Čo robiť, aby dieťa nemalo vyležanú hlavu a uši?

roselyn
14. apr 2014

Co robit, aby dieta nemalo vylezanu hlavu, usi, kedze chce stale spat len na lavom boku. Aj ked ju dam na chrbat alebo na pravy bok, aj tak sa otoci naspat nalavo. A zda sa mi, ze uz ma trosku vylezanu tu stranu ☹

sissy27
14. apr 2014

@roselyn akurát včera bol v televíznych novinách na joj príspevok o nejakej špeciálnej prilbe pre deti, ktorá zabraňuje zležaniu hlavičky, resp. usmerňuje rast lebky...

navan
14. apr 2014

cez den nechaj aj na brusku, hlavne striedat polohy

ervenka
14. apr 2014

@roselyn nepises o ake velke babo ide. Nas drobec bol tiez velmi rad na lavom boku. Boli sme za ostheopatom (je take nieco aj na SVK?) a on zistil, ze mal z porodu zaseknuty nerv= preto bol rad na jednej strane. Masaze to napravili. potom pomala polohovat, podkladat vankusom, aby sa babo nemohlo prekrutit, davat hracky na pravu stranu, rozpravat sa z prava... Ta speci prilba bol ponuknuta aj nam, ale odmietla som- male babo by muselo mat nieco take 24hod. a vobec, vyzeralo to hrozne.

loknicka
14. apr 2014

my sme mali od narodenia ten isty problem - malu som polohovala ale vzdy sa otocila ako ona chcela - aj v perinke ked bola zaviazana. takze hlavicku mame zlezanu a uz nosime prilbu ☹

luvika
14. apr 2014

@roselyn ja som davala drobcovi vankusik proti prelezaniu. Pri kazdom spani som ho otocila na druhu stranu, prip. ak dlho spinkal, po hodine som ho otocila...ma krasnu gulatu hlavicku.

mimiatomi
14. apr 2014

ja som svoje deti vždy podoprela vankúšikom aby sa nevedeli otočiť na druhú stranu. Boli zabalení do perinky a pekne som dala z jednej aj z druhej strany nejaký vankúšik.

merynka3
14. apr 2014

moj spaval na brusku a ma krasnu gulatu hlavicku

veverica7
14. apr 2014

ahoj pokial ti hlavicku otaca do jednej strany a je to dlhodobejsie treba ist k ortopedovi,on to vysetri ci nema nahodou stiahnuty sval na jednej strane nie je to nic vazne a ma o vela bábätiek,aj nam to hrozilo ale mala sa po navsteve ortopedky asi uvedomila a zacala ju striedavo otacat.Indikuje sa tam len rehabilitacia na natiahnutie svalu nic komplikovane a vazne.Tiez som ju mohla dat akokolvek a otocila si ju po svojom 🙂. Tie specialne prilbicky na hlavu o ktroych sa tu pise to sa vztahuje na deticky ktore maju deformovane hlavky ide o tazsie postihnutie, to nie je bezne dostupne a robia sa vo velmi vynimocnych pripadoch (som ortopedicky technik a pracujem s tym, preto o tych prilbickachviem).

simca06022011
14. apr 2014

Polohovat, podopierat, podkladat... tiez mi slecna mala trochu plochsiu hlavku ked bola uplne malicka, ale opravilo sa nam to. Proste som ju podlozila a nemohla sa zvrtnut, V zavinovacke ked som ju otocila na inu stranu tak sa nedokazala prekrutit.

roselyn
autor
15. apr 2014

dakujem za vase rady 🙂