Čo obliekať v zime na spaniu 2 ročnej dcérke ?

ludp
4. dec 2019

Ahojte, tato otazka uz u nas doma presla do sporu medzi mnou a manzelom. Dcerka sa nikdy nechcela dat zakryt paplonom, vzdy, aj v najtvdsiom spanku sa v sekunde odkope. Ma na spanie take hrubsie pyzamko- overal aj s chodidlami. No a teraz bod sporu: podla mna jej pod to staci kratke bodycko, no ked ju oblieka muz, dava jej pod pyzamo este dlhe bodycko a vysoke ponozky. To je podla mna privela, on tvrdi, ze byva studena. Chora byva rovnako, ci ma oblecenia viac, alebo menej. Teplotu vecer v izbe mavame tak 19, v moci klesne mozno na 17.

lindusss2016
4. dec 2019

@ludp no ja nvm, moje deti sa odkopavaju obe a spavaju len v dcojdielnom pyzame bez ponoziek

natycaga
4. dec 2019

@ludp moj dvojrocny spi v dlhom bodynku a v spacom vaku. Vo vaku spi od bábätka, lebo sa vzdy vykopaval, takze máme doma rôzne veľkosti

lenzas
4. dec 2019

@lindusss2016 A to tiez mate v izbe 17-19?
Nasa spi tiez vo vaku a v dlhom bodynku, ale teda mame viac ako 20 stupnov v izbe.
Viem, ze je to individualne. Ja prave hodnotim podla toho, ci ma chladne ruky, ked spi, alebo nie.

zuzka102
4. dec 2019

Uff..ja keby som spala pri 17 ci 19 stuponoch, a este nezakryta, tak som ako cencul (a aj riadne nachladnuta). Ale tak to som ja.. Niekto mozno spi pri takej teplote aj nahy.. Ale k tvojej dcere - ak mate takto chladno v izbe a malá ani ine je zakryta paplonom, tak ja by som jej urcite dala dve vrstvy - cize dlhe body a vysoke ponozky pod to pyzamo (ako jej dava tvoj muz). Inak, moja ma tiez 2 r. (uz onedlho 3) a stale spáva v spacom vaku (kupujeme stale vacsi, na jar-jesen tensi, v zime hrubsi, v lete je vacsinou bez vaku), je to super, lebo ona by paplon odkopala do 5 minut a dost ´cestuje´ v noci po posteli, vo vaku sa jej spi dobre a ja som spokojna, lebo je zakryta.

natycaga
4. dec 2019

@zuzka102 kde prosím ta kupujete tie väčšie velkosti?

lindusss2016
4. dec 2019

@lenzas ja ti nvm, kolko mame, nemerala som este 😂 zajtra pozriem. Byvame v zateplenom byte, zatial ani nekurime. Tak ale su v noci studeni, ja sa ich snazim aj zakryvat, ale odkopu sa vzdy. Ale spia dobre, tak ja neviem 😁

martinajurkechova
4. dec 2019

17 stupňov je teda dosť málo. To by aj mne bolo asi zima aj pod paplonom. My bývame v rod. dome a termostat máme na 23 stupňov. Deti spávajú len v pyžame.

janinah
4. dec 2019

17st. je málo,bud prikúrte alebo nech ju oblieka manžel,zvláda to lepšie ako ty...

ludp
autor
4. dec 2019

Minuly rok este spala vo vaku, potom jej zacal vadit ze nemoze hybat nohami a uz ho nechce. Zial v noci nam kurenie vypinaju a tak teplota klesne. Ja viem o sebe ze som tiez nechcela spavat pod paplonom a mavala som len normalne pyzamo,ziadne extra vrstvy. Skusim este poriadne odmerat tu teplotu, mozno mame aj viac ako 17, ale teda urcite nie je prekurene..

zuzka102
4. dec 2019

@natycaga Vies co, doteraz som vsetky vaky kupila tu v bazare. Ale teda s tymi vacsimi velkostami je to celkom fuška najst..

janinah
4. dec 2019

tak si prikúrte dákym elektr. radiátorom,sa nečudujem,že dieťa chorľavie....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula313
5. dec 2019

@ludp prečo mate tak malo stupnov? Podľa mna sa dieťa naobliekane spoti a hneď v tej zime nachladne, preto je chore. Naša spi tak pri 22-23 stupnoch(tak odporucila aj pediatrička) v dlhom body a leginach. Celotelove pyžama si vyzliekala, aj ponozky, tak už sa s nimi netrapim.. spi bez periny a teda nebyva vôbec chora, či usoplena.

lula313
5. dec 2019

@fidka79 no my napríklad tak fungujeme, že si riadne kúrime a chodíme doma v tielku a nohavickach, muž v slipoch a brala som ATB tak možno naposledy na základnej škole, chora nebyvam a to som robila v open office. Neznášam sa obliekat, hnusne dlhé pyžama a pod.

kittykat22
5. dec 2019

@ludp nas syn mal toto iste. Chladne ruky aj nohy, ale odkopany. Zacali sme kupovat plysove pyzama https://bit.ly/2OPZ6qv maju H&M alebo Lindex. Je to z latky z akej je zupan. Krasne hreju, netreba mat perinu.

lucyluv
5. dec 2019

Ja by som sa priklonila asi k tomu co oblieka tvoj muz. Nasa spava len v overaly neprikryta, ale to mame cez 20st.,v noci je dietatu chladnejsie ked spi, lebo sa nehybe. Ked je chladnejsie, pouzivala som taky hruby flysovy overal. Inak teeaz ked sa mi zda zima, dam jej pod obycajny overal este tielko. Ale tak to stale mame nad 20st. Ja aa riadim podla toho,ako je studena vzadu na krku a chrbatiku. Pokial sa v noci nepoti, nechala by som ju v tom teplejsom

lucyluv
5. dec 2019

Ved si zober, co jej obliekas na von pri teplote 17st? Plus pocas spanku sa nehybe. Takuto otazku by som si dala.

jaja23
5. dec 2019

@ludp my máme 23 stupňov a malý spi v dlhom overale, má pančuchy a spací vak. Pri 17 stupňoch by so mu aj čiapku dala😊

siska53
5. dec 2019

@ludp no.. deti sa odkopavaju, to je bezne.. v 2.rokoch mali normalne spacie overalove pyzamko a tusim.sommich este napchala aj do spacieho vaku? Ale to uz bolo na ustupe..takze sa odkopavali.. chori neboli, az nastupom.do skolky sa to zhorsilo..nie tym, ze sa odkopavaju. Aj teraz..ked v noci idem na wc, tak ich prikryjem..starsi je horkokrvnejsi, ma ponozky na noc, zakryvam.mu aspon krize, ale aj tak je rano odkopany.

siska53
5. dec 2019

@fidka79 kvoli tomuto som aj ja mala spory, ja som.bola za studensie spanie, lahsie sa zaspava v chladnejsom prostredi a my sme mali byt na zapad navyse a on vecne na 5 daval radiator.. a este aj klimou prikuroval. Este chapem tesne po okupani, ked su uplne malinki, ale 2r.je uz v pohode, nejaku tu termoregulaciu uz ma.
Jemu byva zima, tak nechape, ze niekomu moze byt aj teplo. Ja som.sice tiez zimopriva, ale vidim, ze maly nie a myslim, ze v 2r.som.to vedela odhadnut ja, lebo byval spoteny, teraz uz ma 9r., Tak uz si hadam.sam vie povedať..

salome123
5. dec 2019

pri 17-18st sa jednoznacne priklanam k muzovi. nase spia pri 22st

mima1
5. dec 2019

17 az 19je teda malo. V tomto by som suhlasila s muzom a dala nieco naviac

cica8
5. dec 2019

Ja mam tak cca 20 stupňov a ma iba overal... V noci niekedy vypínam kúrenie bo teplo.... A spi lepšie ako keď tam je teplo.

evuska135
5. dec 2019

Moj 2r spi v tenkom overalovom pyzame a bez ponoziek, obcas mu je teplo ze sa aj odkryva

dextella14
5. dec 2019

@ludp brr, 17?
Nasa spi v overale s chodidlami a dlhymi rukavmi a je v spacom vaku, ktory ma TOG 2,5

elainedeclerq
11. dec 2019

@zuzka102 tie zimne hrubsie maju kolko tog? Teraz uvazujem kupit novy vak, ma 2,5tog a v izbe 20-21 stupnov. Celkom chladno je mne pomaly aj pod paplonom :D ani mala sa mi nezda nejaka tepla rano, ked sa zobudi.. rozmyslala som nad 3,5 tog ale teda neviem ci to nebude uz vela. Mala ma 2r2m.

dextella14
11. dec 2019

@elainedeclerq ak mozem napisat 🙂 nasa mala ma 2,5 tog bavlneny aden anais. V izbe mame tak 21,6-22,2

Raz som kupila ked bola este malinka 3,5 ale to bol uplny hardcore
To tak naozaj do tych 17 stupnov

zuzka102
11. dec 2019

@elainedeclerq No tu som vygooglila ako je to s tymi Tog-mi. Pravdupovediac vela vakov sa predava bez uvedenia nejakeho udaju ohladom tog, cize my sme mali tusim jediny taky, kde ten udaj bol uvedeny (to bol taky tensi s 1,0 tog). Momentalne spava v podstatne hrubsom (podla mna urceny na zimne obdobie a vsak uz zima aj je), ale udaj o tog tam nie je uvedeny. Ja by som sa na tvojom mieste riadila pocitom. Ak sa ti zda, ze je malej chladno, tak kup hrubsi. My mame v izbe 22-23 stupnov.

sima1415
11. dec 2019

Baby ak chcete môžem vám nejaký väčší vak ušiť a malá je tiež taký neposed preto som vymyslela spací vak s nohami :D proste ako keby zateplené široké poldupačky na traky :D