Čo na zaparenú riťku 2-týždňovému bábätku?

januska48
10. okt 2019

Čo zabere 2 tyzdnovemu na cervenu tiťku..uz place ak sa ho dotknem tam...sudocrem nepomaha

limetka69
10. okt 2019

imazol obyčajný a vetrať veľa 🙂

stanulienkat
10. okt 2019

Cista voda,jemne mydlo,vetrat a natierat Rybilku.

patricia_k2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nistika
10. okt 2019

mna napadlo ak sudokrem nepomaha (a ten je teda top) mozno to bude pleseň...to bábätká niekedy dostanú nieje to žiadna hamba! normálna mykóza z vlhkého nie moc čistého prostredia....som si istá že to bude ono inak by to sudokrém vyriešil....treba isť lekárke ona mu dá mastičku ale liečba trvá najmenej dva týždne

malfea
10. okt 2019

@januska48 pokaždom prebalení umy čistou vodou, jemne pritláčaním osuš látkovou plienkou a potom vyfénuj dosucha a ráno a večer natri imazol krém-pastou a pomedzi to Bepanthen

jankaolm
10. okt 2019

@januska48 weleda baby, krem na zapareniny....nam tiez nic nepomahalo iba tento kremik...kupujeme v DM

adkoalauri
10. okt 2019

u nas sudokrem tiez nepomahal.Ja som vtedy davala len latkovu plienku 1-2 dni.A Imazol bol top

jonnie
10. okt 2019

Umyvaj cistou vodou, vlhcene obmedz. A skus Bepanthen alebo Imazol. A kludne nechaj naholo..pod babo podlozku a zakry ho...aby sa prevetralo... zeby aj zmenit druh plienok?

katarinka89
10. okt 2019

@januska48 Obmedziť vlhčené obrusky

petkastopjakova
10. okt 2019

RYbacia masť , aviril zasyp

evkaor
10. okt 2019

@januska48 framykoin, ten zaberie za 24h,len je na predpis. Mali sme ten problém, z nemocnice.

evkaor
10. okt 2019

@evkaor a stále umývať pod tečúcou vodou, mydlom.

bolcari
10. okt 2019

Nam sudocrem az tak nepomaha na zapareniny, skor Bepanthen.

mimi1983
10. okt 2019

Zázrak prírody ktorý nám vždy úžasne pomohol bol nechtikovy olej
Nedám naň dopustiť, za 24h vyliečil ranky co mal až do krvi na ritke, vytvorené z alergie na čokoládu.

janasz06
10. okt 2019

@januska48 nam vzdy pomohli 3 sacky repioveho caju zaliate do polky salky.a tak som mu natierala vatovym tamponikom aj kazdu hodinu.s novou plienkou samozrejme a take ako to bolo vlhke som pretrela silnou vrstvou sudokremom.ty skus teda repik a iny krem.Nam zase rybylka moc nerobi dobre a ani tie ine rybacie maste.a mozno skus aj zmenit plienky a hlavne veeela ma vzduchu .taketo babatko nie je este pohyblive nestvornozkuje tak ti vydrzi s nozkami pokrcenymy poriadne ho pozakryvaj ale ritu nechaj volnejsie.
Drzim palce musi ho to stipat

janasz06
10. okt 2019

@januska48 este ma napadlo vlhcene obrusky malemu tiez robili velmi zle to som obmedzila na minimum.Radsej bavlnenou plienkou pretierala.
Je to cgcemicke svinstvo

happygirl
10. okt 2019

No tak ja zo skúseností môžem povedať, že už keď je zadoček červený, vtedy už je na to "slabá" aj rybacia mastička, aj sudokrem (teda u mojich báb nezabral, a ani imazol)... dokonca mojim babám sudokrem ani na bežné používanie vôbec nevyhovoval (štandardne sme používali rybaciu mastičku)... ale stačí "agresívnejšia" stolica (už keď sú príkrmy dieťatko môže reagovať rôzne na rôzne druhy potravy) a zadoček bol červený... samozrejmosťou bolo pravidelné umývanie vodičkou, vylúčenie vlhčených obruskov atď..... ale kým sme testovali všetky sudokremy a imazol a zásyp a neviemčo, či to na zapareninu zaberie, tá sa medzitýmlen zhoršovala... nakoniec zabral klasický, hnedý (a smradľavý trochu) Pityol krém (dá sa kúpiť v lekárni). Odvtedy nedám naňho dopustiť a odporúčam vrelo všetkým... určite dať bábätku a hneď zaberie 🙂

whatever1
10. okt 2019

U nas je top Bepanthen pocas jeho pouzivania nemala dcera ani raz problem.

zania
10. okt 2019

Malej teraz isli zuby a prdel mala taku,az jej to krvacalo. Uz som bola zufala,zacala som jej ju po kazdom umyti posypat pudrom,ked jej to uschlo, puder stiahol vlhobu a mokvanie, potom som natierala vsetkym moznym. Pritom vzdy ju mastim,len ked idu zuby,jak keby kyselinu sirovu kakala. Aj syn to mal take. Natierajte,suste a vydrzte. Ked sa vam to nezda,chodte k lekarke

barbie1981
10. okt 2019

Nám pomohlo zmeniť plienky a bolo po zapareninach

anna8416
10. okt 2019

@januska48 ako už písali vyššie vylúčiť vlhčené obrúsky, sušiť len zľahka dotykom bavlnený plienkou, veľa vetrať zadoček, a z mastí Bepanthen, alebo ako spomínala pani v príspevku vyššie Pytiol, no ten sa v už vyrába pod názvom NeoPythiol alebo Pytizol, skúsenosti z nemocnice

nikpa
10. okt 2019

@januska48 bepanthen nám vždy uľavil hneď po jednom natreti. A hlavne umývať čistou vodou po každej stolici, žiadne vlhčené obrúsky, to je najhoršie čo mu môžete urobiť. No a keď už je zapareny tak ho aj párkrát denne preventívne umyť čistou vodou.

janus32
10. okt 2019

Imazol-krémpastu...nie krém...

lenka2710
10. okt 2019

@januska48 ja som sudocrem vôbec nepouzivala ani nepoužívam,nedávno som to skusila,lebo som narýchlo nemala nic ine doma a čistá katastrofa,ešte sa jej to rozsirilo! Mne super zabral imazol v kombinacii s bepanthenom, za pár dní bolo po probléme a mala to fakt ze otrasné a veľa veľa vetrat pokozku

smejko123
10. okt 2019

Nám nič nepomohlo a to dcéra má 8 rokov až keď som jej začala davať pravidelne probiotiká a dr.nam.predpisala takú modrú vodičku ta je super 🙂 myslím že to môžu aj malé detičky

antinika
11. okt 2019

Nasmu malemu sa obcas urobia aj vyrazky okolo zadocka a ma cervene tiez, myslim ze je to z vlhcenych obruskov, ale pouzivam Bepanthen a vzdy mu to zase zmizne tak za 2 dni.

tinka13
12. okt 2019

Nechtikovy krém od Weledy. Mladšiemu synovi vadila väčšina plienok. Nezabral sudokrem, bepanthen, ani rybilka. Iba toto. Starší syn má tiež citlivú kožu a používala som aj pri ňom. Tiež vetrať, zmeniť plienky, striedať aj s bavlnenými alebo bambusovými.