Ahojte moj syn ma 1,5 roka. Par dni dozadu zacal problem s obednajsim a vecernym zaspavanim. Na rezime sme nic nemenili ukladame ho vtom istom case. On vsak ako ho dame dopostielky a odideme vyhodi z postielky dudel, plysakov a zacne nenormalne skriekat. Ked tam pridem a podam mu to len sa na mna vyskiera. Posledne dva dni to robime tak ze dceru (ma pol roka) prelozime s postielkou do druhej izby nech moze normalne spat a syn ked si povyhadzuje veci z postielky, tak mu ich nejdeme hned dat, nechame ho chvilu vyskriekat, potom mu podame veci co si povyhadzoval a zachvilu spi. Mate s tym skusenosti? Co pomohlo? Nechcem ho tam nechavat sa jedovat ale uz neviem ako nanho.
@mimi242 nám nepomohlo nič, od 1,5 roka prestal cez deň spávať úplne, aktuálne ma skoro 3 a proste nespáva..Neostalo nám nič iné, len si na to zvyknúť..
Toto este nie je obdobie vzdoru. Hadzat hracky veci dole je prirodzena faza. Proste uz je vacsi nechce sa mu spat. Moj sa zacal v 10 m hnevat ked ho idem posadit do stolicky pritom rad papa. Dcera mala vzdor od 14m nechcela sa drzat za ruku nechcela sa obliect jej oblubene slovo bolo nie. Rev hystericky ked si chcela presadit svoje . On ked Ta vidi prestane kricat -to Nie je vzdor on je Proste rad ze nie je Sam krici Lebo nechce byt v postielke. Bude to len horsie 😆
Môj to presne začal robiť na 17m cca bežné ľahol vypil mlieko spal aj na obed aj večer. Potom jedného dňa proste na obed vôbec nelahne do postieľky tak ho uspim na posteli nechám ho tam spat. A večer ho tiež uspavam na posteli 😤 no ale co mam robiť? Nechcem ho nechať vyplakat nato srdce nemám zaspi síce rýchlo do 10min ale tak sme to mali super zaužívané neviem co sa mu stalo 🤦♀️ no ale co už tak spolu lezime, tulime sa a zaspi potom ho preložím do postieľky 🙏
@mimi242je to dalsia vyvojova faza, dieta objavilo, ze moze robit veci po svojom a skusa kam az moze zajst. Robis to podla mna dobre, dieta ti za chvilu zaspi, nema zmysel unavenemu dietatu v tomto veku davat najavo, ze ked si povyhadzuje plysakov a dudel, nebude mat nic a nechat ho plakat. O par tyzdnov, mesiacov bude zase inak.