Čo by malo vedieť 10-mesačné dieťa?

26. feb 2024

Ahojte, syn ma 10,5 mesiaca. Nechcem citat clanky a viem, ze je to individualne ale ake pokroky robili Vase ratolesti v tomto veku? Dost do mna siju, ze uz by mal vediet toto, hento a tamto a trocha ma znervoznuju (hlavne z rodiny).

kitycat
26. feb 2024

A co tvrdia, ze by uz mal vediet?

dzulli1980
26. feb 2024

Jazdiť na kolieskových korčuliach, ovládať minimálne dva svetové jazyky ... prosím Ťa, sústreď sa na svoje dieťa, každé jedno je individuálne, každé jedno má svoje tempo ... nehľadaj diagnózu len preto, že jedna povedala, že už by malo vedieť hento, ďalšia, že tamto ... och chúďatá detičky, nechajte ich skúmať, spoznávať, nabrať odvahu urobiť hento, tamto ...

milanemila
26. feb 2024

Ja mam rovnako stareho, len my teraz z tvojej otazky nie je jasne, ze ci myslis hrubu/jemnu motoriku alebo co presne 🤷🏼‍♀️ ja napriklad v porovnani s dcerou vidim, ze je oproti nej vo vsetkych smeroch “pozadu”, ale realne je uplne ok.

yvanielka
26. feb 2024

Mám dcérku v tom veku, čo sa ti nezdá alebo čo ti vravia že by už mal vedieť? Naša sa momentálne všade stavia, skúša státie v priestore. Štvornožkuje cca dva mesiace. Je už vidno že veľa rozumie, keď sa spýtam kde je mačka už aj letí pri terasové okno a búcha na ňu. To len tak v rýchlosti čo mi napadlo. Sú deti či už v tomto veku chodia ale ešte majú dosť času

autor
27. feb 2024

@kitycat mal by uz jest vsetko, samozrejme menej soli, mal by vediet papa a ukazat kde ma nostek, usko 🙈

autor
27. feb 2024

@milanemila aj mne kamoska psychologicka, ze je uplne OK a sprava sa na svoj vek ako sa ma... len tie pripomienky mi uz lezu krkom 🙈🤦‍♀️

zuzi0911
27. feb 2024

Môj ma zajtra 11m ...
Ukázať uško??😅 no tak môj asi ani nevie ,že nejaké ma

Vie
Si sadnúť
Stvornozkuje
Dvíha sa na nohy
Snazi sa okolo nábytku ísť
Blaboce ,nič konkrétne
Občas sa mu podarí dat papa
Keď počuje hudbu "tancuje"
Vie uchopiť medzi palec a ukazovák drobné veci
Co sa týka jedla ..neje nič okrem mlieka ,mliečnej výživy, jogurtu ....občas mi zje obed a nesolim ani nekorenim....

lienka.7
27. feb 2024

@autorka určite vodičský preukaz! Samozrejme žartujem... omg🤦‍♀️ neznášam takéto debilne porovnavacky👎👎👎 este aj počet a typov zubov si niektoré idú porovnávať... okrem klasických motoricko/pohybových veci som nikdy nič neriešila. Každé dieťa je ine. Prvá mi chodila už v 10 mesiacoch, druhej sa ešte nechcelo v 14tich. To bolo kecoooov 🙈🤣 jedine sa raď s pediatrickou, "premotivovane" ženské ber fakt s rezervou 👌

kitycat
27. feb 2024

Ak ti to pomoze tak moja je o mediac skor narodena... pretocenie v 5m, plazenie, teda pohyb z miesta nieco po 9m, chvili na to sa rozlozila a hned aj stavala o nabytok. Po roku sa postavila v priestore a teraz ma rok a stvrt a asi 2tyzdne zacala chodit. Tyzden vie kde ma nos a mesiac dava papa😂

Kamoskam deti chodili na prve narodeniny, my sa nemame kam ponahlat a ani vy 🥰

Jedlo ma stale bez soli a kvoli alergiam vsetko teda nejeme 😂

autor
27. feb 2024

@zuzi0911 moj bude mat 13teho 11 mesiacov:

beha okolo nabytku az moc
stvorkuje, ze sem tam uz bezat musim nestiham
uchopi da sa povedat co vidi aj lopticku aj vacsiu aj hadze si pred seba
papa ale neda
brble ma ma ma ma alebo ba ba ba, ta ta ta ale myskim, ze nie umyselne na nas rodicov
ale nevie usko, brusko atd. ale reaguje na No No alebo Pod sem som si vsimla teraz 😳

autor
27. feb 2024

@lienka.7 veru aj ja, som z toho len demotivovana, miesto toho, ze by prisli povarovat a chod urob si hodinu pre seba, kecaju kraviny 🤦‍♀️

lienka.7
27. feb 2024

@autorka z toho co píšeš mi pride uplne normalny... fakt neries kraviny iných. Btw, moja staršia ma takmer 4 roky a dodnes ti nedá pá pá "na povel" jedine keď ona chce. Koľko som sa toho vonku nepočúvala (najmä teda od babiek-susied) a ty nedáš pá pá? Vravim im, no nedá 👌

zuzi0911
28. feb 2024

Vie toto až,až..vôbec sa nedaj vystresovat . Navyše každé dieťa je ine ,má iné tempo,potreby .nevšímaj si reči 😊

milanemila
28. feb 2024

Podla toho co pises je uplne v pohode 🤷🏼‍♀️ moj je rovnako stary (mlady 😂) a robi to iste. Pa pa vie dat, ale to iba preto, ze starsia 4r mu neunavne kyvala vzdy ked niekam isla (este aj do druhej mmoestnosti :D)a mama vykrikuje, ked nieco chce a nwvie sa tam dostat.
Brusko/usko co pises, ze tvoj nevie, tak to sme mu este ani asi nehovorili casti tela 🙈 ani mi to nepripada ako nejaky vyvojovy mylnik.
Mali by si kritici tvojho maleho uvedomit, ze dieta nie je cvicena opicka, chapem ze je extremne otravne ich pocuvat.
Ja sa s takymi ludmi stretavam co najmenej, lebo cim som starsia, tym som menej ochotna tolerovat hlupakov a slusne sa usmievat a neposlat ich do…🙈

yvanielka
28. feb 2024

Opýtaj sa tej osoby či vie premet vzad alebo nech spraví stojku na rukách veď má už na to vek...

autor
28. feb 2024

@lienka.7 😂😂😂 mas skvely pristup

autor
28. feb 2024

@milanemila ano len ked rodinu nevies dajak vylucit zo zivota 🙈

autor
28. feb 2024

@yvanielka 🙈😂😂😂