Ahojte, viete mi poradit pls nejaky dobry pripravok alebo masticku, ktoru pouzivate na zapareniny? Malinky ma cca 2 dni velmi zapalenu ritku, umyvam ho mokrou bavlnenou plienkou, vytriem dosucha a namastim,,plienky mu vymienam pravidelne, vobec netuaim z coho by tak ritku mohol mat zaparenu. Pani doktorka mi sice predpisala mast, ale ta sa moze pouzit iba 3x za den. Dakujem za kazdy komentar 🙏
@labudka25 my davame kupel v repiku alebo dubovej kore a velmi pomaha. Vraj aj ovseny je dobry, ale nemam vyskusane. Mozno nevytierat do sucha, ale nechat pekne volne vyschnut na vzduchu aj 10-15 min. A ja potom davam na uz zaparene sudocrem, ked to ma dobre tak bepanthen. Kazdopadne hlavne vela vetrat.
@labudka25 inac moj maly to mal ked som ja pila radler. Drazdit vraj moze aj nieco co zjes ak kojis. Radler uz nepijem a ritka je fakt v pohode 🙂
@marvin1234 dakujem pekne, ten kupel urcite vyskusame!
@labudka25 najlepší na zapareniny je Imazol. Tiež sa dáva maximálne 2x denne, ale stačí to, pekne to prelieči a je to. Aj za noc vie krásne stiahnuť zapareniny.... Neviem akú mastičku ti napísala, ale vôbec nevadí, že len 3x denne sa dáva... Môžeš kombinovať s Bepanthenom napríklad 🙂
@lavender21 suhlasim...imazol aj nam pomaha
@lavender21 imazol.je kortikoid to by som dávala ako poslednú možnosť 🙂
@lubik87 imazol nie je kortikoid, je to antimykotikum. A dávam ako poslednú možnosť, ale úplne bez obáv 😉
@lubik87 nesplietla si si to náhodou s Imacortom? Ten obsahuje aj kortikoid...
@lavender21
@lavender21 kočky môže byť...v každom prípade mám doma masť imazol teraz som pozerala ale miešaná takže asi ten kortikoid bude pridaný. pretoze na krabičke veľkým obsahuje kortikoid / Max 2x deň ospravedlňujem sa 🙂
Nám imazol a sudocream ešte viac zhoršoval.pomohol sprej z lekárne a-derma alebo BIODERMA krém na zapareniny
@labudka25 Ahoj, u nás sa od narodenia najlepšie osvedčila pasta s rybím olejom, kúpiš v lekárni. Je skvelá aj na rôzne iné podráždenia a ľahké popaleniny 😉
Ja som davala krem s rybym olejom.. ten davali aj b porodnici a potom krem...Penaten.. bohuzial z Rakuska ale maly v zivote zapareniny nemal.. niekedy ma take pupaciky par ale staci osprchovat.. raz natret hrubsiu vrstvu a zmiznu za pol dna ( ked ho strazi otecko vecne ho zabudne prebalit)
@labudka25 nám pomáhal.sudokrem