Čo mám robiť ak sa 4 ročný bojí spánku?

chikitta
1. aug 2011

Dobry den prajem,rada by som sa podelila o kazdu jednu radu,som zufala,moj takmer 4 rocny syncek ma strach zo spanku::(( ☹ ,som bezradna,stale place pred spanim,niekedy az hystericke zachvaty mava pomaly,a ked zaspi,tak o ohodinu sa prebudi s krikom a revom ..je to hrozne ☹ ,som bezradna.Pomozte ak mate niekto s takym niecim problem...Dakujem vopred

kaja73
1. aug 2011

@chikitta Moj starši syn sa bal tmy a samoty , a tak som s nim spavala do jeho 10 rokov spolu v izbe.Ine nepommahalo,len moja priromnost.potom zo dna na den zacal spavat sam- na jeho podnet.Dovtedy som sa viac krat snažila ho prehovarat ale on sa proste bal.na to aby som ho naslim nutila nebat sa, som srdce nemala.Vsetko same pominulo,ale trvalo to dlho,no aspon dnes nema psychicke problemy-mne to za to stalo.

chikitta
autor
1. aug 2011

kaja 73 dakujem vam pekne za radu 🙂 ,a aka prespaval v skolke?v septembri nastupujemem a nemam predstavu ako to tam bude zvladat, ☹

kaja73
1. aug 2011

@chikitta hadam mi nevykas 😕 tu sa tyka 😉 V skolke prvy rok nespal vobec,len ležal a potom dalsie roky spaval tak 20 minut,doma mi cez den nespal od cca 18-19m.

chikitta
autor
1. aug 2011

kajka tak teda vykanie bokom 😀 ,vidim,ze mame podobny problem..tiez syncek na obed spinka max...20 min..potom vykriky a uteka ku mne do izby..pritom mladsi si pokojne vyspava,ten nema absolutne ziadny problem,zo spankom🙂,to znamena ze v skolke musim oboznamit ucitelku s problemom spania a oni podla toho budu postupovat?no tak to som zvedava..hmm...tiez uvazujem ist za psychologom...neviem sa rozhodnut ci pockat ci sa to v skolke vyriesi,alebo ist hned 😖

kaja73
1. aug 2011

@chikitta Ono ho asi budu v skolke nutit aspon ležat-aspon u nas to tak bolo.Nastastie on nebol v spravani nikdy problemovy a tak vedel obležat v podstate po tichu.Horsie je to s detmi neposednymi 😒 ,tie maju probem obležat.Ja by som vyckala ako sa to v skolke vyvinie,ved povedz, že ma problemy so spankom a uvidis co bude.Možno ked ostatne deti spat budu, že nebude mat problem.

chikitta
autor
1. aug 2011

dakujem snad sa to nejako polepsi,polezat by snad mal,to aj doma niekedy vydrzi no nie dlho ,tak snad bude ako opicka co opakuje po inych,a podari sa to 😖 ,ja uz fakt nevladzem s nim,dobre tri roky ,to je velmi tazke kazdu noc ci obed toto prezivat ☹ ,tiez by som si rada aj oddychla alebo v klude pozrela dobry film 😖

kaja73
1. aug 2011

@chikitta prečitaj si prispevok od anky912 14,41 prave som ho docitala https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-autisticke-dieta-cesta-a-vyzva-zaroven/ Možno ti to pomože veci prekonat.Mne taketo slova pomahaju.

chikitta
autor
1. aug 2011

ano zaujimave slova🙂urcite si je z nich co zobrat dakujem este raz za rady pekny dnik 🙂

libela
3. aug 2011

Ahoj. My sme tým nedávno prešli. Už to pomaly ustupuje. Ja som to riešila asi všetkými možnými spôsobmi. Od ležania v našej posteli, cez čítanie, kričanie až tak ďaleko, že malá (v novembri bude mať 3 roky) dosta aj po dupe. Nič nepomáhalo. Až som sa nad tým úplne prestala zamýšľat, neriešila som to, rezignovala som. Robila som to čo chcela až prišla na to, že plačom nevyhrá a teraz je to lepšie. Len som je dookola vravela, že som pri nej, a že musí zatvoriť očká. Už pár krát sa stalo, že zaspinkala aj sama. 🙂

mamainuska
5. aug 2011

ahojte, mám dievčatko v pestúnskej starostlivosti. Keď sme si ju pred rokom brali, tak sa tiež v noci budila s krikom a plačom - mala rok a pol. Napadlo nás dať jej do postielky živého psíka. Keď sa jej v noci začalo niečo diať, začala sa mrviť, tak ju havino oblizol, drgol do nej a prebral ju skôr ako nejaký des začal. Netvrdím že to bolo extra hygienické - aj keď bol havino ostrihaný dohola a kúpaný každý deň pred spaním, ale čo je hlavné - POMOHLO To. Dnes už spáva bez psíka, je pokojná a o jej duševné zdravie sa už viac nebojím.

jazminn
31. aug 2011

Ja mám tiež problém s 6-ročnou dcérou. Už ide do prvého ročníka a stále si vynucuje, že musím s ňou isť spať. Ako ju naučiť, aby si išla sama ľahnúť a zaspala...keď sa niekedy v noci prebudí a nenájde ma pri sebe kričí na mňa, že sa bojí, aby som šla k nej spať.