Maminky dcerke strasne skodi voda ked sa kupe...byvame v bytovke cize nic s tym nespravim co mam pridat do vody ked sa po kupeli strasne skrabe celu noc?Mame o koznej aj olej do kupela ale nezabera momentalne mame oliatum,,,ma aj atop.ekzem a kupem ju len raz za tyden inak sa sprchuje
Nam pediatricka predpisla tiez Oilatum - tekuty parafin. Dcerka mala velmi suchu a citlivu pokozku. A to nebyvame ani v panelaku. A na premastenie krem z kyseliny mliecnej...tak mazeme a nekupeme sa kazdy den. Plus kozna nam dala Linolu fett na premastenie - dostat aj bez predpisu. Davala som si aj ja na ruky, ked som mala z tolkeho umyvania ruky vysusene. Oilatum nam pomohlo ale asi v kombinacii s kremom z kyseliny mliecnej. Mali sme nabeh na Dermatitidu.
kupat vo vyvare z ovsenych vlociek... skus, za to nic nedas...
ja by som pridala do kupela klasicke mlieko to zjemni pokožku a nevyvolá v kupeli reakciu. je to prirodne inak to môže byť aj svrbenie napriklad alergicke na praci prášok, alebo uterák je viax krát použitý skus meniť uteráky dcerke denne🙂
Katka, nechtikovy balzam z lekarne, je to taka velka pixla, staci malinko a po kupani rozotries, neter ma atopicky exem+alergiu, vzdy na jar sa jej to zhorsi, a tento rok skusili ten gel a nema to uz take podrazdene
ja som sice neskusala, ale videla som gulu do kupela, ktora odstranuje chlor, na ktory je zrejme tvoja malicka taka citliva. najdi si to na nete 🙂
balneum hermal plus
Aj moj maly ma atopicky ekzem. Ja mu do kupela pridavam seba med penu a Bübchen olej. Kupel ma 2x do tyzdna(aby sa zbytocne pokozka nevysusovala), ale klasicky sprcha podla potreby okrem toho(my este prebalujeme, takze po kazdom prebalovani). Nam sa osvedcilo toto, ale co vsetko sme vyskusali predtym, bolo toho dost. Ak sa mi zda, ze ma suche niektore casti tela, aj tvaricka, viackrat denne mu to potieram kremom lipobase.
zvonkohra maly ma tiez AE a mali sme aj oilatum ale to sa mi moc nepacilo a ked sme isli k inej koznej ta zase predpisala linolu
http://www.mojalekaren.sk/linola-dusch-und-wash...
maleho kupeme minimalne,,iba oprchovat aby bol co najmenej vo vode aby nemal pokozku vysusenu...
ta linola je aj na predpis to ta vyjde nejak okolo 4e inak stoji vyse 10e
mozno jej nevadi voda ale pripravok ktorym umyvas-ale neviem posudit lebo si nenapisala ani cim umyvas ani cim po kupani natieras-to je velmi dolezite.
Takze take zakladne zasady-kupel by mal byt max.10 minutovy,do vody mozes pridat ovseny kupel alebo morsku kupelovu sol ale bez farbiv a parfumacie.Ak ma ekzem zapaleny kupkaj v odvare z dubovej kory.Na umyvanie pouzi ovsene mydlo a mydli len partie ktore si to vyzaduju-teda ritka a pod.Tie rozne oleje do kupela nepouzivaj,vobec niesu vhodne pre ekzematikov.Po kupkani natriet pokozku lahkym hydratacnym kremom,ak mate suche ale nezapalene miesta tak na tie mozes dat aj mastnejsi krem.Na zapalene miesta nenatieraj nic mastne ani olejove.Skriabat sa moze aj z prasku na pranie,treba prat v mydlovych vlockach.
Plnotucne mlieko robi zazraky pri kupani. Olej dlhodobo skor vysusuje, hlavne ak ma ekzem.
my sme tiež vyskúšali všeličo a zabrali nám jedine ovsené vločky do kúpela a krém lipobase po kúpaní.....
nekupat vobec, ak jej to skodi, iba sprchovat
daj si do klasickej bavlnenej plienky velku hrst ovsenych vlociek, plienku zakrut, aby vlocky nevypadavali a to jej namoc do vody. nechaj jej to tam pocas celeho kupela. vlocky zakalia vodu, ale to je ok. po kupeli len poutieraj. vyskusaj toto, mozno to malickej pomoze.
co tak najprv skusit odstranit pricinu svrbenia? ...je tu tema o AE, pozrela by som tam, upravila jedalnicek. AE proste v noci svrbi, Oilatum by som nezatracovala (ak su krvave skrabance hadam aj oilatum plus,,, neviem, odbornik nie som), ale az ked bude pokozka stabilizovana, pekne ju hydratuje, nam tiez v akutnej faze neurobil terno, on protisvrbivy nie je,, ovsene vlocky nie su zazrak, mozu chvilkovo pomoct, na dlho by som nedavala,, co ked ju drazdi lepok,, len by to zhorsilo situaciu, ak drazdi mlieko a prida sa do kupela,,, no cista katastrofa, treba sa na to pozriet zvnutra, precistit telicko, nasadit dietu, mozno aj iny pripravok do kupela,, kupat kratko vo vlaznej vode,,, je to beh na dlhu trat, porad sa v temach co sa tomu venuju 😉
ozaj a skrabe sa len po kupeli, inak nie? ..tak nekupat
A škrabe sa vyhradne iba po kupeli?mne sa dcerka od narodenia škrabavala až do krvi,kožna nam stale tvrdila že ma AE,mali sme neskutočne vela roznych masti na premastovanie pokožky,uživali sme fenistil,nič nepomahalo,a až po 10tich mesiacoch zistili že mame alergiu na BKM s ktorej dcerku strašne svrbelo cele teličko.Kupali sme ju maximalne raz do tyždna,vždy s olejom oilatum,kupel trval asi 10min. nie dlhšie,jemne sme osušili a vždy sme ešte niečim premastili pokožku,večšinou modrou indulonou,teraz použivame Bio kokosovy olej z DM,perfektne sa natiera a je po nom hebučka pokožka a je dobre znašany aj detičkami ktore alergicky reaguju na kozmetiku.
Malá má tiež AE. Skús Balmandoil, mandľový olej Hipp, alebo olej od f. A-Derma http://www.docsimon.sk/tovar/a-derma-exomega-hu.... Ak by mala alergiu na BKM tak určite žiadne kúpele v plnotučnom mlieku! Celkovo pri AE u mňa vedie kozmetika A-Derma a Bioderma. 😉
balneum hermal aj nám pomohol
skús ho kúpať menej často - len tak tri krát do týždňa - medzitým umývaj ruky, nohy - len spodky nôh a samozrejme zadok a tvár... Do vane nedávaj nič, normálne ho umy detským mydlom a na vlasy použi detský šampón a zároveň ho po každom takomto kúpeli natri modrou indulonou - ak má suchú aj pokožku na hlave tak olivový olej z lekárne na tie vlásky...
Toto máš také praktické a dlhodobé a pomerne lacné riešenie než používať neviem čo do vody, proste má suchú pokožku, to mám aj ja aj malá od narodenia a doma máte asi príliš tvrdú vodu... Skús to pár týždňov, uvidíš že to pomôže...
Linola krém - mala som recept od dr., ale v lekárni mi povedali, že to je za tú istu cenu ako bez receptu, cca 12€, už nepamätám presne
Linola do kúpeľa - treba pýtať recept, ale na 400ml, lebo za 400ml sa dopláca 2,58€ a za 200ml cca 2,50€
@zvonkohra, aj moj syncek ma ekzem, existuje filter na chlor,my ho mame tiez, vyrazne redukuje obsah chloru vo vode a tak voda menej vysusuje pokozku, posielam link http://www.powel.sk/?content=filtre.sprchove.home
Okrem toho nam velmi pomahal ovseny kupel (od firmy Topnatur, predtym bol v doze, co bolo vyhodne, teraz uz len davkovany v sackoch) http://biocare.sk/eshop/produkt/ovseny-kupel
Oilatum ani ine oleje nam nepomahali. A po kupeli som natierala Exomegou od A-dermy alebo klasickou modrou indulonou ci niveou 😉
neskúšala si prevariť vodu?