Čo robím zle?

hamimami
4. feb 2014

ahojte, podobnu temu som tu nenasla tak zakladam novu....chcem sa s vami podelit o skusenosti ktore som nadobudla pri svojich dvoch detickach a rada si tiez precitam ako to bolo u vas....ked sa mi narodila prva dcerka konika som este nepoznala, netusila som ze existuje nieco take ako laktacna poradkyna a pod....mala sa mi narodila cisarskym rezom, od toho sa potom odvijali aj moje problemy s dojcenim a tak som za pomoci odsavania a neustaleho prikladania dojcila 2 mesiace, potom som to skratka vzdala a bola na nutrilone....odvtedy mi spala uz celu noc bez prebudenia, maximalne som jej podala cumlik a bolo fajn.....sice som bola nestatsna ze uz nedojcim ale odvtedy bolo vsetko bezproblemove a mala bola spokojne dieta.... ked som otehotnela druhy krat, bola som uz prostrednictvom konika vzdelanejsia co sa tyka starostlivosti o babo a tak som si nakupila moderne latkove plienky, hend po narodeni maleho som kontaktovala laktacnu poradkynu, ktora mi fakt pomohla k uspesnemu dojceniu, neskor som si kupila mei tai a rozhodla som sa maleho nosit....no casom sa ukazalo ze nie je vsetko jednoduche....maleho dojcim doteraz a mam z toho nesmiernu radost, ale uz 10 mesiacov som sa poriadne nevyspala, kedze maly sa budi aj 10 krat za noc ze chce cicu, on totiz nema cumlik, nechcel ho a ja som bola napokon rada ze nebude mat zlozvyk a dopadlo to tak ze ako cumlik sluzi teraz prsnik, cez den ho uz tak nevyzaduje ale v noci....ufff.....latkove plienky uz lezia odlozene v skrini a ficime na pamperskach, robota okolo toho mi nevadila ale v 6 mesiacoch ich uz hravo precikal aj napriek tomu ze tam mal dve vkladacky, ta plienka bola velika a bol v nej nemotorny ale hlavne musela som ho aj 5 krat denne prezliekat lebo proste vzdy precural.... 😒 no a mei tai sme vyuzili par krat lebo v tom vobec nechce byt, zaujmave lebo je to moj ciciak a na rukach by sa nosil cely den.....a to ani nehovorim o tom ze moja zdrava, nesolena dojcenska strava mu vobec nechuti a vrha sa len na nase taniere 😀 takze aj ked nerada musim skonstatovat ze moja nevzdelanost pri prvej dcerke mi poriadne zjednodusila zivot 😀 😀 😀 co teda robim zle? ako to ze ine dojciace mamicky su svieze, vyspinkane, ze latkujuce maminky si to nevedia vynachvalit a latkuju az do odplienkovania? budem rada ak pridate svoje skusenosti a mozno poradite hlavne co sa tyka toho nocneho budenia...dakujem 😉

ichbinich
4. feb 2014

@hamimami:
Nic si neurobila zle... Proste kazde dieta je ine...
Tak ako je to u teba s plienkami, u niekoho je to, ze dieta spi iba pri 100% telesnom kontakte s mamou (vid moj syn) a na zaspavanie ma potrebuje doteraz, a niektore deti su najspokojnejsie vo svojej postielke a izbe, lebo ich budilo kazde otocenie rodicov...
Takze vsetko je to normalne, len na opacnom konci statistiky 😉

K budeniu reisenie nemam, sama som nevyspata vyse 4 rokov. Z casti sa mi cuckanie u syna podarilo redukovat metodou Elizabeth Pantley, u dcery to este nejak trpim, kedze ju trapia zuby. Ale prsko jej vyberam podla tej metody, ak nezaspim skor ako ona...
Niekto tvrdi, ze pomoze um na dobru noc, inemu pomoze kasa, mojim detom bolo a je suma fuk, co a kedy jedli a pili, zle spia tak ci tak. Sny dorzrel na prespatie celej noci az ked mal takmer 4 roky.
Dcera spociatku nosic tiez nechcela, ale na rukach byt chcela. Teraz ho akceptuje a pomoze mi to.
A ked ti latkovky nevyhovuju, tak ich predaj. Tak ako ani pampersky nevyhovuju kazdemu, ani latkovky nepasuju kazdemu... To su veci, ktore nikto nevie popredu, to si kazdy musi odskusat.
Dcera mi tiez chce iba MOJE jedlo z MOJHO taniera a MOJOU vidlickou... Hipp a spol. nezje ani v nuddzi a ani zamaskovane. Niekedy by to bolo prakticke, mat hotove jedlo po ruke. Ale nie. Tak v nudzi keksik, kym nieco uvarim alebo sme doma...
Taklze hlavu hore, to je uplne normalne 🙂

jancurka
4. feb 2014

Nerobis zle nic, len kazda sme ina, rob tak, aby bolo dobre Tebe a aj detičky budu spokojne. Nerieš druhých, lebo to nemá zmysel. Jednemu vadi to, druhemu ono.... Ja tiez som chcela latkovat, ale napriek precastemu prebalovaniu, mala mala take zapareniny, ze az. Uz su predane, vyskusala som, nikdy viac..... Keby som nemala nic ine na starosti, len detsku prdelku, ani vonku nejdeme, to radsej idem na prechadzku, vyvetram sa ja, i drobec. Okrem toho mam dvoch staršich, ktorym sa tiež treba venovat a dalsie v brusku......A to nocne budenie..... u nas fungovalo iba to - ziadne dojčenie v noci, 3 noci vydržíš a máš pokoj. čím skôr, tým lepšie. Lívia spi v noci už od cca 9 mesiacov, ale pravda je, že mame cumlik, skus čajík, niekomu aj to pomáha.....Keď papá dobre cez den, v noci nepotrebuje.... Držím palce,

sissy27
4. feb 2014

@hamimami neviem či poradím, ja mám doma už pomerne veľkú babu a keď sa narodila, tak tiež nie že nemala som MK, ale ani internet... a vieš čo?? chvalabohu... riadila som sa len sama sebou, prípadne maminými či susedinými radami, kamošky vtedy okolo mňa deti nemali, a dobre bolo... kojila som len 4 týždne a nemám kvôli tomu žiadne výčitky (lebo mi ich žiadne fórum nevnútilo), nemala som dilemy aké plienky, aké hento tamto, očkovať alebo nie, nosiť alebo nenosiť, aký kočík, akú sedačku, všetko išlo samé od seba a nemusela som kvôli každej blbine sadať k netu a radiť sa so širokou verejnosťou, aby sa mi dostalo 1000 protichodných dobrých rád... ja normálne úprimne ľutujem tie mamičky, ktoré by bez koňa (alebo netu všeobecne) snáď ani neprebalili vlastné dieťa... jasné, nájdu sa tu aj naozaj dobré a užitočné rady, ale teda je ich ako šafranu medzi kategóriami "som tehotná? môžem dýchať v tehotenstve? kto mi objedná? čo si myslíte? " a podobne... na tvojom mieste sa asi vrátim do "stredoveku" a robím všetko tak ako pri prvej, teda podľa seba 😉

jul11
4. feb 2014

@hamimami super pribeh. presne,niekedy neznalost pomaha.al ena druhej strane moznost vyberu a vyskusanie nie je zle. ja si nazory vypiocujem,pripadne vyskusam,co ma zaujme a urobim podla seba. sice som tiez nachylna skusat moderno starodavne veci-nosice,satky a tak.ale rozhodnem sa podla mojich moznosti,schopnosti a preferencii babatka.nasa sa tiez nechce nosit,nosic sme kupili 🙂 . myslim,ze aj maminky,ktroe dojcia,nie vsetky su vyspane,zalezi od babatka. nasa spavala celkom dobre,tak 1-2x v noci hore,to sa dalo. mam kamosku,ktroej maly si tiez z nej spravil cumlik a to maval cumel,potom ho vyhodil a uz nechcel. je to velmi,velmi individualne.urob podla seba.ak uz citis,ze nevladzes kojit v noci,tak to ukoncite,ked uz ma na to vek. niektore dieta potrebuje pozvolna prestat,niektoremu je lepsie s tym razne seknut.kazdy ti poradi nieco ine.preto si vypocuj,uvaz a urob,co si myslis,ze bude najlepsie. ja som zase pozadu vo vseljakych kruzkoch a aktivitach pre dieta,kazdy teraz na nieco chodi. my nie 🙂 mala zije,je zdrava,hrava,sikovna,v niecom aj sikovnejsia ako starsie deti,takze tiez neriesim,...

jankasmilee
4. feb 2014

Ahoj. Ja Ti sice moc nepomozem, ale Tvoj prispevok ma velmi zaujal, akoby som ho pisala ja 🙂. Presne rovnako to je u mna, akurat mei tai sme neskusali - a som asi rada... Takze som zvedava na ostatne komenty 😉.

luba28
4. feb 2014

pri dcere konik nebol,ale teraz pri synovi je,ale tazku hlavu si tu z neho nerobim,....ano,nejake rady si rada precitam,ale väcsinu si riadim podla seba,alebo vyuzivam rady,ktore si pamätam ked robila este moja mamina pri mojej sestre,...a zatial sa mi osvedcili,......

luba28
4. feb 2014

@hamimami ja som deti nekojila,teda vzdala som to asi po 2 mesiacoch trapenia,cize neviem ako ti poradit,...

lienkaninka
4. feb 2014

nič nerobíš zle, len každé dieťa je iné s tou nesolenou stravou to nepreháňaj , ked mu chutí vaša dospelácka strava tak mu daj a ked ju varíš len ju menej dosoľ a dochuť a také mu daj papať a ked ju budeš jesť ty tak si ju dochutíš na tanieri. A na margo tých vyspinkaných a sviežich mamičiek nie si v ich domácnosti a nevieš ako to u nich funguje, či im niekto nepomáha a vieš ako sa vraví papier toho veľa znesie. A niekedy stačí načúvať našemu materinskému inštinktu a nepočúvať nikoho naokolo, ty najlepšie vieš čo je pre teba a tvoje drobce dobré

katka1981
4. feb 2014

Zlatko nic nerobis zle, moja bola na Nutrilone od 9. tyzdna a myslis ze mi spavala? Ako 15 mesacna bola hore 3x za hodinu kazdu hodinu pocas celej noci, cely jeden mesiac, inak bola hore rozne 5-10x za noc, niekedy hodinu dve nevedela zaspinkat. Zhruba od roka, roka a pol nejedavala v noci vobec. Ak ma niekto pocit, ze recept na prespatu noc je UM, je to strasna blbost, ani kase ani nic, ani medik na cumlicek zazraky nerobia. Nam zacala lepsie dcerka spavat od 3 rokov a to sa budila uz len 1-2x za noc. V juni bude mat 5 a budi sa 1x cikat, ak ma zly sen aj 2x ale malokedy. A ked je chora zas sa budi viac. Kazde dietatko ma iny spanok, to, ze su surodenci, neznamena, ze budu spavat rovnako. Nemala si skor pocit, ze je vsetko v pohode, kym si nezacala vela citat? Lebo ja az ked som prestala citat a hlavne trapit sa nad hovadinami az vtedy som sa zacala citit ako dobra mama, predtym som sa citila neschopna, lebo ine deti su poslusne, ine deti nerobia toto a nakoniec aj na tie ostatne to preslo, tak som sa potom zabavila. A k tej strave. Mojej som nesolila do roka vobec a hoci je uz velka dost, solime jej velmi velmi striedmo. A robila by som to aj pri dalsich detoch. Nech sa dialo cokolvek poriadok v strave u nas bol, ajked pri ostatnych veciach boli aj hodinove cirkusy, neustupili sme a som rada. Takze kde ide o zdravie dietata, by som nic nemenila, ta sol mu neprospeje, nema vyvinute oblicky. Ale hlavne sa netrap nad tym, co robis zle. Hladaju snad tvoje deti? Chodia spinave, smrdia? Nelubis ich? Tak odpoved poznas. 🙂

dankapap
4. feb 2014

tie "svieze dojciace matky vyspinkane a latkujuce"nie su super mami neboj-nejde vsetko na 100% bud im niekto vari alebo maju doma bordel ....skratka neda sa vsetko na 100%zvladnut .ja myslim ze si naj mama pre tvoje deti ze lepsiu by nenasli 🙂 🙂 🙂 🙂

poly2406
4. feb 2014

🙂🙂🙂....práve ležím s malým a robím mu cumeľ 🙂🙂🙂
Dievčatá, ako píšete, každému vyhovuje niečo iné. Ja sa riadim tým, čo vyhovuje bábu - a to mám tretie. Nehovorím, že si nevypočujem alebo neprečítam radu. Ale každé dieťa má iné potreby. Prvé dve som nedojčila, malého neviem odstaviť - má 20 mesiacov a naháňa ma non stop 🙂
Cez deň mi to nevadí, ale noci sú hrozné...5-6 krát, tejto ani už nepočítam...
Som unavená a zmorená a teším sa na to, kedy sa už konečne vyspiiiiim.
Ale aj to raz príde. 🙂🙂🙂

hamimami
autor
4. feb 2014

baby, dakujem za prispevky, aspon vidim ze v tom nie som sama 🙂 ale zase na druhej strane nechcem hadzat vinu na konika 😀 lebo mi vela krat aj pomohol, naozaj rada sem chodim, niektore temy ma aj pobavia a tak kym maly pospinka v kociku ja sa takymto sposobom odreagujem a nieco nove zase naucim.....skoda ze vela krat sa to zvrtne a niektore maminky sa zacnu urazat a kritizovat....a deticky su naozaj kazde ine, no som rada ze nie som jedina komu sa tie moderne metody nejak nepodarili 😀

hamimami
autor
4. feb 2014

@poly2406 aaaaaaaaaaaaaa 20 mesiacov? to si ma teda povzbudila 😀 😀 😀 co mi zeny nevydrzime vsak? inak som sa uz aj pohravala s myslienkou ze skusime pomaly prejst na umele mlieko ale hned som to zavrhla ked som videla tu malu makovicu ako si spokojne cucka 😅 co uz treba asi len vydrzat

siska53
4. feb 2014

@hamimami juj,no,ono tie deticky su rozne...moji sice napriek dojceniu v noci spinkavali a cumel,im nic nehovoril,ale,mala,zas chodila cez den aj 20x,tak som jej to zredukovala na ranne a vecerne dojcenie a po,mesiaci uz len,ranne. Prsia som,si octovala a prebehlo to hladko.
a nemysli si,ze nie sme nevyspate..clovek pk veceroch aj dohana,co nestihol,nedalo sa cez den.mam doma totiz obe deti,kedze maly sa nedostal do skolky a zladit dve deti s rozdielnymi zaujmami,ktore sa ccu hrat kazdy po svojom a prave so mnou v tom,istom,case da zabrat. Maju 22m a takmer,4 roky.a maly bol,zas denny nespavec,po 15m si obcas zrusil spanok popoludnajsi a ja uz tehotna s malou a po 2.r,zrusil popoludnajsi spanok uplne,takze ani pocas popoludnajsieho spanku malej nemozem,v klude si porobit a trosku oddychnut,ale su to moje,milovane deturence a stoji to za to.
skus mu obmedzit dojcenie v noci,skus to octovanie a hadam sa lepsie vyspis. Moja sa trosku par dni,potom,uz nie a bolo dobre.
drzim paste!

tilly24
4. feb 2014

nic nerobis zle, kazde dieta je ine, aj ja mam starsiu dcerku, kojenu do 10 mesiaca, sikovnu, sice mala cumlik skoro do 3 rokov, a v plienkach bola do 2 a pol, je stasna, vysmiata, kdezto synator- najmladsi clen rodiny, ma 2 roky, stale je kojeny, na nocnik ani len nepozrie, ale tiez je to spokojne vysmiate dieta, a ja o sebe ani nehovorim, uz 4 roky som nespala celu noc, cez den s aani nezastavim, a tiez vyzeram stastne a spokojne, no co uz nejako sa to da vydrzat, deticky nebudu vecne malea hlavne si nemyslim ze vsetky maminky su take dokonale ze zvladaju uplne vsetko - latkovky, aj domace prikrmi a este aj spanok a k tomu spokojne deti - to sa neda 🙂

hamimami
autor
4. feb 2014

@siska53 fiiiiiiiiha o metode octovania pocujem prvy krat :D dakujem vyskusam ale neodstavi sa mi potom uplne? lebo rada by som dva krat denne ponukla svoje mliecko do tzch dvoch rockov....v noci by som mu dala aj cajik len on nechce flasu a cez den pije caj z hrnceka ale to sa polovicou poolieva aj ked je netecuci 😅 v noci by to asi neslo 😒 inak to je super ze sa ti vecer este chce dobiehat zameskane, ja teda trvam na tom ze vecer chcem mat pre seba, no aj tak musim byt v pohotovosti podat cicik 😀

barboratokei
4. feb 2014

Syncek ma 14 mesiacov a od narodenia spi s nami v posteli. Vyhovuje nam to, ze nemusím v noci vstavat z postele. Jednoduchú mu dám prsnik a pokracujem v spánku.
Co sa týka jedla, varim rovnako pre celu rodinu a to uz 4.rok odkedysa narodila staršia dcérka. Menej soli a viac bio. Nosime sa v nosici a používam eko papierové plienky z DM. A hlavne sa neporovnavam s inými mamickami. Sme rozdielne, deti su rozdielne a tak nam každému vyhovuje nieco iné. Zisti, co najviac vyhovuje vam a bude ti lepšie.

siska53
4. feb 2014

@hamimami no tvoj je mladsi,tak,ti neviem povedat,mozno by som,na,tvojom,mieste pockala a vydrzala este par mesiacov.to som,tu tusim,citala,o octovani a mne to pomohlo.Moja sa neodstavila,cucame aj teraz,ale uz len,rano.
no zas,nie kazdy vecer mam energiu a nie kazdy vecer sa mi chce,ale vacsinou este nieco spravim.a vlastne,teraz som si posedela a idem,trosku kuchynu pozriet a ocistit.🙂
drzim,paste,nech maly trosku polavi v cucani. A neboj,nic nerobis zle.

siska53
4. feb 2014

@hamimami a ozaj,vodicku si neskusala,namiesto prsa? Alebo mnohe si chvalia spanie priamos dietatom v posteli,ze je to pohodlnejsie,vyspia sa obe strany,nevstavas a neprekladas z postielky do postele.

hamimami
autor
4. feb 2014

@siska53 spime spolu cca od jeho troch mesiacov ako inak 😀 😀 😀 to by som nezvladla ho tolko krat prekladat 😕 mame jeden bok postielky prec takze je otvorena a prirazena k nasej posteli takze sa obcas aj stane ze ho tam rano najdem, no to spolocne spanie mi nevadi len to caste budenie 🙄

zuzkat1
4. feb 2014

@hamimami ja som dojcila 3 roky a 9 mes. Do 2 rokov sa budila 10x za noc.potom postupne menej. Ako 3 a pol rocna prespala noc. Kamoska nedojcila vobec a drobec sa jej do 3 rokov budil kazde 2 hodiny.
Sa len smejem ze moderne metody😀 Ved dojcit ze prirodzene a nedavno ine ako latkove plienky neexistovali🙂

dobromila
4. feb 2014

@hamimami Keby si to mala naopak, tak to cele vnimas uplne inak. Myslim, ako u nas - prve dieta katastrofalny urevanec, nespavec, do toho zdravotne problemy - no myslela som si, ze som ako matka zlyhala na celej ciare. Casom sa to vsak nastastie pomalicky upravuje a druhe a tretie dieta - povahovo aj na udrzbu uplne ine- pohodovejsie ma presviedcaju, ze asi to nebude len vo mne - ta "chyba", ale ze kazde je specificke. Ja som napriklad dojcila vsetkych troch priblizne do roka. Pritom som si myslela, ze nech sa prostredny odstavi sam, ked bude chciet, hoci aj v dvoch rokoch, ale od pol roka mi robil cielene zle pri dojceni, ze som s tym jednoducho musela seknut sama - v zaujme svojho fyzickeho aj dusevneho zdravia 😅
Dalsim omylom, v ktorom som zila bolo to,ze som si o manzelovi myslela, ze aky je on super trpezlivy, ako dokaze nevybuchnut, ked robia zle atd. A ze aka som ja hysterka a tak. Lenze po tom, co som pol roka chodila mimo domu na tyzdnovky do zamestnania a mal ich na starosti on som si vsimla jeho castejsi krik a celkovu zmenu - a to sa pritom chodil odreagovat do prace 😉 Takze ked si ho predstavim cele dni s detmi doma - nebol by o nic lepsi/horsi odo mna. Veru tak!

siska53
4. feb 2014

@hamimami tak potom,uz,len,vydrzat a ja,by som s octovanim,ak sa nic nezmeni,zacala tak,okolo 14-15 m,to uz bude starsi.ja som,musela,okolo 19m,lebo zacala nejak cez den chodit pocucavat a uz mi to vadilo,prsia boleli,tak som,si povedala,ze je nacase nieco,s tym robit.
inak,tie deti su take,rozdielne,mala,total zavislacka a maly bol,odstaveny v 11 m,mala som,podliatiny a uz ma,dojcenie boleli a to sme boli na 2-4dojceniach a on to vzal,uplne,ok,jemu to bolo jedno!

danula.ch
4. feb 2014

@hamimami ja som oboch nosila v manduce, nedam na to dopustit 🙂 . oboch som dojcila rok. starsi sa po nadojceni vratil v noci naspat do postielky, mladsia postielku do roka ani nevidela. budili sa rovnako casto, aj ked to spolocne spanie s malou mi prinieslo pohodu aj pri castom nocnom dojceni. kazdy su iny, uz od prvych dni v porodnici a myslim si, ze so mnou to nema vela spolocneho 😉 🙂
len co je este zaujimave, tak teraz ked sa mala v noci prvy krat zobudi v postielke a prelozim si ju k sebe na postel, spi az do rana bez zobudenia. ak ju necham v postielke, budi sa aj 5x za noc

miriem
4. feb 2014

@hamimami Ja sa ti vyjadrim len k tym latkovym plienkam- podla mna si netrafila vhodny typ plienky. My latkujeme od zaciatku, maly mal teraz 2 roky a kedze nocnik uplne ignoruje, latkujeme dalej. Mala som viacero typov a niektore som tiez odlozila do skrine, lebo mi ich vzdy precikal. Deti maju rozne ritky, rozne hrube nozicky, preto kazdemu sedi ina plienka. Nam napriklad uplne sadli plienky Pop in, aj ked teraz uz nedavam tie original vkladacky, ale normalne tam poskladam klasicku stvorcovu plienku. Treba len skusat. viem, ze to lezie do penazi, preto sa odporuca na zaciatku kupit trebars 5 druhov po jednej plienke a sledovat, aka je pre vas najlepsia. Ostatne potom predat na bazariku...

monhla
5. feb 2014

Pobavila si ma 😀 Vraj kojace maminky vyspinkané a svieže ! Že sme sa mi dve minimálne 4 roky nevideli 🙂 A to je mladšia ešte zlatíčko. Staršia nespala do cca 18 mesiacov v noci ani len hodinku v kuse /budenie cca 14-15x za noc ☹ / a cez deň spala cca 20-40 min ! Keď bola hore, tak sa sama neprehala ani 5 minút. Bola som na prášky a to som mala iba 1 dieťa.
Mladšiu tiež nosím. Šatku som kúpila keď mala 10 mesiacov, dovtedy ringsling. Látkujeme niektoré dni - občas nie 😀 A ide to, lebo vstáva v noci LEN každé 2-3 hod /pre mňa je to po staršej super spánok/ cez deň spí niekedy aj 1,5 -2 hod a dokáže sa sama hrať aj 30 min.
A v čom je medzi nimi rozdiel? Vo výchove určite nie a nemôže za to ani modrý koník 😀 . Jednoducho majú každá svoju povahu.

P.S. My máme už 4 druh látkoviek. Najper nám vyhovovali štvorce na novosklad /do cca 5m/, potom babylucy novavičkové + pulky, v lete jedine kapsovky a teraz striedame kapsovky a bambi roxy+pul. Na jar a v lete asi zase len kapsovkya potom už hádam nič.

hamimami
autor
6. feb 2014

jaaaaaj baby to som si uz aj ja uvedomila ze problem bude aj v plienke, mam kapsovky no ale podla mna saju velmi velmi malo 😠 uz ako malinke babatko ich dokazal precikat...no a k tomu nocnemu vstavaniu asi tolko ze ja som strasne slaba v tomto ze nechaj ho, vydrz par noci, poplace si a potom si zvykne....lebo ja sa skratka nedokazem na neho pozerat ako place 😒 aj cez den ked placka ma ma hned k dispozicii, tak to bol aj s dcerkou, nikdz som ju nenechala vyplakavat, takze budem musiet vydrzat a ono sa to raz upravi.....viete vzdy sme s manzelom hovorili o tom ze budeme mat tri deticky, dokonca ani po porode Filipka sme od toho neupustili ale teraz ked si predstavim ze nahodou by bolo malinke zasa nespavec......uz asi nie ☹ som asi sebec ale na to ja fakt nemam sil....a este sa chcem opytat, tie ktore ste dojcili a vase deticky mali cumlik, spavali lepsie? teda v noci ked sa prebudili, dali ste im len cumlik alebo vyzadovali prsnik?

hamimami
autor
6. feb 2014

jaj a este jedna otazka, dokedy ste svoje deticky nosili? hlavne ak ste mali mei tai.....zaujma ma ci je este nejaka sanca ho vyuzit v na jar, v lete....to bude mat uz cez rok

siska53
6. feb 2014

@hamimami no,ja som nosila malu asi do 14-15 m,lebo ona neskoro zacala chodit neskoro,az po 18.m ale viem,ze pri synovi bysom ju nevyuzila dlhsie ako do 11 m,lebo on v ten cas zacal chodit a uz sa nosit ani nechcel. A mala zas uz potom chcela sa zapajat do ihriskovych aktivit,takze po ihrisku uz v lete stvornozkovala,v nosici by uz nevydrzala.
ale mozno ine deti by v nosici vydrzali,tazko povedat,aspon na nejake nakupy ci vybavovacky..

nikka2610
6. feb 2014

Ja tomu tiež nechápem..moje dieťa šlo podľa internetu.keďže som nemala žiadne mamičky,babičky,tetušky pri sebe,aby radili.keď bolo choré...google,keď plakal a ani za nič prestať...google.a stránky s radami ako je to najsprávnejšie.a teraz má môj syn 18mesiacov,aj teraz na mne sedí a cucká si,lebo treba kojiť čo najdlhšie.varenú stravu do ňho dostať je boj.na nočník sa vzpiera,nosí sa stále po rukách,v noci sa budí aj 5-6x.nás materinský inštinkt je naj.každé dieťa je iné,a ja už teraz viem,že to druhé budem vychovávať inak.jednoduchšie pre mňa,lebo na nás je to celé postavené.keď sme my spokojné,tak budú aj naše deti.