Čo robí pediatrička počas poradne?

24. júl 2023

Ahojte, chcela by som vedieť, robí vaša pediatrická na poradniach, ďakujem 🙂

zuzanka.zuzu
24. júl 2023

ako staré dieťa?

autor
24. júl 2023

@zuzanka.zuzu od narodenia po pol rok

glorikarebeka
24. júl 2023

Meria, váži kontroluje všetko

nataliik
24. júl 2023

Vyzlečieme, odvazi, odmera, skontroluje hlavicku-obvod odmeria a fontanelu, prekontroluje celé telo, popocuva srdiecko, pluca potom skontroluje reflexy a pýta sa na papanie, spanie , pohyb atď.
Keď na niečo upozornim alebo sa spýtam, skontroluje aj to.

autor
24. júl 2023

Naša robí len toto - odváži, odmeria, obvod hlavičky, pozrie fontanelu, pozrie telo, pipik a koniec.
Aši zvážim odchod od nej, lebo mi to príde malo, nepozerala ho ani na brušku, ani pritahovanie, nepopocuvala nič...

autor
24. júl 2023

Ešte sa pýta co malý papa a koľko.

deby3
24. júl 2023

Do roka ju vazila a merala, skontrolovala fontanelu a ockovala. Nic viac. Po roku povedala, ze uz nevazi a nemeria, v podstate ju zaockovala bez akeholvek vysetrenia a isli sme. Dokonca na moju prosbu nech mi ju zmeria povedala, ze to sa uz nerobi. Nepozrela jej ani do ust, zuby jej "kontrolovala" tak, ze sa ma spytala kolko ich ma. A po tom ockovani okolo 16 mesiacov, ci kedy to bolo, povedala, ze ak mala nebude chora, ze najblizsie mame prist, ked bude mat tri roky. Nemam rada lekarov, lebo podla mna maju pacientov uplne na haku.

autor
24. júl 2023

@deby3 no aj mne to tsk príde. Ja som si našu vybrala lebo je pľúcna dr, ale keď sme sa raz medzi rečou bavili so sestrou, čo jej doktorka robila s jej deťmi, je to 100 a 0...preto som sa pýtala, či len naša je taka, alebo ci je to bežný postup.

aknamorka22
24. júl 2023

Nás prvý pediater len popocuval srdiečko. Ja sama som dieťa vazila. Sestrička sa opýtala ci je nejaký problem. Inak nič! S druhým dietatom sme prešli k inemu pediatrovi a to bola jedna báseň. Boli sme v ordinacii polhodinu. Vazila, merala dĺžku, obvod hlavy, fontanelu, prezrela celé telo, usta, nos, skúšala kožu. Potom sme si sadli a pýtala sa, co robí aký má režim, čo dokáže a dala mi priestor na otázky. Vždy mi dala aj vytlačený papier s informaciami a hlavne ako prikrmovat a atd. No proste úžasné. A to je už doktorka, ktorá by mala byť na dôchodku ale lepšia ako sto mladých doktorov. ❤️

autor
24. júl 2023

@aknamorka22 to je super 🙂 takto nejak by som si to aj ja predstavovala, predsa keď je niekto rodičom prvý krát, nevie poriadne co je správne co nie.. Doktorka by mala byť od toho nasmerovala ale nemá ako keď nič nekontroluje🤷‍♀️

lilope
24. júl 2023

Všetko čo uviedla @nataliik plus pozrie do hrdla.

nataliik
25. júl 2023

@lilope pozera aj hrdlo (zabudla som) 😊