Ahojte maminy, moj drobcek ma uz tyzden tvrdu stolicu a ked tlaci strasne sa puci a tak silno tlaci ako keby rodil chudatko a v plienocke ma male dobko.Boli ho to ked tlaci a ja neviem co mu mam dat preto aby sa mohol normalne vykakat aby ho to nebolelo ? co je nato dobre? dakujem
No to som kdesi pocula ale uz davno a este som to neskusala,tak skusim dik 🙂 a ten moj drobec stale len to mliecko pije,raz za den poleievocky,nic ine nechce
potraviny s vlakninou,ja malej davam kazdy den jogurta v nom rozmixovane razne alebo ovsene vlocky......ak chces, prihod aj otruby a mas to naistotu...mala kaka 3x denne, take makkucke,ze ani neviem,ze kaka,len smrad v izbe....
aj u nas tak bolo ale sme zacali davat novorodenecku vodu, a sa to upravilo.. nastastie....
@usiko a od akého veku sa toto môže dávať? lebo malý má 6,5 mesiaca a tiež máme problém trošku s kakaním, nie je to veľmi tvrdé, len také husté by som povedala a tiež sa a stým dosť narobí. trošku nám pomohol harmanček, ale nie je to ešte celkom ono, tak by som aj toto vyskúšala 😉
presne tak, jogurt s ovsenymi vlockami davam aj ja a ked bol mensí tak tu slivkovu vyzivu a vzdy zabralo...
@evkasto mnoo, my sme zial skoro od narodenia na umelom,takze jogurt sme mohli davat od zaciatku prikrmov,lebo aj v jogurte je spracovana bielkovina ako aj v umelaku..ale zacala som az od konca 6 mesiaca.....inak dojcene deti az od 8 mesiaca jogurt, sa mi zda.....no a obiloviny sa maju dat niekde medzi ukoncenym 6. a 7. mesiacom, tak my sme tak nejako aj zacali po troske......aaale chutilooooo.......ty a kaka jak drak....a taaaak fajne.....ze neviem kedy..len ako vravim smrad sa zacne sirit... 🙂 dalsia vec, ja som jej nikdy nedavala caje,ale len teplu vodu na pitie......joooo,a este viem,ze zazraky narobila aj mrkvova stava zmiesana s jablkovou na desiatu.....a este ma napadlo......ak davate na desiatu ovocie,tak ho davajte same, piskoty a podobne veci nepouzivat a pokial mozno,tak ovocie nalacno,takze 3-4 hodiny po ranajsom mliecku...lebo inak sa to zmiesa s mliekom a nema to svoj efekt....
V DMke kup Hippku slivkovu...alebo slivkovy kompot daj,ak mas..a davaj potraviny s vlakninou.. 😉