Co robit, aby dieta nemalo vylezanu hlavu, usi, kedze chce stale spat len na lavom boku. Aj ked ju dam na chrbat alebo na pravy bok, aj tak sa otoci naspat nalavo. A zda sa mi, ze uz ma trosku vylezanu tu stranu ☹
cez den nechaj aj na brusku, hlavne striedat polohy
@roselyn nepises o ake velke babo ide. Nas drobec bol tiez velmi rad na lavom boku. Boli sme za ostheopatom (je take nieco aj na SVK?) a on zistil, ze mal z porodu zaseknuty nerv= preto bol rad na jednej strane. Masaze to napravili. potom pomala polohovat, podkladat vankusom, aby sa babo nemohlo prekrutit, davat hracky na pravu stranu, rozpravat sa z prava... Ta speci prilba bol ponuknuta aj nam, ale odmietla som- male babo by muselo mat nieco take 24hod. a vobec, vyzeralo to hrozne.
my sme mali od narodenia ten isty problem - malu som polohovala ale vzdy sa otocila ako ona chcela - aj v perinke ked bola zaviazana. takze hlavicku mame zlezanu a uz nosime prilbu ☹
ja som svoje deti vždy podoprela vankúšikom aby sa nevedeli otočiť na druhú stranu. Boli zabalení do perinky a pekne som dala z jednej aj z druhej strany nejaký vankúšik.
moj spaval na brusku a ma krasnu gulatu hlavicku
ahoj pokial ti hlavicku otaca do jednej strany a je to dlhodobejsie treba ist k ortopedovi,on to vysetri ci nema nahodou stiahnuty sval na jednej strane nie je to nic vazne a ma o vela bábätiek,aj nam to hrozilo ale mala sa po navsteve ortopedky asi uvedomila a zacala ju striedavo otacat.Indikuje sa tam len rehabilitacia na natiahnutie svalu nic komplikovane a vazne.Tiez som ju mohla dat akokolvek a otocila si ju po svojom 🙂. Tie specialne prilbicky na hlavu o ktroych sa tu pise to sa vztahuje na deticky ktore maju deformovane hlavky ide o tazsie postihnutie, to nie je bezne dostupne a robia sa vo velmi vynimocnych pripadoch (som ortopedicky technik a pracujem s tym, preto o tych prilbickachviem).
Polohovat, podopierat, podkladat... tiez mi slecna mala trochu plochsiu hlavku ked bola uplne malicka, ale opravilo sa nam to. Proste som ju podlozila a nemohla sa zvrtnut, V zavinovacke ked som ju otocila na inu stranu tak sa nedokazala prekrutit.
dakujem za vase rady 🙂
@roselyn akurát včera bol v televíznych novinách na joj príspevok o nejakej špeciálnej prilbe pre deti, ktorá zabraňuje zležaniu hlavičky, resp. usmerňuje rast lebky...