Čo robievajú vaše 4-ročné deti večer ?

brita7777
23. jún 2020

Syn bude mat 4 a jeho cas spanku sa posunul na 20:00-20:30, co znamena menej casu pre nas 😖
zo skolky je od 4 doma, ma vanu potom pozera film, hra sa vecera a este stale vela casu do spania, neposedi.
Mame este druhe 2rocne, chodi spat v podobnom case, nepohraju sa spolu, bud sa besnia alebo beru si hracky, som hore od rana a mam za cely den dost. Co robievaju vase deti v tom case pred spanim ako to mavate rozvrhnute pri 4rocnych detoch a ich nevycerpatelnej energii ?😌 prip. pri 2 detoch.

cistykvietok
23. jún 2020

@brita7777 Kamoška po škôlke berie deti na dlhšiu vychádzku alebo na ihrisko, kde sa fyzicky trošku unavia. Alebo sa hrajú na dvore s loptou, aby sa vybehali a pod. Každé dieťa je iné, tak asi na každého platí aj niečo iné na únavu. 😀

renka30
23. jún 2020

My sme chodili zo skolky rovno na ihrisko a takto v lete sme tam boli az do vecera...

mima1
23. jún 2020

Nas ma 4 roky. Chodi rovnako o 20 az 20.30 a to odkedy sa narodil. Skor si neviem predstavit zeby chodil

lenuliatko84
23. jún 2020

Moj maly (bude mat 5)sice do skolky nechodi,ale ked je pekne sme cely den vonku.bud vylet,alebo bike,korcule,sportove ihrisko.vecer sa zahra na mobile alebo pozrie rozpravku.a este sa s nim ucim kreslit,strihat a naucit sa posmeno ,,r,,a ked je skaredo alebo v zime skoro tma,bud kuka ropravku alebo sa hra v izbicke

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daganov
23. jún 2020

@brita7777 nechodite vobec von? Ved do siestej mozete byt vonku, potom vecera, chvilu sa pohrat, vana, rozpravka a spat

renatka1985
23. jún 2020

Nas ma dva roky a aktualne si posunul vecierku /zrejme kvoli svetlu/ na 21:30. Sme s nim vonku aj do pol osmej - na dvore, potom dostane veceru, nejaku knizku pozrieme, alebo mi asistuje pri praci doma, sprcha a spat.

louise
23. jún 2020

Vela sme vonku, rovno zo skoly a skolky na ihrisko, na bicykle, na zahrade. Podla ucenia starsej ideme domov. Vela sa hraju, telku moc nepozeraju. Spat chodievaju obaja o deviatej, pred spanim citam kazdy vecer rozpravku. Starsia byva unavena aj skor, vzdy dobre spala. 4rocny Teo vzdy spaval menej a skor ako o 21 nezaspi. Rano vstavaju obaja o 6 a staci mu to, tak som to prestala riesit.

mondolina
23. jún 2020

Po škôlke treba ísť von, aspoň 2 hodiny, skôr sa unaví.

majulino
23. jún 2020

Ked boli moji vo veku 2 a 4 tak zo skolky o 16 sme este chodili na prechadzky a na ihrisko. Domov okolo 17-18 to sa najedli, okupali alebo osprchovali, popocuvali rozpravku a isli spat. Popripade sa este zahrali. Ak si myslis, ze teraz budes mat malo casu pre seba, pockaj ked zacnu chodit spat medzi 21-22:00🤣🤣🤣 az vtedy to bude srande. Apropo moje deti uz 8,5 roka vstavaju pravidelne o 5:40 rano, tiez som cely den na nohach, predtym som aj do prace chodila na 12-14h (casnicka) teraz som na MD a nezmenilo sa vobec nic.

silvi300
23. jún 2020

@brita7777 Môj malý má 6 aj pol roka. Má pevný režim a to o 16:20 prídeme zo škôlky, o 19:00 sprchovanie, potom večera, dovolím sa mu zahrať si nejakú hru na mobile na pol hodinku, lúbi pozerať šport, počasie a akonáhle skončí počasie o 20:35, tak vypína sa všetko a ide sa spať. Môj má PAS a on cez týždeň má svoje rituály medzi príchodom domov zo škôlky a osprchovaním. Cez týždeň na ihrisko, ani nikam von nechce ísť ani za svet. Rovno zo škôlky domov 🙈😏

sissy27
23. jún 2020

@brita7777 zo škôlky sme chodili rovno na ihrisko a tam sme boli až do.... no niekedy aj do západu slnka v lete 😃 sprcha, večera a spať, na telku alebo tablet ani nebol čas. Neviem na čo by som s deckom sedela od 16 doma keď nemusím 🤷‍♀️

bellovag
23. jún 2020

Naší majú 6 a 3 a pol...robím do 16.00, idem po nich do škôlky a prípadne spolu na nákup..doma sme okolo 17.00, najedia sa a bežia von..bývame v malej dedine pod lesom, takže idú väčšinou von sami, veľa času trávia s manželom pri práci okolo domu,...von sú aj do 19.30-20.00. Keď prší hrajú sa dnu...vždy si niečo vymyslia...TV nemáme, takže nepozerajú, takisto nemajú ani tablet a mobil 🙂 Keď prídu dnu tak ešte niečo zjedia, sprcha a vždy si pol hodinku čítame v posteli... Ešte taký rok a aj Tvoji sa pekne zahrajú spolu...

simca06022011
23. jún 2020

No tak ako, mate to asi trosku prehadzane 🙂 zo skolky von, vecera o 18tej, vana/sprcha a do postele. Presne v tom poradi... najskor aktivity a pre nas kupel bol znak toho, ze sa ide do postele. Mne mala drichmala o 19:30 🙂 Treba si uvedomit, ze to dieta v skolke spalo, je 2 hodiny po prebudeni, mozno tri.. ma kopu energie. Treba im sa vybehat, vysaliet, hrat sa.. inak nezaspia.

tristanka
23. jún 2020

Deti majú 5 a 2 roky. Čo robievame večer? Hneď zo škôlky ideme na krúžok alebo von (na ihrisko, do prírody, športovať, keď je sychravo detský kútik, navštíviť kamarátov, rodinu). Porozmýšľajte v rámci možností čo sa dá vo vašom okolí robiť. Aj nejaké krúžky sú fajn, treba spolu vybrať čo by ho bavilo, ale to asi až od septembra. Keď prídeme domov (v zime medzi 6-7, v lete medzi 7-8) okúpem deti, dáme si večeru, ešte sa pohrajú, porzrú rozprávku, prečítame knižku a o deviatej spať. Skúšala som aj skôr ale v lete to nemá zmysel keďže je svetlo, skôr nezaspia.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz