Ahojte kocky 🙂 chcem sa opytat na vase skusenosti - ak babatko / jednomesacne / nechce za ziadnu cenu dudlik, ukludni sa iba na prsniku a ked mu ho po dlhom case zoberiem lebo uz nepapa ale iba dudluje zacne silny plac. Je nieco na ukludnenie takehoto babatka, teda aby si podudloval a ukludnil sa? Dakujem 😉
ahoj, ja som mala podobný problém s mojím drobcom, stále bol nervózny a plakal a pokojný bol iba keď papal (sme na Nutrilone, nekojím). trvalo to cez mesiac a zo začiatku odmietal cumeľ, v pôrodnici mi povedali nech ho učím na cumeľ lebo ukľudňuje, vyskúšali sme veľa druhov a už som bola aj zúfalá lebo ho stále nosiť na rukách a kolísať, aby sa aspoň na chvíľu upokojil bolo náročné, ani sme nikam nechodili, nedalo sa. cumeľ vypľúval hneď ako zistil, že ťahá a nič z neho netečie, močila som mu ho teda do čaju alebo naň nakvapkala espumisan a napokon keď som ani nedúfala tak na prvý šup zabral typ cumlíka - ukľudňujúci - veľká bombuľa 🙂 a fičíme na ňom do teraz. neviem či som ti pomohla, ale úplne viem, čo prežívaš
moj malinky tiez iba didkoval (vlastne este stele didkuje ma 18m), a dudlik som mu stale ponukala a ked mal skoro 2m, tak zacal aj dudlikovat. prvy syn si tiez zvykol na plienocku a mojkacika, tak skus @slecnamarplova aj taku alternativu. s dudlikov som davala nuk, maju aj taky mini a z toho az tak nenapina 🙂 ...
@jahodka30 ako sa s tou plienockou ukludnuje?
@evuliceeek to je taky velky gulaty? Nie splosteny, ze?
niekto zvykne dat cisty prst cmulkat, moja nechcela ani dudel a prsnik, nebola nejako extra zavisla🙂 ale inac, neviem, neviem ci je dobre zvykat na take veci, uz dudlik vie byt "navykovy"..skor sa treba zistovat t, preco place tak velmi?jasne, ze niektore deti maju silnejsiu tuzbu stale sat,ale neskor zistis, ze o jednu vec oducat menej je super..
@slecnamarplova presne taký 🙂
@slecnamarplova moj maly tiez neznasal dudel, az ho napinalo, ale vzdy som mu ho ponukala ponukala, az vo 4.mesiaci ho zacal akceptovat...teraz ma 9 mes. a sam si vezme dudel a strci do pusy :D
@veriiii neviem presne preco placka, hladny nie je, brusko ho neboli, myslim si ze sa len potrebuje mojkat 😉
@veriiii mne sa nepodarilo zistiť prečo plače - bol najedený, odrgnutý, vykakaný, prebalený, koliky sme nemali, vyspatý a stále bol nepokojný, ale súhlasím - pomôže ak mamina vie prečo plače/je nepokojný, nám pomohol iba cumeľ, je to asi individuálne
@slecnamarplova ja som starsiu dceru naucila na cumel az v 2 mesiacoch a dudluje doteraz. Naopak mladsia dcera zacala cumlikovat hned v porodnici, no v troch mesiacoch sek a nechce o cumli ani pocut, uz mesiac a pol je bez neho, ale zato ma vkuse v puse svoju rucicku a cmula a cmula. A tiez je naucena na plienku. Ked bola malicka, tak sa ku nej len tulila a borila si hlavicku do toho, ale teraz uz si vie tu plienku aj do pusy dat, aj si nou tvaricku prekryva a ukludni sa s nou. Tot moja skusenost.
no to robí aj moja, ale tá aj dudku podudkuje.. lenže po papaní (a je jedno, či pri ňom zaspí, alebo zavelím, že je koniec) tak do dvoch minút začne plakať o dušu a to jej väčšinou musím dať prsník ešte raz lebo keď jej dám dudku, tak dostáva až záchvat plaču... a potom takto na druhý krát mi horko ťažko príjme dudku a už dudluje ju...
My sme sa chceli vyhnut dudliku (nie som jeho velkym privrzencom) a aj sa nam to podarilo. Maly mal cca 1-3 mesiace kedy mal velku potrebu cmulat a uz odmietal niekedy cecik, lebo nebol hladny a vadilo mu ak islo mliecko. Je to normalne, babatka maju silny saci reflex a potrebu sat. Skusali sme ukludnit na fit lopte na rukach, mojkanim a ked neslo tak na chvilku nas prst. Ten zaberal. Bolo to vacsinou vecer pred spanim. No netrvalo to dlho, presli sme si tym a teraz som rada, ze nemusime riesit cumel. Ale priznavam, maly nebol az taky placlivy a narocny takze, ako sa tu spomina, je to urcite individualne.
Nas maly dudkal tiez moj prst,ukazovak🙂 Neskor sme kupili dudku rovnu,netvarovanu,maju v dm,tu chcel🙂
Dudlikovači naši malinkí 🙂 🙂 🙂
Tesco podbradniky 😀 moja to už volá bebecko 😀 😀
@slecnamarplova u nás šatka a nosenie na tele zaberala. Inak by ma dudlovali celý deň. Cumel nemalo ani jedno dieťa.
@zuzi0110 satku tiez idem vyskusat
@slecnamarplova no on si plienočku chytí dá rožtek plienky do pusy a žužle...
Je to normalne,deticky maju silny saci reflex,u nas taketo obdobie trvalo 3-4 mesiace.potrebuje Ta citit,Tvoju pritomnost,tep srdca- to citilo 9 mesiacov 🙂 my sme cumlik nedavali,nechcela som dcerke davat zut kus plastu ( a potom ju od toho oducat).skuste fit loptu,spievanie,hmkanie,,nosenie - satka,baby vak - v nosici sa da naucit aj kojit.alebo nech babatko ponosi partner.sem tam som vedela dat dcerke malicek do ust,a vybrat prsnik,chvilku pocuckala a zaspala.este nam pomahal monotonny hluk z ulice,alebo ked u nas niekto bol a rozpravali sme sa - vtedy sa napila a vacsinou zaspala.prip pozri www.mamila.sk,mozno tam budu nejake tipy
@slecnamarplova ked sa chce mojkat tak ho mojkaj 🙂 Takto malicky uz nikdy nebude. Mne pomohlo najst si pohodlnu polohu na dojcenie, vacsinou po leziacky a citala som si , konikovala, pozerala TV a mala cuckala kolko chcela 🙂
@domak2 prave teraz tak cicikujeme 🙂 🙂 🙂
malý tiež dudlík nechcel až ho z neho napínalo a tak sme si najako zvykli na plienku - handernú... aj pri zaspávaní a aj iba tak všade s ňou chodí 🙂