Ahojte chcela by som sa spýtať na pár vecí 🙂 môj malý má rok aj 4 mesiace a chcela by som ho prestať kojiť. Ale čo potom? Dávaju sa takým deťom cez deň alebo na večer prikrmovacie mlieka? (beba a podobne...) alebo im stači obyčajna strava? (najaka kaša na večer?) a keď sa náhodou (zo začiatku kým si zvykne) v noci zobudi tak čo mu dať? a ako ho uspávať? doteraz zaspával pri cicku, aj v noci keď sa zobudil. prosím poraďte 🙂 ako ste na tom boli vy? ďakujem.
Davala som kravske mlieko, pred spanim flasu a aj rano.
@tinaslukaskom neviem, ako casto si ho dojcila,no ja som vzdy dojcenie davala,ak chceli,vzdy az po beznej strave. Rano mlieko,ine nechceli a jedine na zaspatie po obede a vecer dostali mensiu davku mlieka. Teda maly,lebo jeho som odstavila v 11.m,dceru az v dvoch,cize ta uz na zaspatie po odstaveni nedostavala nic.
V noci asi vodu,neviem,s tym.nemam skusenost,lebo moji sa nebudili v noci.
@tinaslukaskom ja som skoncila s kojenim ked mala mala 15 mesiacov. Vecer dostavala ryzovu kasu. V noci dostala suchy rohlik (pod dozorom samozrejme), trvalo dva tyzdne kym si z neho aj davala a potom sa ho uz nedotkla a prestala sa budit na jedlo. Mlieko nikdy nechcela, ziadne um ani kravske. Jedla jogurty a nasu stravu, polievky a pod.
Dcérka má 15m, práve sme ukončili postupne dojčenie, lebo o týždeň ideme na pár dní preč bez malej a navyše sa mi strašne často v noci budila...už som nevládala. Najprv som prestala kojiť v noci, dala som jej vodu (plakala, lebo neprišlo prso, ale iba chvíľku), pritúlila som si ju a zaspala, potom som prestala davat nadranom a teraz uz nekojim ani na vecerne uspavanie a zvykla si uplne v pohode. Začala som ju zaroven uspavat v postielke (namiesto dovtedajsej mojej postele)...vosla som tam proste s nou a uspala ju na prse. Po par dnoch som ju iba nakojila (tak ze nezaspala), vyliezla z postielky a ostala pri nej (hladkala som ju). V noci sa budi uz len raz, vtedy si ju vezmem k sebe, pritulim a spi. Obcas uz prespi celu noc. Moja mlieko nechce vobec. Umele ani ovonat a tak jej davam bio kravske, ale ani to vlastne nepije, iba chvilku zuzle. Takze komplet vapnik doplnam bielym jogurtom-idelne 1 velky denne, obcas jej dam mak (biely ma este viac vapnika ako modry).
A to kravske mlieko (pred tym ako sa dava detom) tak sa este prevara?alebo da len ohreje?
A tak nie je nutnostou aby som ho prikrmovala este um?! (Vlastne keby som mu v noci mala robit um, to mozem zrovna ostat pri kojeni ze?! 🙂 )
@tinaslukaskom načo um, stačí kravské. Záleží aké chceš dávať, keď z obchodu klasické balené, tak stačí ohriat. Keď čerstvé od kravičky, tak musíš prevarit.
Moja má síce za chvíľku už 18 mesiacov. Najprv som ju prestala kojiť cez deň, to zvládala. Večer jej dávam zatiaľ Babylove mlieko 120ml a hodinu predtým ešte papať večeru (jablko, halušky alebo čokoľvek iné, čo máme po ruke, aj chleba). A max 2x ju kojím a to bolo doteraz v noci, len sa mi už prestáva budiť. Ono to príde asi samo, to odstavenie. Aspoň si myslím...
Ahoj akurát som odstavila tento víkend malého ma 13 mesiacov...večer mi vypije mlieko kravske ale ked ti nebude chcieť stačí normálne večera a v noci ked sa zobudil utisovala som na rukach,prvá noc bola najhoršia a skús dať napiť vodu. Táto noc bola tretia a pekne už spinkal dva krát sa zobudil pohladlkala som a spinkal ďalej