Nasla som tu vela diskusii v style: mame rozmaznane dieta, co s tym? Ale nenasla som nikde diskusiu kde by sa vopred riesilo co sa ma alebo nema, aby z babatiek nevyrastli rozmaznane zanovite deti, s ktorymi si rodicia nevedia dat rady. Velmi by som ocenila nejake rady, tipy, triky, co robite / nerobite vy, co im dovolit, nedovolit, kde su podla vas tie hranice. co kedy detom kupujete a kolko.
krásny prispevok, nieje to veru jednoduche, aj ked viem, ako sa to ma robit, priznam sa že niekedy polavim a nemam nervy sa natahovat...ale na vine je sčasti moj manzel, ja mu hovorim, rozpravame sa o tom, ako maju byt deti vychovane, ale on im vzdy dovoli, napr. dnes, malá chcela vodu do fľaše pred spanim,a este k tomu sirupovu, a to uz mala umyte zuby.nema este ani tri roky ale vie ako na tatika, proste on jej to da, len aby bol klud, pritom, ked ich ja ukladam vecer a povie, ze je smadna, dobre, v poriadku ale napijes sa cistej vody, z pohara, žiadna flasa do postele. A ide to po dobrom, ziadny vresk, nic...ale ked on jej dnes dovolil, hoci som mu povedala ze sa to nesmie, aj on jej to povedal, ale uz revala jak najata...ale mozem mu milion krat hovorit, pride urcita situacia a zas pohori...no co uz, nikto nieje dokonaly rodic
ja mam doma 5 deti a hranice musia byt stanovene, a ked nieco vyvedu nasleduje trest, zakaze sa oblubena cinnost, u nas je aj pravidlo pri jedle, nezjes ides spat a ver mi funguje, zjedia vsetko, co im nalozim 🙂 🙂 🙂 🙂 ale samozrejme aj ustupim, ale ja som skor ta prisnejsia ako moj muz, ten obcas porusi moju zasadu a trest zrusia vrieskanim nikdy nic nedosiahli 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 vecer starsi vedia , ze vecierka je o 21.00 a nikdy dlhsie cez tyzdena prichod domov do 20.00 prostredny chodil furt neskoro a tak mal zaracha pocitac a vychadzky na tyzden a spamatal sa 🙂 🙂 🙂 🙂 uz radsej chodil skorej
@strelicia suhlasim treba zasadovost a doslednost. Ja sa priznam ze v jedeni mame bordel. Nerada papa a moc ju nenutim-mna nutili sediet kym som nezjedla a aj tak som nezjedla. Mna poslucha a kto ju pozna vravi ze nie je rozmaznana a je rozumna.horsie to ma tatino-jeho ma za hracku a moc ho neposlucha,ale on je s nou malo.
Ti muzi nam to kazia 🙂 dcere sa nechce ist vecer do postele a muza vzdy nejako "namota", zacne sa ho nieco vypytovat, on sa chyti a rozprava a rozprava... a cas ide a ide...
Ale suhlasim, ze je to tazke, ja tiez niekedy nemam nervy, hlavne ked sa ponahlam. A chyby robime vsetci, bez nich to asi nejde.
@ank no ako keby si pisala o mojej :D len melie a melie a zahovara a je schopna vyliezt z postele aj 5x, prist k nam do obyvky a ze este to a tamto...a najviac ma stve, ked zacne s tymi recami "no jasne, vy si tu sedite, vykecavate sa a mna samu nechavate v izbe, ved dobre, dobre, budte si tu" :D ciste citove vydieranie.
dakujem baby, su to pre mna cenne postrehy. velmi mi zalezi aby som nemala jedovate "auparkove"dieta 🙂 no je este malicky ma rok ale uz sa hadze o zem ked mu nieco nedovolim. neviem kde sa to naucil. 🙂 a s tou zasadovostou si dam bacha, lebo v tom by som velmi lahko mohla zlyhat, keby som si to vdaka vam neuvedomila.
Mam dve dievcata, starsia ma 11, mladsia 2, 5 roka. Nemam ani som nemala s nimi zatial vaznejsie problemy. Nehovorim, ze sa ta starsia obcas nezatala, nedupla si, mladsia este obdobie vzdoru nema. Vychadza mi to tak, ze v prvom rade treba byt zasadova. Ked nieco poviem, zakazem, musim to dodrzat za kazdu cenu. Ked poviem - ak budes hadzat kamene, ideme domov, ak hodi kamen, ideme naozaj domov, ale nie s krikom, ale pokojne, este ju aj polutujem - skoda, ze musime ist domov, ale ked si hadzala kamene.... Deti sa rychlo naucia, ze ked sa nieco povie, tak to plati. Preto sa nikdy "nevyhrazam" s niecim, co nemozem, alebo nechcem splnit - napr. uz nikdy nepojdeme babke, lebo neposluchas... Ked sledujem mamicky okolo seba, vidim, ze toto je najcastejsi problem, nieco detom zakazu, deti si to kludne robia dalej a mamicka uz na to nic nepovie. Alebo sa "vyhrazaju" a potom to nesplnia. Deti vedia, ze mozu - aj tak sa nic nestane. Poznam mamicky, ktore sa cuduju, ze su prisne a deti aj tak neposluchaju. Nedavno som zazila - 4-rocne dievcatko chcelo ist za kamaratkou. Mama 5x povedala nie (nie je dolezite preco). Dievcatko stale "otravovalo", pistalo, mama sa nastvala a dala mu po zadku. Nakoniec to dievcatko aj tak pomaly za tou kamaratkou odislo a mama s tym uz nic nespravila. Ponaucenie? Ak budem pistat, dosiahnem svoje, len treba vydrzat... Takto sa stavaju deti rozmaznane a neposlusne - moj nazor.