Čo robím zle počas učenia sa na šerblík?

erka33
16. máj 2022

Ahojte mamičky som zúfalá je mi do pľacu učím môjho malého na serblik . Sčasti som to zvládla pekne sa pýta cikať no kakanie to je hrôza on kaká do slipov ja už fakt neviem ako mu to vysvetliť že to nie je správne ja nič iné nerobím len perem mu pokakane veci ... Citim sa hrozne neschopne od septembra chcem ho dať do škôlky a mám strach že ho nenaučím ísť kakať do serblika... Okrem toho má nepočúva málo kedy má posluchne len vtedy keď on chce ... Máte niektorá skúsenosti s takou situáciou v ktorej sa nachádzam ?? Ďakujem za každú radu

deti95060810
16. máj 2022

teraz v lete mu nedávaj plienky... naučí sa skôr.

katkaseiner
16. máj 2022

kakanie je problem u vacsiny deti... a to je fakt. Este mas vela casu do septembra. Nedavaj plienku, proste ked vidis ze sa schovava a tlaci, skus ho posadit na nocnik s tym ze zapnes rozpravku... alebo ja ti tak poviem, moj krpec zacal chodit rovno na zachod - ako nechcem byt nechutna ale tym ze ten zachod je vacsi, viac tym roztiahol ritku a islo to lepsie... ale hej, trapili sme sa s tym dlho...

erka33
autor
16. máj 2022

@deti95060810 cez deň plienky už nemáva vôbec ani na spanie boobede nedávam len to kakanie 😢😢😢

erka33
autor
16. máj 2022

@katkaseiner ja keď ho nacapem tak kričí mi nabok nabok dám na serbel a je tomu veľmi nerád ... Cez deň už nemavame plienky len na noc dávam

luccija
16. máj 2022

@erka33 neviem prečo deti robia také caviky s kakanim, ale aj moja to robila ona radšej zadržiavala...len motivovať nálepky, kúpiť pekne slipky, zahrať divadlo, keď sa mu podarí...či on vôbec nechce do serblika kakať?

ukulela
16. máj 2022

@erka33 musi mu to dopnut. Moj to iste. Kakal do slipov este v lete pred septembrom. Zacal potom chodit na adapter... v skolke sa pokakal len raz. Nejako si to poukladal v hlave a bolo. On si potreboval lepsie cupnut a pokrcit. Skus zmenit polohu... daky schodicek . A odmenu.

elis248
16. máj 2022

Môj synček tiež, cikanie do šerblíka v pohode, ale kakanie iba do slipkov, gatí alebo plienky. Nechala som ho behať na holo. Po chvíli som už videla, že treba kakať a len behal a pýtal plienku. Nedala som mu ju, tak asi polhodinku behal a neveddl čo robiť, ale len tak na zem to nechcel pustiť. Tak som mu povedala že ideme na šerblík a budeme sa pritom držať za ruky. Tak tam sedel a ja pri ňom na zemi a držali sme sa za ruky. A v pohode sa vykakal. Potom jasné pochvala a odmena. Fungujeme tak už asi 2-3 mesiace a za ruky sa držíme iba niekedy.

xena0
16. máj 2022

Ide leto..super obdobie na učenie🙂 naučí sa nič sa neboj

erikaa09
16. máj 2022

Moja kakala len do wc. Vzdy ju to bavilo ako to čľuplo . A hlavne videla sestricu