Môj synček pije zatiaľ len materské mlieko a pekne papá príkrmy už tri týždne. Manžel ho aj so staršími súrodencami zvykne cez vikend zobrať vonku, minule boli preč až 3 hodiny a bolo dosť teplo. Manžel malému zobral detskú výživu, ale nebral žiadne tekutiny. Rozmýšľam, čo by bolo malému vhodné pribaliť na pitie, keď nie som poblízku. Odstriekané materske mlieko by sa v tom teple skazilo a ani sa mi moc nechce vyťahovať odsávačku a potom všetko zasa sterilizovať. Mám kúpiť sunar? Videla som, že kamoška mala taký už vo fľaštičkách, čo netrebalo riediť vodou alebo mu dať len čistú dojčenskú vodu vo fľaši s cumľom? S umelým mliekom nemám skúsenosti, keďže som ho nikdy nekúpila. Neskazí sa vonku pri teplom počasí?
Vodu. Ked papa prikrmy tak by mal pit vodu. Mojmu davam vodicku na odporucenie dr aj ked este iba kojim hlavne ked su horucavy.
No nas len lyzickou, je to o drzku, on flase a akoze pohariky zasadne odmieta. Taky bol aj prvy syn. Dcerke bolo jedno, pila vzdy a vsade, vsetko a akolkolvek. A tito dvaja len cuckat maminku.
Inak teda, ak akceptuje nejaku flasu, poharik, tak to je super a davat cistu dojcensku vodu.
@akirlu vodu, z pohára . Babo sa do týždňa naučí krásne piť,
Mne u staršieho syna pokazilo prisavanie na prsnik,to ze pil s flase,aj cez sosak...tak som ho ako 7 mes. ucila na pohar, teraz mladsieho od zaciatku ako prikrmi, tiež len poharik, ma uz skoro 10 mes. a pije ako dospelak,a vyhoda je ze kedykoľvek, kdekoľvek sa dieta napije, ak to bude treba.
@akirlu cisto kojene dieta nepotrebuje ziadne ine tekutiny okrem mlieka z kt sa naje aj napije, to tak 30 rokov dozadu sa davala skoro od narodenia voda/caj 🤦🏼♀️ Ked uz prikrmujes kludne zabal muzovi vodu. Moja nevedela pit z flase a ani nechcela, tak sme mali poharik s takym cucakom co ma dierky a tecie.
Čajík, vodu
Dakujem za vsetky odpovede, skusim teda vodu, uvidim, ci vo flasi alebo v pohariku. Bude to len prilezitostne, lebo mlieka mam na rozdavanie, takze ked som s nim, od smadu rozhodne netrpi aj ked su horucavy, len ho castejsie kojim a pijem za dvoch 🙂
@akirlu aj umele sa pokazi. Dala by som cistu vodu v primeranej flasi 6+