Čo dať 2-mesačnému bábätku na bolesť hrdielka?

zdenkakelemanova
1. máj 2020

Cavte baby chcem sa spýtať čo pomáha skoro 2 mesačnemu bábätku na hrdielko dos často mi kašle a často aj pije mliečko mame podozrenie ze zo môže byť asi hrdielko viete mi niečo poradiť

nikpa
1. máj 2020

@zdenkakelemanova a to podla čoho ste zistili ze ho boli hrdlo? Kvôli kašlu? Je to este veľmi malé babo aby ste mu niečo ordinovali a stanovovali diagnózu bez lekára. Ja by som sa telefonicky kontaktovala s lekárkou, najlepšie vám poradí. Inak ma nenapada nič do 1 roka okrem kalcioveho sirupu, ten je aj na kašeľ aj na bolesť hrdla. Ale hovorím, ze sama by som mu nič nedala.

mogaa
1. máj 2020

@zdenkakelemanova kašel nie je z bolesti hrdla🙂

jaskolka
1. máj 2020

Nemôže mať reflux? Poradiť sa s jeho pediatrom, 2 mesačne bábätko môže kaslat z viac pricin, hoci aj suchý vzduch v miestnosti. Určite by som nič len tak "od buka" mu nedávala, navyše kašeľ nie je prejavom bolesti hrdla, to by skôr ti mlieko odmietalo, plakalo pri pití

tulipanicek
1. máj 2020

Kašeľ nie je bolesť hrdla. To môžu byť sopliky alebo kadečo iné. Tu by som pri tak malom dieťati neriskovala tipovanie diagnózy a samoliecbu. Treba volať Dr

simona11sim
1. máj 2020

@zdenkakelemanova vôbec nič. Mne mala tiež často pokaslavala a stále sem tam kašle (3mes) a pediater povedal ze sama sa z toho dostane. Bábätku môže stekat soplik, môže byt suchsi vzduch alebo sa zbavuje niečoho co ma v sebe (aj mliecka). Ak to trvá dlhšie, pediater by mal spraviť ster z nosa a hrdla. Ak bude negatívny, nechajte to samo odzniet. U nás zabralo