Cítim sa nepotrebná a odstrčená

petulik666
26. júl 2016

ahojte som matka a donedavna velmi spokojna, mam dva a pol rocneho syna donedavna bolo vsetko v poriadku, bol so mnou rad, vyhladaval ma nic mu nechybalo tatina akceptoval ale nejako extra nevyhladaval bolo mu jedno ci je doma alebo nie. az doteraz teraz odmieta ma a to az tak ze mu nesmiem vobec nic, ani dat pit ani jest, vsetko len tata, ked ho berem od neho ku mne na ruky reve akoby ho drali, dokonca aj vecer spinkat len s tatinkom a v noci ked place zas len tatinko ja sa ho nesmiem ani dotnut. je vobec normalne ze dieta v noci nechce matku? vyhana ma z izby ked su spolu dokonca ma ignoruje. pri mne je velmi zly za vsetko sa hadze o zem.toto spravanie zacalo u neho uo dna na den. venujem sa mu stale citame si hrame sa doteraz bolo vsetko v poriadku nemohla som od neho ani odist teraz mu je to jedno nehlad ma nic. som z toho nestastna som rada za ma s tatinom taky vztah ale citim sa nepotrebna a odstrcena. neviem ako to mam vratit spat ved moje dieta ma vobec nechce. stretli ste sa niektora s tym je to normalne spravanie podla vas? nikdy som sa voci nemu nejak nepravinila v zivote nedostal po zadku nic vsetok cas venujem len a len jemu

mysga
26. júl 2016

Vydrž, to deti robia, ja mám 5 ročného brata, ktorý mal presne nejaké 2 roky, v tej dobe som ešte žila s mamou v jednej domácnosti, keď mamu nechcel ani za svet, všetko som musela robiť, ja, v noci mu čaj podávať, utierať mu zadok, odpovedať mu, uplne všetko. Malého to prešlo samo, už neviem, ako rýchlo, ako to začalo, tak to aj skončilo. 🙂

pribinak
26. júl 2016

vsak bud rada, ze "objavil" ocina, ved aj on si potrebuje budovat vztah so synom. vyuzi cas pre seba, studuj jazyky, chod cvicit
tes sa, ze muz s nim chce travit cas a venovat sa mu, co by ine mamky dali za to, ze muz je ochotny s dietatom stravit nejaky cas, lebo vsak on prisiel unaveny s prace

toto obdobie tiez nebude trvat vecne, este pride spat obdobie, ze zas len mamka

sorciera24
26. júl 2016

@petulik666 mam 2 synov a je to podobne, miluju svojho otca (mojho muza), obcas som amla pocity ako ty......ale teraz viem, ze je to dobre! syn potrebuje otca a je super, ze maju taky vztah......nechaj ich, nech si to uziju....mozno to je aj tym, ze ty si s nim cele dni a predsa len otec, ak ej v praci, je im vzacnejsi.....nevytvaraj problemy...haldaj na tom to pozizivne! je to dolezite a chlapci velmi potrebuju otcovu energiu do zivota! tes sa tomu 😵

katka_mala
26. júl 2016

@petulik666 ja by som si z toho hlavu vobec nerobila, teraz ma mozno take obdobie, ze vsetko len a len tata, o dva dni to moze byt inac a opat bude zasa len mama. Netrap sa s tym, to sa zmeni.

adalea
26. júl 2016

To sa stalo aj u nás. Dcéra cca mesiac pred 2. narodeninami ma začala zo dňa na deň ignorovať, odstŕkala ma, ani som sa k nej nemohla priblížiť. V noci tiež chcela len tatina, revala jak tur, keď som k nej prišla ja. Bola som z toho potiadne nešťastná, že ma odmieta. Raz dokonca musel prísť muž z roboty domov, lebo dostala hysák a ja som ju vyše hodiny ukľudňovala a nič, bolo to len horšie a horšie, decko jačalo v úplnom amoku. Ukľudnila sa až, keď prišiel tatino. Prešlo postupne samé asi o 2 mesiace, začala som chodiť do práce a bola som jej potom vzácna. Venuj sa sama sebe, choď na kozmetiku, do fitka, prečítaj si knihu a nechaj tatina, nech sa stará, nebude to trvať dlho, uvidíš ☺

tetasa
26. júl 2016

je to uplne normalne,netrap sa nad tym ,aj ked urcite si myslis ze za tym je nejaky dovod ale v skutocnosti nie je,vsetky deti prechadzaju obdobim ,ze uprednostnuju alebo oca alebo mamu,u chlapcov je to vacsinou najprv otec a okolo 4 ,5 roku vacsinou obdobie"zalubenia "sa do maminy... 😉
ked napriek tomu sa citis mimo,porozpravaj sa s manzelom aby sa snazil do ich hier zapojit aj teba,ked syncek bude vidiet ze tatino chce a tesi sa z toho aby mama bola ci uz pri uspavani alebo pri telke zapoji sa aj on.(hry prikladu kto silnejsie postiska mamku a napod,...).Vacsinou deti kopiruju to co vidia,preto je velmi dolezity pristup tvojho manzela.
Je velmi dolezite aby deti od malicka vnimali medzi rodicmi lasku a respekt a hlavne nech vidia ze to co povie tatino ma tu istu platnost ako to co prikaze mamina,.

janinah
26. júl 2016

buď rada,čo by iné za to dali takto "zavesiť" drobca na krk ockovi 😀 a to prejde,nechaj veci plynúť a užívaj si,že máš zdravé dieťa a schopného ocka k nemu

sissy27
26. júl 2016

@petulik666 opýtam sa opačne - je podľa teba v poriadku, keď dieťa otca len akceptuje, ale nijako špeciálne nevyhľadáva a len mama je stredobodom vesmíru? necítil sa tvoj muž menejcenný, odstrčený, nepotrebný?
a zoberiem to od konca - všetok čas venujem len a len jemu (synovi) - zle, zle a ešte raz zle ! Pôrodom sa tvoj život neskončil, neprestávaj byť partnerkou, kamarátkou, manželkou, milenkou, ženou a hlavne sama sebou... tvoje dieťa potrebuje aj iných ľudí ako matku a aj ty máš v živote iných ľudí svoje miesto... jedného dňa sa tvoj syn naučí fungovať aj bez teba a aby si potom náhodou nezistila, že sa to naučili aj všetci ostatní...aj tvoj syn ti dáva najavo, že to preháňaš 🙂
a inak tvoj syn nerobí nič nenormálne, len objavuje svet, druhých ľudí, je to úplne prirodzené a je skvelé, že si uvedomuje, že má rodičov dvoch... a rovno sa priprav na to, že príde aj obdobie "dedko-babka" , neskôr "kamoši" a potom aj "moja manželka" ...

zuzanaete
26. júl 2016

@petulik666 Je to uplne normalne. Tes sa, ze chcu byt spolu. Drobec potrebuje aj cas iba s otcom. A nie je to tvoje dieta, ale vase dieta.

mimisram
26. júl 2016

@petulik666 povedala by som že sú to tie etapy. Musíš len vydržať ale určite si nemysli že ťa nemá rád, určite ťa ľúbi ale teraz akosi asi potrebuje hlavne tú otcovskú lásku

krystofkal
26. júl 2016

@janinah veru veru 🙂 čo by iné mamičky za to dali

moni244
26. júl 2016

@petulik666 zena, ty mas riadny problem, ale nie zo vztahom dietata a otca. Skus si to precitat, co si napisala, nestranne, ved to je cele zle od zaciatku do konca. Dieta nema co akceptovat otca, otec ma byt jeho sucastou od narodenia, ma ho prebalovat, kupat, starat sa spolu s tebou, ty zaroven nemas byt len matka, k dispozicii dietatu 24/7, mas vediet urcit hranice, vychovavat a nie urobit si z neho modlu. Zacni od seba. A nepocuva ta preto, lebo vie, ze nemusi, kedze mu splnis prve posledne

petulik666
autor
26. júl 2016

@moni244 dakujem za tvoj nazor, praveze som tatina zapajala od narodenia prebalovat atd. byva aj u babky s dedkom ale mna len zamrzelo ked ma tak zo dna na den ignoruje, je to pre mna nove kedze mam jedno dieta a neviem ako sa deti spravaju.....

moni244
26. júl 2016

@petulik666 no možno je načase, aby si si uvedomila, že nie si len ty jeho stred vesmíru, vychutnávaj si tie chvíle a nehľadať za tím nič a hlavne mu nezačni všetko dovoľovať len preto, aby bol stále pri tebe

katarinamarkova
26. júl 2016

@petulik666 ja tiež začnem od konca tvojho príspevku.....celý čas venuješ len a len jemu.....
- neuháňaj svoje dieťa toľko...nebude potom toľko utekať.....buď mu vzácnou, milovať, nerovná sa byť s niekým spojená pupočnou šnúrou naveky....daj mu slobodu objavovať svet, daj mu slobodu a ukáž mu, že je už veľký na to aby bol bez mamy na pár chvíľ, ukáž mu že na svete sú aj iný ľudia čo patria do jeho sveta, tak isto ako aj to, že tá mama, tu bude vždy keď bude potrebovať.

.... a to az tak ze mu nesmiem vobec nic, ani dat pit ani jest, vsetko len tata....
? to akože tatinko je s vami 24/7 non-stop doma? nechodí do práce? či to je len také trošku perhnané vyhlásenie a reálne je to tak, že: keď je tato doma tú chvíľočku čo netrávi v práci tak potom je to takto...

.... pri mne je velmi zly za vsetko sa hadze o zem....
odpozoruj od tatinka, čo robí inak, keď sa pri ňom o tú zem nehádže.

.....ked ho berem od neho ku mne na ruky reve akoby ho drali....
tu nechápem prečo berieš spokojné dieťa z náruče rodiča. vysvetlíš mi to?

marikost
24. sep 2020

@petulik666 z vasho prispevku citim akoby ste bola animator pre svoje dieta. Vy ste rodic, teda vy mate svoje povinnosti-varenie,pranie a pritom sa dieta musi samo prehrat, samo musi vediet, co chce. Vy mu iba musite urcit hranice, toto ano, toto nie.
Dolezite je, co manzel povie pred dietatom. Ak vas vyhana a on povie,ze tak ja ho dam teda spat. Tak to bude stale robit.
Otec musi jasne urcit hranicetiez- mama je nasa, budeme vsetci traja spolu lezat na posteli, lebo jachcembyt tiez s mamou. Alebo manzel nech sa opyta,preco ta nechce.