Citová väzba štvormesačného syna na babku

29. jún 2022

Ahojte,
Bývame s mojimi rodičmi, staviame, mám skoro 4 mesačného syna. Moja mama je z neho nadšená, tak mi vždy keď príde z roboty pomôže = okúpe ho a dá mu mlieko. Celé dni som s ním inak ja, snažím sa mu venovať. No mám pocit, že on si proste na ňu vytvoril silnejšiu väzbu ako na mňa. Vždy keď príde tak sa nahlas smeje, kope nožičkami, vykríka na ňu a ja už neexistujem. Pri mne sa takto vôbec nikdy nespráva. 2x som musela odísť preč na celý deň a vôbec som mu ani nechýbala. Úplne mi to láme srdce a už iba čakám, kým jej bude hovoriť mama.
Stalo sa vám niečo podobné? Ako ste to riešili?

ivangeline
29. jún 2022

Nestarala sa mi o dieta ina osoba. A myslim,ze trocha prehanas... ;) Urcite,ta bude mat rado...

autor
29. jún 2022

@ivangeline tak ja som to nebrala tak, že sa mi stará o dieťa, ja som to od nej nepotrebovala. Ona sa na neho proste vždy tešila a vždy sa s tým až nútila, aby to mohla okúpať, nakŕmiť..
No bodaj by si mala pravdu, ale je to hnusný pocit, že ja sa môžem snažiť a mňa má úplne v paži, ale keď príde moja mama tak je úplne šťastný. Aj keď s ňou bol tých 2x celý deň sám, len mi volala ako sa furt smeje a neviem čo, ja toto nepoznám pri ňom

autor
29. jún 2022

*ho

simsalabim
29. jún 2022

Myslim, ze to nie je nic nezvycajne. Moje deti zboznovali svojho otca - akonahle prisiel z prace, uz som nebola zaujimava. Ale ja som sa z toho tesila, ze maju super vztah a nie su naviazani len na mna. A mohla som si aj vydychnut.

autor
29. jún 2022

@simsalabim no veď ja sa teším, že má s ňou pekný vzťah, mne vadí že so mnou ho taký nemá ani zďaleka 😕

nerienpagan
29. jún 2022

No ak je takyto malicky este vnima matku ako sucast svojej osoby takze nic ine by som ani nečakala, on este nevie, ze si uplne ina samostatna osoba a mozes kedykolvek odist a uz sa nevratit, to az neskor pochopi ked si zacne sám seba viac uvedomovat a potom zas nastupi separacna uzkost...

solange7
29. jún 2022

Prehanas.

denden77
29. jún 2022

raz ocenis, ze maju paradny vztah.. napr. ked budes chciet dakam vybehnut s muzom 😎

beata_k
29. jún 2022

To nie je tak ako si myslis. Ano, tesi sa lebo teba ma obkukanu. Ale to nie je nic zle, je to normalne. Neboj pride separacna uzkost, tak na wc s nim budes 😃 A ze si mu nechybala....bol spokojny lebo bol s osobou, ktoru pozna. Neboj, lubi ta 😉

julish
29. jún 2022

Presne ako píše @nerienpagan , teba ma za súčasť seba, ani v zrkadle sa na seba nepozire

maribell
29. jún 2022

🤷 myslím, že toto sa deje skoro v každej rodine. Minimálne pri otcovi, keď príde z roboty. To dieťa nevníma, že či je to otec alebo babka. Je to pre neho blízka osoba, s ktorou má vzťah ❤️. Raz prídeš do bodu, keď prestaneš riešiť takéto veci a neskutočne to oceníš.

lucka_ke
29. jún 2022

a môj sa babky bál a vrieskal pri nej 🙂 skús sa z toho tešiť, že dokáže byť bez teba a môžeš odísť aj mimo domov, mne to moje malé viselo na nohe doslova a nikam som nemohla

zuzanka.zuzu
29. jún 2022

huraaaa strielaj sampus 😎 neboooj ono to este pride 😉 aj u nas to tak bolo

snehulak77
29. jún 2022

Áno, aj môj syn tak. Najviac sa smial pri mojej mamine, ale teraz ma rok a je viac už na viazaný na mňa. Aj keď tým, že bývame vo veľkom dome s rodičmi dokáže byť s nimi aj bezo mňa. To je normálne. Aj sesterkin syn to tak mal. Ale prišli 2 roky a už len maminkaaaaaa 😂😂😂 Neboj, buď rada, že ma rad aj ostatných, aspoň si môžeš oddýchnuť a miluje ťa, to nemusíš mať obavy vôbec

mimi3008
29. jún 2022

Moja mama sa tiez snazila nutit, uz hned od zaciatku, ked sa narodil starsi syn, nedovolila som. Tu su proste na navsteve, starostlivost o deti je na nas, kupanie je nasa zalezitost, osamote, ked odidu...v nasom pripade sme to ale museli takto radikalne, lebo inak by sa tu postupne rovno nastahovala (myslim obrazne), lebo jej nazor je, ze babka z maminej strany ma byt najdolezitejsou osobou v zivote dietata....proste chore

anjelicek26
29. jún 2022

Ziarlivost na lasku dietata skutocne nie je na mieste... Kedze si s nim cely den, tak si rutina, jeho druhe ja, jeho stalica... babka je bonusovy level 🙂 A ma ju rad. A budu mat super vztah. Dopraj im to. Ked nastupis do prace, narodi sa surodenec, budes rada za to, ze ma dalsiu pevnu oporu v zivote, ktorej doveruje od narodenia...

autor
29. jún 2022

Ďakujem baby za všetky komentáre. Možno som taká hlavne preto, že mám od jeho narodenia pocit, že moja mama sa mu nesnaží byť babkou, ale matkou. Vždy keď som dokojila (už žiaľ nekojím) zaspal na mne, hneď ho brala nech sa zobudí na nej. Furt sa pri ňom akože "pomýli" a hovorí o sebe ako o jeho mame. Hovorí veci akože " ja pre teba urobím všetko, len ty si môj život, na nikom inom ku nezáleží ". Už som ju našla aj ako ho hojdala vo vajci a hovorila mu "povedz mama, mama, povedz mi mamaa ". Mne tu na to bez hanby povedala, že veď som ho iba chcela naučiť aby teba tak volal. A mňa to strašne žgre, lebo mi príde, že jej tá snaha naozaj aj vychádza. Najskôr som si myslela že si to iba namýšľam lebo hormóny no a postupne to tak vygradovalo, že začínam byť o tom presvedčená.

anjelicek26
29. jún 2022

Povedz mama a povedz MI mama je brutal rozdiel no... otazne je, ci je to paranoidny pocit ovplyvneny hormonami a graduje to, alebo nie... Lebo vravim tieto vztahy sa buduju a naopak - pokazia - strasne rychlo... a ak je to len paranoja, strasne ju tym, ze ju seknes od vnuka, zranis.

autor
29. jún 2022

@anjelicek26 no ona mu povedala aj povedz mi mama. Neviem či je to moja paranoja, od začiatku som si hovorila že si namýšľam a furt som to nejak pustila z hlavy. Ale keď to proste potom gradovalo a dialo sa takých vecí viac a viac, tak som tomu začala postupne aj veriť. Vôbec som sa ju nesnažila odstrihnúť ja som chcela aby mal syn dobré vzťahy aj s našimi a aj s manželovými rodičmi. Ale to čo niekedy robí a rozpráva mi príde už moc. Vždy keď som jej povedala napríklad že niečo nemá robiť s ním, lebo s tým nesúhlasím (napríklad učiť pokojne spiace dieťa na to, aby spal tak že ho nosí na rukách, on to nepotreboval má iný svoj obľúbený sposob zaspávania a potom ho vždy preložím do postieľky) tak po mne ešte nahučala aká som neschopná nahov*o matka.

autor
29. jún 2022

@anjelicek26 vieš ja rešpektujem a som vďačná, že kým nepostavíme dom tak tu môžme bývať, preto sa nesnažím robiť veci ako "hento mu nedávaj, hento nerob, toto ti zakazujem" ale keď sa mi niečo nepáči, slušne to poviem a vysvetlím dôvod. Ale ona na mňa vždy pozerá ako na blbca, lebo ja vôbec neviem ako sa starať o dieťa. Pritom to nie sú banality ktoré riešim, minule bolo vonku pomaly 30 stupňov a ona mu dala tepláky, body, mikinu, ponožky, jednu deku pod neho a druhú naňho, lebo veď vraj má nohy studené a deti sa majú obliekať viac, len ja o tom samozrejme viem prd.. tak som musela zasiahnuť lebo chudák by sa prehrial, hneď som bola zlá matka a on určite ochorie.

anjelicek26
29. jún 2022

Kolko este kym dostavate dom? Dorobte kupelnu, jednu spalnu, obyvacku a sup tam ♥ Dovtedy pevne nervy, toto je tazko, ked ti doslova lezie do vsetkeho cely cas :( Som myslela, ze chodi len na navstevy.

janetinka27
29. jún 2022

nebude ju volat mama, tesi sa na nu, maju spolu vlastnu "rec"

evkamotka
29. jún 2022

Moj mladsi syn okolo roka hovoril vsetkym blizkym osobam mama. Mne, manzelovi aj mojim rodicom. Nebrala som to osobne. V jeho logike mama znamenalo niekto blizky. Tak potom sa na nehnevaj, ak by sa ti to tiez stalo. A bola som od neho aj na noc prec ked mal rok a stvrt, strazila ho moja mamina a syn si to ani nevsimol.
Myslim ze si slabo uvedomujes ako to vnimaju deti a beries to len zo svojho dospelackeho uhla.
Starsi syn bude mat 5r a stale ! nema pojem o case. Nevie kde bol dlho a kde kratko, kedy je zajtra, kolko je mesiac. 4m babo zihe pre aktualny okamih, niekto neokukany ale znamy sa s nim hra tak sa tesi. Moje deti placu, ked maju ist od starkych prec a napriek tomu mama je mama. To sa proste neda okaslat, aj ked si aktualne vztahovacna (sorry)

luxus10
29. jún 2022

autorka comu nerozumies? ty si pre neho sluzebna, vzdy poruke, chleba s maslom a babka je cukrik, darcek....🙂
tes sa ze vie prejavit emocie, a nasiel si niekoho, koho rad vidi....🙂

ale vedz, ze ty si prenho vsetko....bez teba by to nebolo ono...to je len taka psychologia....
ak budes ty, syn a cudzi ludia, nepojde k nim, bude saa tisnut k tebe...

linda117
8. júl 2022

Najprv som ti isla pisat podobný komentar ako kocky predomnou ale ked som videla dalsie tvoje komentare tak uz mi to pride divne.. moja mamina ma s mojou dcerkou super vztah, tiez si uz od narodenia padli do oka a velmi sa lubia. Ale zeby mi ju odtrhavala spiacu od prsnika alebo aby jej hovorila ze povedz mi mama, to si neviem predstavit. Aj to ze ti nadava ze nerobis vsetko podla nej. Ty si mama a ty vies co je najlepsie pre tvoje babo