirazila k svojej posteli a veru sa pravidelne zobudzala a prikryvala ju. Potom sa uz naucila, vyzrela ci co, skratka som zaregistrovala ze je stale menej a menej postupne, a putovala spat.
Ako mala som mavala problemy s ladvinami a mocakom a ktovie ci to nebolo z takeho niecoho a teda viem co je to za patalie, preto som nelutovala toto riesenie.

ankiki
25. sep 2013

Moja malinká spinká tak, že má normálny bavlnený overálik a na to jej obliekam ešte flísový overálik. Nemáme príliš zakúrené, ale rúčky, krk,...má tepľúčke a vidím, že je to ok aj podľa toho, ako dobre spinká. Rovnako sa skopáva, perinka bez šance a v spacom vaku sa už začala budievať, lebo sa jej nôžky zamotávali, keď sa prehadzovala po posteli. Teraz to má ideálne a všetci sme spokojní😉

patkobo
25. sep 2013

myslim, ze keby jej bolo zima, tak sa neodkope, ci? odkopava sa preto, ze jej je teplo, nie? .. studene koncatiny v noci nie su indikatorom toho, ze je dietatu zima a navyse ked spi, keby jej bolo zima tak sa na zimu zobudi .. skus jej v noci ked bude odkopana chrbatik, prip. brusko, ci ma studene. Urcite radsej otuzovat ako prekurovat 😒

a2303
25. sep 2013

Ja osobne si neviem predstaviť, že by som mala spať v tielku, body, pančuchách a na tom pyžamo... :( Ja by som dala teplé pyžamko a teplé ponožky, viac asi nie. Mne sa deti odkopávajú vždy, spia mi v overaloch bez ponožiek. Ale obom kupujem overaly, nemám rada pyžamká, lebo z toho chodí von chrbátik (tie max. do škôlky).

evickapooh
25. sep 2013

plne suhlasim s @rainee a vobec nesuhlasim s patkobo, to nie je pravda ze keby jej bolo zima tak sa neodkope...v noci sme prikryty aj my dospely...niekedy az po krk...ked je v miestnosti zima...tak podla mna aj dieta ma byt zakryte- ked nema na sebe oteplovacky 🙂 my mam v izbe v noci cca 21-22 C moja mensia ma na sebe na noc pancusky nohavicky tricko a flisovy alebo frote overalik...ked sa odkope ani vtedy nie je jej zima...v noci ju cca tak 3 krat skontrolujem.,ale uz len zo zvyku...a ma normalnu teplotu-nie je studena!!!!ani ruky!!!ale ani spotena nie je ...ma stredne hruby skor tensy paplonik...ja ju radsej naobliekam lebo viem ze sa aj tak odkope...a radsej dam tensI paplonik aby sa nepotila ked ju prikryjem....moja vacsia sa odkopavala tak do 6 rokov jej som davala spaci vak(ale mala to neznasa)...existuju uplne velke aj na 4-5 rocne deti,v Rakusku ich bezne dostat,ale od 6 rokov uz ju nemusim prikryvat...aj s Leou este vydrzim tie 2 roky....ale pre mna to nie je problem ani zakryvat ani naobliekat ju.....

viera77
25. sep 2013

spací vak - super vecička a odkopávanie bolo hneď vyriešené 😉

sisaka
25. sep 2013

pri 22 stupnoch spat v pancuchach, ponozkach ci flisovych pyzamach? Wow, ja zboznujem teplo, ale toto by som nezvladla. Moj syn neznasa ked mu je teplo a tiez sa v kuse odkopava, resp. ani sa neprykryva (perina len na okrasu), v zime mavame na noc znizenu teplotu na cca 18 stupnov (pri 22 stupnoch by sme sa pod perinami uvarili) to spava v normalnom bavlenom pyzame bez prykrytia, bez ponoziek, ci inych extra vrstiev a to este vyslovene neznasa, ked vytiahnem pyzamo s dlhym rukavom a dlhymi nohavicami - to je uz pre neho naobliekanie ....
Ak v noci kurite tak tvoje dieta je uz aj tak naobliekane, vobec by som neriesila dalsie vrstvy oblecenia, nanajvys by som kupila flisove pyzamo, ak sa teda vyslovene budi na zimu.

zuzana2000
25. sep 2013

súhlasím stebou @sisaka , teda hlavne s tými stupňami..v izbe by nemalo byť viac ako 20 stupňov....ale tak každý sme naučený inak, ak sa malá naozaj budí že jej je zima, keď sa odkopáva...tak ju treba stále prikrývať a naozaj jej dať teplejšie pyžamko...ale podľa mňa už teraz je prehnane na spanie naobliekaná...keď to porovnám s naším Adamkom, ktorý ešte stále spáva v pyžamku s krátkym rukávom a kraťasmi....😀

ivanka.7
25. sep 2013

@sisaka ale vy ste tam hore zvyknuti na zimu 😀 moja neter na Slovensku tiez vyzera divne, ked je v 17 st. v kratkom rukave vonku 😀 My mavame v noci v spalni cca 22 stupnov a davam obyc. bavlneny overal - mam istotu ze ma zakryte cele nohy, lebo spi neprikryta. Staci jej to. Ked ideme na nejaku navstevu, kde viem, ze je v noci zimsie, beriem so sebou hrubsi flisovy overal - stacil jej aj, ked v noci bolo vonku 11 stupnov, celu noc bolo otvorene na vetracku a nekurili sme v izbe, len z prizemia slo trochu tepla z vyhasinajuceho kozuba.

javy100
25. sep 2013

Naša malá bude mať 2 roky a v zimných mesiacoch riešim to isté. Klasické dvojdielne pyžamko zatiaľ nepoužívame. Od narodenia spáva v overaloch. Teraz keď je už chladnejšie, tak jej cez deň dávam dva bavlnené, že má dve vrstvy a na noc bavlnené a nato flísové. Obliekam jej vždy o číslo väčšie, aby nebola moc napasovaná. Verím, že sa jej tak spí pohodlnejšie. Pančuchy, ponožky a tielka by som na spanie neobliekala. Určite to nie je pohodlné.