Cmúľanie palca pri spaní

chovanovah
24. máj 2022

Ahojte maminky, prosím vás o radu, môj syn má 3,5 roka a od malička si cmúľa palček, keď zaspáva a v priebehu spánku. Už má krivé predné zuby z toho. Nezaberá nič. Vyberanie palca v noci hneď si ho dá spať, lak ktorý je určený na cmúľanie, skúšala som mu aj odviazať palček, no nič nezaberá. Budem vďačná za každú radu. Ďakujem

laura164
24. máj 2022

Moja má skoro 5 a tiež si zuzle palec. Nefunguje nič, tiež má krivé zuby, dúfam ju to prejde do dospelosti 😅

jankabenji
25. máj 2022

@chovanovah ja som si cmulala palec do cca 12 rokov 🥴 Nepomohlo nič,žiadne korenie, žiadne triky, proste to bol zvyk. Bolo to už dávno, tiež som z toho mala predkus, ktorý riešili nocnym strojčekom..nuž ale ten som vybrala a dala palec 😁Teraz mam takmer 38 a predkus nemám vôbec

chovanovah
autor
30. máj 2022

@laura164 Ďakujem za odpoveď, aj ja dúfam

chovanovah
autor
30. máj 2022

@jankabenji ďakujem krásne za odpoveď, všetci mi hovoria, že s tým nič nespravím 😏 bojím sa toho predkusu.

kikushaa
30. máj 2022

Moji ibaja si cmulaju, teda syn 8r uz nie, predkus mal riadny, poriesil to nocny strojcek (ano da sa to uz pri tak malych detoch, musia mat zmiesany chrup, vtedy sa to upravuje najlepsie👍☝️) po pol roku mal po predkuse a palec uz necmula. Dcere som sa vsemozne snazila nanutit dudel, bez uspesne. Cmula aj ona 🤦‍♀️🙄 nic nepomaha ani korenie, ani lak ani nic, odrezat jej ho nemozem 😭