Ahojte zienky. Moja dcérka mala 04.09. 7 mesiacov. Veľa žien píše, že v tomto obdobi im už dieťa sedelo, štvornožkovalo, stojí popri nábytku a v postieľke.
To moje dieťa ani nesedí nič. Len sa pretáča na bruško a späť na chrbátik, naťahuje sa pre hračky ale keď jej dám hračku tak že nedočiahne tak nemá o ňu záujem a hľadá niečo bližšie. Otáča sa na brusku dookola a sem tam cúva ale nevie sa ešte rukami posúvať dopredu a vôbec nepoužíva nožičky. Nedáva sa na 4 a a už vôbec nie že si sadne. To sú len take talentované deti že toto všetko už dávno vedia alebo sa tej mojej nejako vôbec nechce?? Je to v poriadku alebo to nejako treba konzultovať s lekárkou?
Ako ju mám motivovať k ďalším pokrokom? Dá sa to nejako alebo len na to musí prísť sama keď bude chcieť?
Je to moje prvé dieťa tak neviem čo a ako. Ďakujem za všetky rady. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Nerob tú istú chybu ako ja - neporovnávaj s inými deťmi, nečítaj tabuľky atď. Moja dcéra sa prvý krát otočila na konci 7m, sadla si 3 dni po prvých narodeninách, štvornožkovať začala o ďalší týždeň a chodiť začala keď mala 15m. V termínovke deti už behali, keď ona ešte ani nesedela, čo som sa ja narevala. A teraz má 2r4m, od rána do večera lieta, pusinka sa jej nezatvorí, no proste šikovné šidlo. Neviem, kde vzniklo to, že deti v 7m majú samostatne sedieť. Myslím, že to je z čias, keď sa za samostatné sedenie považovalo zapretie dieťaťa vankúšmi z každej strany.
Neboj, všetko je v poriadku, to točenie sa dookola sa volá pivotovanie a je to predzvesť plazenia, nôžky zapojí čoskoro, keď raz, možno aj omylom, príde nato, že keď zapojí aj tie, tak sa posúva rýchlejšie 🙂
Je úplne normálne dieťa. Moja prvá v 6m už sedela, v 10m stala a chodila popri nábytku. Syn v 7m tak ako tvoja. Na 10m stal a chodil popri nábytku a mal len jeden zub a na 1rok presne začal chodiť sám. Dcérka má 1,5 r a ešte len tri dni čo chodí sama bez držania. Na 10m sa len plazila, aj si vtedy sama sadla. Zato je veľmi ukecana 🤭
Presne toto moja mala vedela ako 7mesacna, a to bolo pred 7 týždňami. Teraz ma 8 mesiacov a 3 týždne, a za posledné dva týždne sa naučila plazit dopredu, dat sa na 4 a rozhojda sa, pomaly sa posúva dopredu, dnes si začala sama sadat, pred týždňom v postieľke na kolená a už vidím, že sa aj na nohy dvíha. Nedaj sa zneistit rečami o tom, že 7 mesačne deti už majú vedieť pomaly aj chodiť. Áno, je ok, ak také deti už sedia, a stvornozkuju, ale tiež je ok, ak to ešte nevedia. Malinka je šikovná, vie, čo ma vedieť. Vôbec nie je pozadu, ma svoje tempo a svoje potreby a ide tak, ako jej to vyhovuje. A ten opis, čo si dala, to akoby si o mojej písala. A fakt co mi malá za posledné dni ukazuje, tak ja žasnem. A včera aj k schodom sa už vybrala, dnes k skrinke a hneď na kolená... Ale ako 7 mesačná jednoducho nic z toho nepotrebovala, tak sa ani nesnažila. Neboj, Tvoja mala krásne napreduje, je šikovná a onedlho bude lozit tak, že nebudeš za ňou stíhať 😊
Vsetko potrebuje svoj čas. A detičky tiez ten svoj. Niektore deti nestvornozkuju ale sa plazia najprv dozadu sa odtlacaju potom dopredu. Ja som chlapca trosku nadvihnem. On lezi na mne tak ho trosku za bedrove kosti nadvihnem tak nozky hned podsunie pod seba. Tak ho trosku motivujem lebo moja tvar je pre neho najvacsia hracka. Ine ho tiez velmi nebavia Tapka ma, skriabe chyta za nos....podlaha alebo koberec je nuda. Ale mate v 7 mesiaci poradnu- pre pokoj na dusi sa opytaj- mozno poradi nejake cviky.
Moja ma 8 mesiacov a nelozi, trosku sedi aj to jej pomáham, ale má nádherný úsmev takže s prepáčením drbem všetky tie moderbe mamičky ktore dobre ze v polroku neucia detičky chodiť a v jednom roku variť obed 😉 moje dieťa má svoj čas, ja jej ho doprajem
Bože žienky ďakujem Vám krásne sa vaše komentáre ❤️ Mám teraz taký pokoj na duši 🙏🏻 Ja ju nadovšetko milujem a áno, vidieť ten krásny úsmev a ako si pekne blabotá🥹 nepotrebujem aby už chodila ale chcela som sa len uistiť že či je všetko v poriadku nech som kludnejsia lebo tie príspevky ma veľmi zneistili keď viem že tá moja si dáva na čas 😄
Chcem sa ešte opýtať že z ničoho nič neznesie hojdačku. Take to kresielko čo sa da v ňom aj hojdať. Od “narodenia” sa jej tam veľmi páčilo, zabavila sa tam fakt dlho a bavilo ju keď som ju jemne hojdala a smiala sa… teraz z ničoho nič ju tam len položím a hneď spustí taký krik akoby som ju rezala. Neviete čím to môže byť? Trvá to už mesiac. Nič sa jej tam nikdy nestalo že by sa niečoho bála ale naozaj tam nevydrží ani sekundu a hneď ju beriem na ruky a trvá to kým ju opäť ukludnim. Neviem prečo sa tam veľmi bojí keď donedávna sa tam smiala a práveže tam vydržala najdlhšie čo ju zatiaľ bavilo zo všetkého najviac. Taký zvláštny silný plač ako keby sa naozaj bála. Stále je ta hojdačka na tom istom mieste a nič sa nezmenilo v okoli tak neviem 🤔 nedávam ju tam nasilu aby ste to zle nepochopili len skúšam po nejakom čase či je jej reakcia rovnaká.
Uplne normal, moji 3 v 7mes tiez sa vedeli len pretacat a dogulat kde chceli. A na 1r zacinali prve kroky.
Sedi sa az ked vie lozit...to kludne v 9-10mes....kazde dieta je ine.
Ahoj, je to úplne v poriadku. Tvoja dcérka je šikovná a moja keď mala 7 mesiacov, tak robila presne to, čo aj tvoja. Napreduje,je zdravá, má svoje tempo, je šikovná. Ak by si ju chcela nejak podporiť ďalej vo vývoji, tak ti odporúčam navštíviť na instagrame profil: spravna_manipulacia_s_babatkom
Je to pani, ktorá na aj kurzy ako podporiť dieťatko vo vývoji hrami, aj ako s babatkom manipulovať. Podľa mňa veľmi inšpiratívne.
Inak moja keď mala 7,5m a robila len toto čo tvoja tak som bola tiež celkom v strese, či by už nemala štvornožkovať,sedieť a bohvie čo všetko. A sledovaním tej pani som sa začala s ňou hrať, tak, aby som ju podporila vo vývoji. Žiadne nútenie do ničoho. Sú to len hry, ktorými si spestríte deň a bude to znova niečo “ ine”. A potom keď mala 8 mesiacov, tak sa sama od seba začala plaziť. Ale ja som chcela plazeniu predísť,lebo omnoho dôležitejšie je vraj štvornožkovanie. Tak som malú za týždeň naučila štvornožkovať. Opakujem, že všetko sme robili hravou formou,žiadne nútenie,plakanie. Teraz ma 8,5 mesiaca a štvornožkuje,sem tam sa plazí aj a už bol aj pokus o sedenie,ale zatiaľ nemá takú stabilitu tak sa prevrátila🙈😀 takže neboj,všetko príde.
Inak ja som moju malú stále od 5 mesiaca vozila v kočíku vo vaničke na brušku. Aj to je veľmi dobré na posilnenie svalstva. Je zvedavá, tak kukala von a tým aj posilovala. Ale ono môže naozaj prísť všetko zo dňa na deň. Za týždeň môže byť kľudne taká, že už bude štvornožkovať a aj sedieť. A ešte toto ti napíšem. Detičky začinajú štvornožkovať medzi 8-10mesiacom a sed prichádza niekedy medzi 9-11mesiacom podľa tabuliek. Takže ma fúúru času ešte. 🙂
Moja dcerka mala 7.mesiacov 1.9.Robi presne to iste co tvoja.pretaca sa,vie sa otocit okolo svojej osi.Nesedi,nestvornozkuje.Nevadi mi to,urobi to, az dojde jej cas.Svokra ma natlaky,ze s nou treba cvicit.Len sa nad tym pousmejem.Moje krasne dievcatko na to pride samo a tak isto aj tvoje.
Ahoj, je moc šikovná, dej jí pusu na čelo a že jí z Koníka vzkazujeme, ať jen napreduje svým tempem jako dosud🙂. Ano, pivot - točení na bříšku, přetáčení sem tam, couvání. Všechno jak má být. Je jí sedm měsíců, ne deset, nemusí štvornožkovat, nemusí sedět - vůbec ne - naopak, nemusí si stoupat, nemusí dělat nic krom toho, co se jí daří právě teď. Zkus se možná úplně odstřihnout od toho, co píší ostatní. Máš šikovnou holčičku🙂))) Na další věci postupně přijde sama, určitě.