Používate na dezinfekciu hračiek, prebalovacieho pultu a podobne nejaký dezinfekčný prostriedok? Aký a kde ho je dostať? ďakujem
nikdy som žiadny dezinfekčný prostriedok (na hračky a pod.,teraz nemyslím wc a pod. ) nepoužívala,vždy som všetko len umyla teplou,prípadne horúcou vodou a to bolo všetko.nie je dobré všetko dezinfikovať,pretože sa vytvára až príliš sterilné prostredie okolo dieťaťa a to robí viac škody ako osohu.obyčajná bežná čistota stačí
@kamanima ja by som sa v beznej domacnosti so zdravymi jedincami viac bala tych chemikalii nez bacilov. Hlavne antibakterialne pripravky su zloba. Radsej ked uz tak len umyt klasickym detskym mydlom/ jarovou vodou a oplachnut horucou vodou, co sa da vyvarit. Po nejakej infekcnej chorobe typu rotavirus a pod. je dobre izbu vypalit horskym slnkom/germicidnou lampou.
čistú vodu, prípadne bežný saponát... pokiaľ z nejakých vážnych zdravotných dôvodov nepotrebuješ mať doma sterilné prostredie (napr. po transplantácii srdca a podobne), tak nie je dôvod bežné veci nejako extra dezinfikovať... držať v čistote samozrejme áno, ale nič sa nemá preháňať, ani hygiena...
hračky som nikdy nedezinfikovala, max. opláchla horúcovu vodou, niektoré veci som vyvarila v horúcej vode a tiež to podľa mňa nie je vhodné, všetko sterilizovať
Ja vacsinou umyvam horucou jarovou vodou a napr. na prebalovaci pult,vanicku a pod. pouzivam Sanytol (je ho viac druhov a je medzi nimi aj univerzalny cistic, vhodny aj na hracky) ale hracky som nim este nedezinfikovala.Je fajn. Prijemne vonia.🙂 Dostat ho bezne v drogeriach.
Sanytol 🙂 pripadne prevarit vo vode 😉
skutocne, ak mas doma zdrave dieta.....nezabijaj jeho prirodzenu imunitu kilami chemikalii.
ked bol maly syn, tak som umyvala vsetko mydlom, alebo jarou a vodou.. raz som kupila taky cistiaci prostriedok nuk na hracky ale ked sa minul, uz som kupu neopakovala.. celkom dobre vonal, ale bolo to zbytocne drahe.. kupovala som to v rakusku, ale myslim, ze to maju aj v dm..
druhej dcere teraz hracky obcas umyvam vodou, mydlom/jarou len ked je to moc spinave.. prebalovaci pult, tak ako kazdy iny nabytok /len potah periem/, vanicku detskym mydlom..
uprimne sa priznam, ze doma pri dvoch detoch mam doma bordel a tak ma uz moc netrapi, ci je vsetko dokonale ciste a veru ani to dokonale ciste nie je :D
sprej SANYTOL alebo DM-kovy sprej dezinfekcny 🙂
maju ich v DM-ke oba
Nikdy nič 🙂 a dcerka je zdrava ako buk,ani ako babatko nič nechytila,maximalne soplik 🙂 postavalo sa nam kopu prihod so špinou a nemyslim si že si až take tragicke..spadol na brumik na zem? zdvihol sa a hotovo,pokial nespadol do kaluze blata bol jeditelny 🙂 mala si raz v kočiku cestou z ihriska vyzula botu a celu ju ožužlavala kym sme prisli domov (kočik bol otočený odomna a este byvame v kopci,tazke som sa sustredila na tlačenie,nie na malu) ale zase hovadá nie sme 😀 ruky po wc aj po prichode domov a pred jedlom sa umyvaju,tak isto zubky a sprcha je tiež kazdy den 😉
ked boli deti malinke, tak hracky , vanicku na kupanie apod. som umyvala octom, teraz hracky v pripade uspinenia staci pretriet vlhkou handrickou🙂
keď bola malá malá, tak hračky a ostatné plastové veci, ktoré dávala často do úst, len jarovou vodou alebo mydlom (Detol, to máme položené stále na umývadle) a pultík len vlhkou handričku, tiež som jej nechcela dávať kilá chémie, aby si tvorila imunitu sama na bacily a vírusy čo sa bežne vyskytujú okolo nás ...
nikdy som nic nesterilizovala, nove gumene hracky som umyla len mydlom 🙂 🙂 🙂 🙂
ja tiež nedezinfikujem nič a ničím a dcérky mám obe zdravé ako rybky (klop na drevo)...Keď treba, umyjem v čistej teplej vode, operiem, utriem len mokrou utierkou, buď navlhčenou handrou, alebo použijem vlhčené utierky...
Mám doma Sanytol, ale ešte som ho nepoužila...Ale to som si kúpila do kúpeľne, alebo na chladničku...Raz som hračky vykúpala v Save, ale to boli hračky na von do piesku a našla som ich v pivnici, tak len preto....
na hracky nic (plysakov nahadzem do pracky a potom vysusime na slnku, plastove hracky umyt, co babo pcha do pusy som prevarila vo vode aj s flaskami atd) . Prebalovaci pult ked uz.. tak som mala dezinfekcne utierky z DMka.. bezne na podlahy kde sa moze pouzivam florasept z HU, ked nebol tak aj sanytol alebo hocico, ked netreba dezinfikovat tak si do vody nakvapkam vonavy olej a nejaky eko saponat a ide sa.. umyjem s tym cely byt🙂. Podlahy (chodba/kuchyna/kupelna) ani nie kvoli dezinfekcii ako kvoli vycisteniu sem-tam nastriekam aj domestosom...(ak nemam ten florasept:P).. pretoze moji predchodcovia dali do tychto miestnosti taku hrbolatu vonkajsiu dlazbu a to je inak nevycistitelne... Detol na co? 🙂Spray max na poskriabane koleno, a mydlo... no dezinfekcne mydla su uplne zbytocne a este aj skodlive.. pouzivali sme to roky a tak ako posledne roky, sme NIKDY neboli chori... cize urcite neodporucam 🙂
Umyt vodou a jarou a staci. Ja som sterilizovala len po neakej chorobe. Inak netreba to prehanat. Ked bezne umyvas vodou tak staci.
dezinfikovala som jedine ked sme boli pozitivni na NORO virus-podobny ako Rota virus a hnackovali sme, vtedy som do lavora s vodou pridala savo a tak som poutierala dvere, klucky, niektore hracky. Ale bezne nedezinfikujeme. Okrem WC kupelka to bezne domestosom.
dobry antibakterialny sprej je z Dedry. ja ho pouzivam na wc dosku, klucky, kuchynsku linku a pod.
hracky som nikdy nedezinfikovala. tepla voda, mydlo a bolo ciste.
https://www.dedra.cz/cz/produkty/?detail=HA0128
Cim sa dá s určitosťou odstrániť rotavirus z predmetov, kľučiek, sanity, atď.? Je ho vôbec možné niečím spolahlivo zničiť - sanytolom, domestosom, savom a pod?
no ja som nasiel nieco na internete - v internetovych lekarnach, da sa zohnat aj v normalnych lekarnach a zdravotnickych pomockach (ale vacsinou na objednavku, bezne to nemavaju) - napr. Septoderm (na pokozku) 500 ml gel alebo roztok (cca. 4,50 eur) prip. 200ml sprej, dalej som nasiel este Bacillol (na povrchy)500 ml cca. 7,50+- eur, pri obidovoch je uvedene ze sa okrem ineho pouzivaju aj na rotavirusy, adenovirusy,... Septoderm som videl ze pouzivaju aj v nemocniciach na oddeleniach. Ale istotne ani Sanytol nie je zly, je na nom uvedene ze na bakterie, virusy,.. akurat nie je to tam presne vymenovane ze na ake.
Ahoj,sanitol je super.