Čo by malo vedieť 8-mesačné dieťa ?

nika4495
9. dec 2019

Ahojte chcem sa spýtať čo by malo vedieť 8 mesačné bábo? tent mesiac bude mať už 9 ja viem je to individuálne ale aj tak on mi pripadá strašne nesústredený volám na neho neotočí sa obzerá sa naokolo niečo mu rozprávam to isté, učila som ho zatlieskať ale na povel to samozrejme neurobí najčastejšie si tlieska pred spaním lebo zaspávanie 0 bodov to sú jedy...Idú mu aj zuby ale neskutočne sa jeduje keď má spať hlavne cez deň zaspáva ja hodinu niekedy aj dlhšie...Nevie dať pápa, ani nič, nelozí dá sa na 4 ale to len tak skáče a potom sa jeduje že nejde vpred tak ho musím otočiť lebo tie jeho jedy sú až také že sa zachádza a je ebz dychu aj pol minúty...je to podľa vás normálne? už sa bojím že bude aj hyperaktívny

arcticcode
9. dec 2019

@nika4495 treba ist do doktora, alebo mu dat citlivo na rit. Nas ma skoro 16 mesiacov a tiez stale nechodi sam, ani nekyve papa. A vyse pol roka s nim kazdy vecer chodievam autom, aby sa mu uracilo zaspat. Nedavno som sa chcel zabit, uz som sa s tym dajak zmieril

nika4495
autor
9. dec 2019

@arcticcode no tak keby mu dám na riť aj tak by to nepochopil a hlavne by sa mi zašiel :D ako našťastie večer zaspávanie je už v pohode problém je to cez deň vtedy vymýšľa a riadne...náš je ale predčasne narodený o 6 týždňov chodili sme aj na neurológiu kvôli zachádzaniu povedala že je všetko v poriadku tam mal robené aj sono mozgu...on sa stavia na nohy chcel by bhať ale keď mu niečo nejde jeduje sa manžel má nervy nepočúvam nič iné len aký je malý nervák a potom mám nervy už aj z neho

evkamotka
9. dec 2019

Ved moze byt povaha nervak, ci to je trestne? Musi sa len usmievat ako z reklamy? Zato ze je maly, neznamená, ze to nie je plnohodnotny clovek so vsetkymi povahovymi vlastnostami.
A papa vedel dat moj syn az ked mal dobre vyse roka. 8 mesacny sa vedel iba pretocit. Ked mu nieco nejde, tiez sa jeduje-take male deti este nevedia spracovat emocie, tak ich vyjadruju velmi "naturalne"
Nevravim ze si nemas vsimat ci nie/je ok, ale zase chill out....

simonaniky
9. dec 2019

@arcticcode to čo je za radu paneboze, že 9 mesačnému dieťaťu dať na rit? Určite to to dieťa pochopí 👍

domisha02
9. dec 2019

@arcticcode 9 mesačnemu dat na riť paneboze .. určite to tak malé dieta pochopí 🙈 boze to co je za radu a ze hned k doktori ked sa jeduje

mogaa
9. dec 2019

@nika4495 neboj máš úplne normálne dieťa, aj keď tu na MK nájdeš aj kopu geniálnych detičiek ktoré už v pár mesiacoch aj chodia , aj rozprávajú😉 ten tvoj je uplne normálne bežné dieťa, ktoré robí v aktuálnej chvíli len to čo sám chce a nerobí to čo chce mama🙂a ktorý sa hnevá keď mu niečo nejde🙂 a aby som ťa upokojila naša je tiež uplne normálne dieťa a dnes celé hodiny si počula len ne-ne-ne-ne....všetko chcela sama a nič jej nešlo, takže jedy...ak jej chceš pomôcť tak jedy že chce sama .....celý deň len ne.-ne.-nene-ne

mogaa
9. dec 2019

@nika4495 a zabudla som dodať že bude mať roky😉

mogaa
9. dec 2019

@nika4495 2roky

domisha02
9. dec 2019

Moj ma 8 mesiacov a tiez sa jeduje ked nieco chce a nejde mu to to je úplne normálne ze zacne byť nervózny..tak male dieta este nevie ovládať emocie .. aj moj ma niekdy problém zo zaspavanim tiez väčšinou cez den niektoré dni su lepšie ine nie .. ešte bud rada ze aspon vecer ty pekne zaspí. Podľa mna to velmi prežívate skúste sa trocha ukľudnit neboj sa je to normálne

evkamotka
9. dec 2019

@mogaa haha to robi aj moj. Ked mu to nejde samemu, jeduje sa. Kes mu teda idem pomoct, jeduje sa ze on to chce sam. Zle tak ci tak :D 2r3m

evalin88
9. dec 2019

@nika4495 maly behal az od roka, okolo 9.mesiaca si prvy raz sadol, papa tiez dlho nedaval...

evkamotka
9. dec 2019

Moj si sadol dokonca az 11 mesacny. Synovec v 7m uz chodil. A teraz si vyber 🙂 to mas veeeelmi rozne pri mini detoch ja som tie tabulky prestala čítať to nema zmysel

zara0201
9. dec 2019

@nika4495 moj v tom veku nic z toho tiez nerobil,dnes je z neho uplne normalne dieta,jednotkar. Klud,neporovnavat,prehnane nesledovat.

bsp39
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
arcticcode
9. dec 2019

@evkamotka taky tak. Nas sedel, ale sam zacal sadat az v 11 mesiacoch. Cakam, ze chodit sam zacne na druhe narodeniny 😀 ale konicky pasol uz ako dvojtyzdnovy

arcticcode
9. dec 2019
conspi
9. dec 2019

@nika4495 neviem ako si došla k tej hyperaktivite ale to, že je nervný, neznamená, že bude hyperaktívny 🙂 môj syn je tiež veľký nervák. Kým niečo nechce urobiť sám,tak sa môžem aj na mihalnice postaviť a neurobí to. Prvý krát mi zakýval zhruba mesiac do zadu. V novembri mal dva roky... tlieskal len keď chcel on sám... Keď sa mu snažím niečo rozprávať, prisahám, že väčšiu ignoráciu som nezažila. Takže nerob stres. Je to dieťa. Zatiaľ sa nevie inak ventilovať ako zlostením 🙂

jarnajar
9. dec 2019

Úplne štandardné dieťa.

modrykoniicek
9. dec 2019

A ty urobíš papá keď ti niekto povie? :D Začneš loziť keď ti niekto povie?.
Deti nie sú hlúpe a určite nebude robiť papá keď nechce.A ani loziť.
Je to človek nie stroj.Dieťa nie je hlúpe, že mama povie a dieťa urobí.A majú aj emócie.Tiež sa naseriem keď mi niečo nejde :D
Má pár mesiacov.Prečo sa každá riadite tabuľkou alebo drbnutými matkami.
Dieťa má čas na všetko v tomto období.Pre správny vývoj ho netreba do ničoho nútiť na silu.
Ja keď vidím ako poniektorím hrabe a učia 3 mesačné dieťa chodiť tak mi je z toho zle.
A na nočník dávať ... A hrať preteky kto má lepšie dieťa.

saskia_98
10. dec 2019

Tak moje dieta v 7.5 mesiaci zacalo samo chodit. Co sa tyka chodenia (na toto netlač, to zaleži len od dieťaťa). Lozit po 4 mi začal ked mal 10 mesiacov. A do dnes nespravi to, co od neho chcem. Mozem sa aj na hlavu postavit, nespravi to. Je taka povaha. Ked dačo chce a nema alebo nejde mu to, sa rozhadže a vynervuje že mu to nejde. Proste čista moja povaha, cize ja take ani neriesim. A tlieskanie a mama, baba som mu stale len ukazovala, hovorila ale aby zopakoval na moj povel ? Nikdy. Prekvapil ma u doktorky ked sme vosli do ambulancie, posadila som ho na stol a zacal si tlieskat. Sam od seba. A do dnes robi vsetko sam od seba...

nika4495
autor
10. dec 2019

Ďakujem 🙂 No k tej hyperaktivite ako som došla :D? to mi len tak napadlo lebo on nevydrží sekundu bez pohnutia pri jedle musí kopať nohami a rukami pri zaspávaní to isté ja som ho v kľude bez pohnutia ešte asi ani nevidela :D a jasné že mi je jasné že keď nechce sám tak to robiť nebude aj že každé dieťa je iné zaujímalo ma len zo zvedavosti kedy to robili tie vaše 🙂 Inak čo sa toho nočníka týka že matkám šibe tak my sme ho dávali cca okolo 4-5 mesiaca dovtedy mal problém so zápchou museli sme používať rektálne rúrky a od kedy sme ho začali dávať na nočník pekne sa vždy vykakal sám 🙂 a v pavúku lieta tiež už dávno možno je to skoro ale on sa šponoval už dávno na rukách ho mať stále to nešlo a tam je spokojný dostane sa už všade kam chce :D

siska53
10. dec 2019

@nika4495 prosim ,ta, mas male babo, dokonca predcasne narodene! Co od neho chces??? Nas bol sikovny po motorickej stránke, ale v tom case sa len plazil a daval sa na kolienka - všetko v norme. Pa-pa nevedel davat.. druhe dieta sa akurat zacalo pretacat a to bolo narodene tiez nacas, len so slabsim svalovym tonusom.a.hypermobilitou (po mne)..
Mas NORMALNE dieta, tak to RESPEKTUJ!

A kebyze je hyperaktivny, tak co? Vratis hondo porodnice?

Nas bol vzdy zivy, denny nespavec a ma miernu hyperaktivitu..v skolskom.veku bol na testoch. Tvoj je malicky, tak nerob predcasne zavery len za to, ze sa na nieco jeduje.

siska53
10. dec 2019

@nika4495 a uz som pochopila, preco sa jeduje, ked je na 4. Lebo v pavuku je rychlejsi. A na styroch mu to tak rychlo nejde.pavuka by som zrusila a nechala ho, nech sa potrapi. Nasich som.pekne nechala na zemi, oni sa plazili, ked pridiel ich cas, potom.zacali 4nozkovat.. byt bol zabezpeceny tak, aby si neublížili a vacsinu casu som bola pri nich.. a mala prezila aj pri nasom vtedy 2rocnom.tornade.

siska53
10. dec 2019

@domisha02
@simonaniky babyy, ved on to nemyslel vazne!

lubi40
10. dec 2019

@nika4495 ved ma 8 mesiacov, prepac, ale preco ma tak male dieta chodit? Moji sa v tom veku posadili. Starsi zacal chodit v roku, mladsi az v 15 mesiacoch. Bud rada, kym nechodi, nemusis za nim behat🙂 A co sa jedovania tyka, su to male deti, ktore nevedia pomenovat veci. Vlastne ich ani nechapu, maju vela emocii, ktorym nerozumeju. Co potrebuju, je pochopenie (nehorvorim, ze ich treba v tom podporit, ale pochopit). pockaj, co pride po roku, ked naozaj zacina u deti frustracia z toho, ze sa nevedia vyjadrit...
U nas pomohlo, ked som veci pomenovala, tak dietatu ukazes, ze rozumizs, preco je frustrovane. napr. viem, ze by si si chcel sadnut; aha ty by si chcel ochutnat chili papriku; to je skoda, ze ten motylik uz odletel...
A este mi napadlo, ze moji obaja zacali fakt dobre stvornozkovat az ked zacali chodit 🙂 Dovtedy to bolo take suchtave na pol plazenie...

saskia_98
10. dec 2019

@lubi40 toto ... Nech si uziva ze jej dieta nechodi, lebo moje chodi od 7.5 mesiaca. Co by som dala za to ze by sa plazil alebo stvornozkoval aspon do roka 😂 tak za nim treba vsade lietat lebo je schopny vyliezt az na plafon. 🙄

conspi
10. dec 2019

@nika4495 kopanie nohami, narábanie rukami nie je znak hyperaktivity 😂 nerob stres 😃 môj syn má hyperaktivitu v papieroch a ver, že sa to prejavovalo a prejavuje úplne inak 🙂 a aj keby Tvoj bol. Nie je to nič hrozné. Naučíš sa všetko čo bude treba za behu a časom si na to aj zvykneš 😂

nika4495
autor
10. dec 2019

@siska53 akože prečo do mňa skáčeš? kde som napísala že mi to vadí alebo ho nerešpektujem alebo čo? moja otázka bola len čo vedelo vaše dieťa v takom veku ale vďaka tu už je to asi pravidlo že sa vždy nájde niekto kto bude rýpať pri hocakej otázke ;)