Ahojte mamicky, prosim Vas co pomohlo na mliecnu chrastu? Moj malinky ma 7 tyzdnov a nevieme sa toho uplne zbavit. Co ste davali? My davame sampon na mliecnu chrastu a vycesavame. Ale nezislo to este uplne vsetko. Ma toho tam este dost. Co nam poradite? Dakujeme.
@smajluska nam dali salicylovu mast barrels som 1-2x na hrubo a odvtedy pokoj us 2mesiace ani naznak ☺
Natrela som sorry blbne mi klavesnica
@smajluska niektoré deti to majú proste dlhšie, moj 4ročný ešte stále má, aj ked už minimum, ale stále sa to tvorí, prostredný syn to tiež mal dlho asi do 3 rokov, najstarší vobec
@smajluska
tak ako vraví @sepkev ten olej je topka https://sk.redbrain.shop/search?q=Colief+Detský...
Trápili sme sa s tým vyše mesiaca, naniesla som olej v hrubšej vrstve poobede a večer som hlavičku umyla šampónom Bebé https://www.pilulka.sk/babe-dieta-sampon-na-mli...
a za tri dni bolo po tom. Šampón som nechala aspoň 5 minút pôsobiť. Tiež som tie chrastičky potom večer alebo ráno po spaní poodlupovala nechtom s plienkom, možno to znie blbo, ale vyčesať to nešlo, mali sme to až také zliate.
Olej aj šampón občas využijeme aj teraz tak 1-2x do mesiaca. Malá má pol roka a už sa to nevrátilo 🙂
@smajluska naša trojročná ešte po kúsku stále má...mne mama povedala,ze keď som bola malá posledné kúsky mi zišli az v 8. rokoch, lebo som mala husté vlasy a nešlo to nijako vycesat, zoskrabat... Veď ako sa hovorí, niet dospelého, co by chodil s plienkou, cumlom alebo mliečnou chrastou 🙂
@smajluska mladsi syn ma tiez odporucam urcite mast Kerasan (je vsak na predpis). Ale je to super u oboch deti ucinky uz za 3 dni. Ponatierat a pri kupani vycesat umyt a pri silnej chraste som mu tie miesta este naolejcekovala.
babe šampón (kúpiš aj v lekárni ale j v dm ho majú a malá fľaštička vydrží aj trištvrte roka, stačí o málo, dobre pení)...moja malá to tiež mala dlho...pomáhal aj nechtíkový kúpeľ od weledy, len ten je mastnejší a potom keď už mala viac vláskov okolo 8 mes., boli vlásky akoby neumyté...tak som vtedy začala používať babe šampón a používam ho stále...
@adriana902 Tak to super, napríklad nám Kerasan vôbec nepomohol, mám ho takmer cely, kľudne podarujem ak by ho tu niekto chcel skúsiť.
@daniela1911 nám tiež vobec nepomohol, skor ten šampón Babe je celkom fajn
vobec to riesit nemusite. urcite nie u sedemtyzdnoveho drobca.
Nam doktorka kazala Babe sampon chvilku sme ho pouzivali ale zmenu som ziadnu nevidela.zabral nam az detsky nivea olejcek.vyslovene naliat na hlavu poriadne vela nechat ho dlhsie posobit a pomalicky supky vycesavat hrebienkom nie kefkou opakovali sme to asi 3 alebo 4x a vsetko pekne zliezlo dolu..vlasy sme potpm zmyvali aj na 3x kym ich mala zase normalne take ich mala umastene.
@daniela1911 tak to ma mrzi. Ja si ho neviem vynachvalit. Maly mal strasne silno zachrastavenu hlavicku a nadherne mu to zislo dole.
Nám pomohlo iba olej a vycesavanie. A v piatich mesiacoch sa to samé začalo vytráca. Väčšina detí z toho vyrastie.
@janickacrazy náš malý má 2,5 roka a stále sa mu ukazuje, hlavne keď ma dlhšie vlásky. Tak strihané na 3mm a vybavené 🙂
@mamina1419 no môj má krásne husté vlasy a nechce sa dať na krátko ostrihať ani za nič
Babe šampón na mliečnu chrastu. Pomáha aj natrieť domácou smrekovou masťou, prípadne olivový olej.
@smajluska to ešte zíde, my sme mali hádam aj do polroka