Pozdravujem. Rada by som sa opýtala ohľadom správnej hygieny uší u detí.
Dcérka(4 a pol roka)má dosť často problémy s uškami, dosť sa sťažuje,že má zaľahnuté v ušiach,pozorujem veľa tmavšieho mazu.
Ako by som jej mala správne a čím čistiť uší
Ďakujem 🙏
Po umytí vlasov vytriet rozkom uteráka to co sa rozpustilo vodou.
otazka mozno znie, ako ste cistili doteraz. kedze ma problemy (zalahnute + maz), bolo by vhodne zajst na ORL. moj syn ma cca tolko rokov a ziadny maz nepozorujem.
Ako pise kocka nado mnou, pri zuzenych sluchovodoch, problemom s nadmernou tvorbou mazu ci kombinacii oboch faktorov, cisti usi usny lekar raz za 3 mesiace usnou sprchou... aspon mojmu to robia uz roky a je to stale by som povedala - dobre, ze tak...
@atomic3004 nemusí byť chyba v čistení. Môj brat chodí roky na vyplachovanie. Má užšie zvukovody a maz sa mu proste nedostane von, takže každé 3-4 mesiace chodí na výplach. Za tie roky vyskúšal už mnoho kvapiek a spôsobov čistenia ale nijako sa ten maz von sám nedostane. Aj doktorka na ORL povedala, že sa tým nemá zaťažovať a nemá skúšať čistiť, lebo si môže ublížiť.
Raz tyzdenne sprej vaxol...a navsteva ORL ak ma zalahnute, ma pravdepodobne tekutinu v stredousi
iba vodou a prstami.