Čo na nôžky pre dievčatko, ktoré nechodí, ale sa stavia?

mirkaknm
28. máj 2019

Maminky, vedeli by ste mi doporucit, poradit nejake capacky,topanocky alebo inu formu obuvi pre dievcatko,ktore este nechodi ale stavia sa na nozky a ked ideme von, chce stat. Sice este neprejde,ale hybe sa so mnou. Kupili sme pediped capacky, ale este v nich nevie stat. Pozerala som este mocc ons ponozky,ale tie mi pridu velmi teple. Nepoznate este nieco ine?
Dakujem

sapetka
28. máj 2019

@mirkaknm nic, pokial nezacne chodit sama nez opory

ellieellie
28. máj 2019

My sme mali kozene capacky Capiki, bola som s nimi spokojna 😉

mirkaknm
autor
28. máj 2019

@sapetka A ked ideme von,mam ju dat do travy v ponozkach? To jej lahko nieco pichne do nozky.

deedol
28. máj 2019

my sme mali z hm take ponozkocapacky, resp. ponozky s kozenou podrazkou. nieco ako tie mocc ons, co spominas. su sice teple, ale nie je to take strasne. a ked bude teplo, tak moze byt aj bosa. moj sa prave uci chodit a obcas ho vyzujem, je to zdrave 🙂

sapetka
28. máj 2019

@mirkaknm tak este nechodi si pisala ze?

deedol
28. máj 2019

@sapetka pisala, ze "chce stat"🙂 aj moj bol taky, ze napr. pri plote alebo lavicke sa postavil a stal.

ellieellie
28. máj 2019

@sapetka Ty si nevyberala dieta z kocika, kym celkom same nechodilo bez opory? Ja som s malym chodila napr. aj na ihriska asi 4 mesiace predtym, nez zacal chodit.. stvornozkoval si v trave, v piesku a staval sa vsade, kde sa dalo - pri preliezkach, lavickach, plotoch - niekolko mesiacov pred samostatnym chodenim chodil popri nabytku, takze aj na ihrisku bez problemov presiel napr. okolo celeho velkeho “domceku”.. co je u nas doost velka trasa a nechat ho tam chodit v ponozkach po asfalte a kamenoch, to si neviem predstavit. Ked dieta nesedi cely cas vonku v kociku, tak nieco na nozky urcite potrebuje.

lasskonka
28. máj 2019

@mirkaknm skus si pozriet yo capacky s tou silikonovou podrazkou

sapetka
28. máj 2019

@ellieellie chodila som sa s nim orechadzat ale z kocika vysiel na nohy az ked uz vedel ako tak chodit.. inak nie nechodila som s nim predtym na ihrisko

katrin21
28. máj 2019

ja som za to, obut makucke topanocky typu RAK... na prve kroky su idealne, najlepsie aby boli az po clenok, ako tomu bolo kedysi.... uz sa dost hovori o tom, ze vsetky tie moderne barefoot styly narobili za posledne roky viac skody, ako osohu... ked sme vyrastali my, dali nam makucke kozene topanky clenkove a nebolo tolko padnutych clenkov, plochych noh atd, ako teraz..
Barefoot je Ok, kym je dieta na makkom a nie rovnom povrchu.. cize trava piesok, kamienky ..nie plavajuca podlaha, nie beton...
Okrem ineho ide aj o otrasy, ktore vznikaju od paty , cez koleno , bedrovy klb, chrbtica az po hlavu... ortoped by ti vedel rozopravat, aj ked jasne, ze aj ich nazory sa roznia, ako pri vsetkom, ale co som pozerala ja, tak vacsina az tak ten barefoot nechvali.. ak , tak len na tych povrchoch, ako som pisala...

ja osobne som prvu takto obuvala... ma 18r, krasnu nohu, klenbu.....pri druhej som bola doma trochu leniva a doma som nechavala aj naboso , alebo v capackach a vonku som nenechavala velmi stat, kym nechodila... ani som ju nenechavala stvornozkovat po kaviarnach, ihriskach a kde kade.. iba po byte . nie po spinavej zemi, takze.. ale kazda to mame inak...az ked mala rok a chodila, dostala topanky normalne a v tom chodila.... dovtedy len capacky a papucky obcas ...
rozhodne ma lepsiu klenbu ta prva, ktora nosila aj doma pevnejsiu obuv ! ( jasne, moze to byt nahoda, ale ... co ti ja viem..., asi to nebude nahoda)

jance333
28. máj 2019

nasa v tom case nosila taketo sandalky Vertbaudet, je to alternativa barefoot, takze pre mna zlata stredna cesta. ani tvrde ani "bose". dcerka sa stavala, ale najradsej lozila po styroch, takze tie boty boli mega super v tom, ze maju vyvysenu gumu vpredu a neosuchaju sa topanocky. inak doma bola a je vzdy na boso (v ponozkach). v tvrdych topankach nevie chodit ani teraz v 2r.

lubi40
29. máj 2019

@mirkaknm myslim, ze max kozene capacky.